Gehoord, gezien, gevoeld,gezocht

Gehoord:

 • “Wemme nog tiet é”: niet ingeburgerd heb ik er twee, tieten. Ingeburgerd weet ik dat de dames in de winkelstraat die ik al fietsend passeer nog tijd hebben.
 • “En op wat kijk jij” (ook in ’t West-Vlaams): het lief lacht mij uit omdat ik commentaar heb op het zicht  van een appartement op de markt in Kortrijk.
 • “Mag ik u filmen?”: Een WTV-camaraploeg wil mij op beeld vastleggen. Ik gaf toestemming trouwens. Als je ergens in maart ene op de markt ziet lopen die de bloemen bekijkt, met kapsel helemaal in de plooi (not!, rap mijn muts uitgetrokken en daarvoor een fietshelm aangehad): that’s me!
 • De wind. Wanneer stopt dat nu eens met dat harde waaien? Mijn nieuw compostvat is al tweemaal weggewaaid, zelfs met een zware steen erop. Er zijn al stukken uit verdorie. Gisteren maakte ik het met een lange spanband vast aan de schutting. Nu maar hopen dat die niet mee wegwaait bij de volgende storm.

Gezien:

 • Alle afleveringen van de serie ‘Dertigers’. Ik had van de eerste reeks al stukken gezien, maar was nooit helemaal mee. VRT-nu bracht redding.  Ook al ben ik al lang geen dertiger mee, toch veel herkenbaarheid gezien.
 • ‘Sex education’ op Netflix. Jongste introduceerde dat hier in het weekend. Wat had ik graag gehad dat zoiets bestond toen ik in de doelgroep zat!
 • Lente-oprispingen. Op mijn fietstochten door de stad zie ik hier en daar al bomen en struiken in bloei. Ik denk trouwens niet dat ik ooit al meer naar de lente uitgekeken heb als dit jaar.
 • Een verschijning. Zo bizar! Als de echtgenoot ergens nog een zoon produceerde buiten de echtelijke sponde, dan deed die vorige week mee aan Blokken. Zo zag mijn wederhelft eruit toen ik hem leerde kennen:

img_20200206_183926

Gevoeld:

 • Nogmaals de wind. Je kan er niet omheen als je buiten gaat/fietst.
 • Mijn hoofd. Om één of andere reden staat mijn bloeddruk immens hoog. Ik voel dat altijd. Ik krijg hoofdpijn, maar die voelt niet als migraine op één plek boven mijn rechter oog. Nee, precies of ze duwen mijn hoofd aan de slapen tussen een bankvijs. Gisterenavond heb ik zodanig gepanikeerd dat ik dat hoofd nog meer gepijnigd heb door naar een computerscherm te kijken om de dichtst bijzijnde dokterspraktijk op te zoeken waar ik online een afspraak kon maken. Straks kan ik er terecht. Vijfhonderd meter van thuis – ik hou van mijn woonplaats!
 • Mijn bil en uitstraling naar mijn benen. Geen idee wat het is. Ontsteking, zenuwpijnen? Feit is dat mijn lijf helemaal niet vief is tegenwoordig. Daarom ook die doktersafspraak.

Gezocht:

 • Een vrijwillige job. Ik moet van mijn lui gat af! Morgen ga ik proefdraaien in ‘De deelfabriek’. Schoon en warm initiatief van de stad en burgers. Ik mag me nuttig maken in de ‘Babytheek’ en in ‘Sportrijk’ (uitlenen en ruilen babymateriaal en sportkledij). Benieuwd!
 • Een sportieve activiteit. Ik moet van mijn dik gat af! 🙂 Ik schreef me in voor aquadance. Een soort Zumba maar dan in het zwembad. Zin in!

25 reacties

 1. Toch druk bezig geweest zo te horen. En een leuke job in het verschiet. Voor bilpijn met uitstraling ben ik al enkele maanden naar de kine aan het gaan. Dokter houdt het op artrose.

  Like

 2. Las ik die eerste zin en ging ik gelijk helemaal uit de bol ! Verdemme zeg, ik had tot nu toe niet door dat jij naar Kortrijk verhuisde. Ik dacht dat jij in het Gentse terecht gekomen was. Twee keer tiet is nog beter dan tiet emmen.

  Like

 3. Ik word momenteel behandeld voor die uitstralende pijn bij de kinesist / osteopaat. Voorlopig met succes. Houden zo. Is vermoedelijk ischias, heb sowieso geen al te beste rug, ook hernia.
  Wens je een lagere bloeddruk. Opletten met hoge bloeddruk.
  Amai, ge klapt al goe Kortriks geloof ik.

  Like

 4. Oei, beterschap… hopelijk snel beter!
  Leuke vrije tijd job lijkt me 🔝
  Succes met de sport, ze zouden da hier misschien beter ook inlassen 😁😉
  Leuke en ideale buurt als ik da allemaal hoor.

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat een leuke blog dit! War zei je tegen je lief, moet je me iets vertellen wijzend naar de tv? Wel een leuke kop die gozer! Mijn vriend heeft het steeds over de grasmachien. Dialecten zijn leuk vooral het Brabantse aangereden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s