De Zwee(t)dse winkel

Wat logistieke problemen in mijn nieuwe huis hebbend, deed me woensdag naar Ikea rijden. Ik was toch een dagje aan het Oost-Vlaanderen (ww) met een bezoek aan mijn kapster en een al een eeuwigheid gepland bezoek aan een vriendin die recent verhuisde naar Gent.

Bewust halen wat ik nodig had en dan ook nog van plan zijn om dat voor lange tijd te gaan gebruiken, dat was mijn missie.

Waar ik qua meubilair graag iets heb met een ziel, wijk ik af van die redenering als het gaat om een bergruimte onder de trap en wat Engelsen zo schoon utility-room noemen (het washok/chauffage-ruimte).

Ik ging voor twee Trofast-kasten. De ene al wat hoger dan de andere. Kasten die vaak voor speelgoed gebruikt worden, en daar moesten ze behalve voor opberging ook voor dienen. Al is mijn speelgoed ietwat verschillend van hetgeen een gemiddeld kind mee speelt. Er zijn ook dingen waar ik ‘van moetens’ mee speel. Poetsgerief en zo.

De bakjes met werkgerief daarentegen, daar kan ik wel weg mee. Schroevendraaiers, tangen, de boormachine, …

Een echte vrouw ik 🙂

Ooo, en mag ik ook nog eens lyrisch worden over mijn schroefmachientje? Ga weg met die Vlaamse canon, maak daar maar eens een ode voor!

Het past trouwens helemaal in deze Ikea-post, want ik kocht het daar. Ontelbaar keer heb ik dat al gebruikt. In mijn vorig huis schroefde ik er tot tweemaal toe mijn hele eiken keuken mee uiteen toen die gezandstraald/weer geschuurd en geverfd moest worden.

Naar de site kijkend zie ik dat ze het niet meer hebben. Ze hebben er een schroef-boormachine van gemaakt die nu een stuk méér kost. Ik betaalde denk ik geen €10 voor de mijne.

Voor het ineen zetten van de kasten kwam het ook weer van pas. De bijgeleverde sleutel liet ik netjes ongebruikt.

Ik ben er zelfs in geslaagd om geen enkele keer te vloeken bij het monteren. Zij die mij van dichtbij kennen zijn nu waarschijnlijk erg onder de indruk. En anders ik wel!

Zweten deed ik wel. Daar zorgden een overgangslijf en een lelijk fleeceke voor.

Maar kom, ik gebruik even een uitdrukking die mijn wederhelft wel eens hanteert: ’t is proper!

18 reacties

 1. kuisgerief als speelgoed categoriseren…jij bent wel positief ingesteld. Ik zou er eerder een vloekwoord aan toewijzen.

  Wij hebben voor het kinderspeelgoed ook zo’n bakken maar wat ik er onpraktisch aan vind is de afgeronde hoeken. Zo kan je er niet veel puzzeldozen/gezelschapspelletjes enz in kwijt door die hoeken waar je plaats verliest.

  Like

  • Ik zei toch dat mijn speelgoed soms van moetens is. Ik moest nu eigenlijk aan het poetsen zijn, helaas ben ik verdwaald hier. 🙂
   Dat van die bakken: inderdaad, voor hoekige dingen zijn ze niet handig, de doos voor oud papier paste er op die manier ook niet in bij mij.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s