Het leven in Corona-tijden

Hotel mama is weer open. Bezetting 50%. Oudste mag twee weken telewerken.  Haar XL zolderkamer hier ten huize herbergt ook een perfect kantoor. Waarom zou je dan alleen in Brussel blijven hé?

De LAT tussen mij en ’t lief is lang. We blijven allebei in ons eigen kot zoals ene Maggie zo schoon zei.

Wasserij Vief werkt ook voor één stuk kroost. Dat resulteerde in een retour Brugge vandaag met vers goed en het vuil terug mee. Samen haalden we nog wat voorraad in de supermarkt. We moeten er vanuit gaan dat mocht er een besmetting zijn op haar werk, dat ze een paar weken in quarantaine moet en dus niet naar huis kan komen. We gingen, nu het nog kan, wandelen in het bijna lege Brugge. De narcissen in het begijnhof zullen dit jaar veel minder bekijks hebben dan andere jaren.

Ik kreeg bijna het vliegend schijt van al het volk in de supermarkt. Massa’s bejaarden trouwens ook. Kijken die niet naar ’t nieuws misschien? En dan die mensen die vrolijk een praatje maken met de kassier, lekker dicht bijeen. Zo lief! NOT!!!

In ons woonerf spelen nog altijd veel kinderen samen. Hun snottebellen bengelen vrolijk mee. Om maar te zwijgen van hun voetbal die x-aantal keer in mijn tuintje beland. Ik ben oprecht vies van die bal en een beetje paranoïde. Ik wil niet weten hoeveel keer ik vandaag mijn handen heb gewassen. Na die bal terug te gooien dus ook telkens.

Ik reed voor sluitingstijd nog naar de apotheek om Paracetamol. Geen betere raad dan voorraad mochten we ziek worden.

Ik ga er vanuit dat we binnenkort ons huis niet meer uit mogen. Dus zweeft er tussen de bedrijven door al een lijstje van bezigheden in mijn hoofd om die tijd te overbruggen en niet teveel te piekeren. Misschien zet ik me nog wel eens achter de naaimachine, of ga ik nog wat groenten voorzaaien (zegt diegene die niet meer ging moestuinieren), mijn e-reader heeft ook nog voldoende leesvoer om uren zoet te zijn. In uiterste nood speel ik een spelletje patience, tot we die patience niet meer nodig hebben.

En dan totaal naast de kwestie: Onze gevederden krabben zich een ongeluk de laatste dagen. Bloedluis waarschijnlijk. In de apotheek konden ze me daar niets voor geven, maar ze stuurden me door naar Aveve. Gisteren werd het hok al helemaal proper gemaakt, vandaag kregen de beestjes zelf hun behandeling. Niet dat ze daar dankbaar voor waren, getuige hun decibels… Kiekens!

22 reacties

 1. Veel (hoog)bejaarden zijn niet doordrongen van de ernst van de zaak. Dat blijkt uit wat ik zie en verneem in mijn omgeving, mijn familie en mijn klantenbestand. Zelfs de manier waarop het coronavirus om zich heen slaat en de voorgeschreven raadgevingen om ons te beschermen, gaan er bij hen niet in. Onderschatting, doch geheel onbewust/onwetend.
  En jongeren die de talloze raadgevingen aan hun laars lappen, zijn ofwel bezeten van dwaze jeugdige overmoed, onvolwassen ignorantie of gewoonweg te dom om te helpen donderen. Helaas voor hen en iedereen om hen heen.

  Like

  • Ja, je zou nog kunnen zeggen dat die oudjes het zichzelf aan doen als ze dit niet overleven. De jongeren daarentegen zullen wel overleven maar on the way anderen meetrekken in de miserie. Ze zullen thuis maar een ouder hebben met een zwakke gezondheid…

   Like

 2. Je zou d’r toch verdorie best wel enige kriebel van krijgen… al dit gedoe. Bbbrrr… Verder sluit ik me geheel bij Menck aan. Onze hoogbejaarde buurman van 91 met een zeer kwetsbare gezondheid gaat normaal altijd met ons mee boodschappen doen. Nu hebben we gezegd dat niet meer te doen, maar dat hij ons een briefje kan geven en dat wij dan alles meenemen wat hij nodig heeft (hier nog geen idioot gehamster – NOG niet…) Wat denk je? Vraagt hij zijn tuiman (van ver in de 70) om samen gezellig boodschappen te gaan doen… Zucht. Maar fijn dat hotel mama nog open is ❤

  Like

 3. We leven even met de handrem op en houden de adem in. Nog geen uur nadat we zoon vier alsnog naar de zorginstelling het bericht dat zijn leefgroep in quarantaine moet.

  Like

 4. Het is een vreemd leven, dezer dagen. Met constant schipperen tussen wat mag en niet mag. Ik had gepland om de komende dagen veel te fietsen, maar het ziet ernaar uit dat dat binnenkort ook niet meer zal mogen. Dan maar naaimachine en e-reader, net als jij 🙂

  Like

 5. Ik ging gisteren mijn gewone wekelijkse boodschappen doen, maar na al het volk op de parking te zien, ben ik gewoon teruggekeerd. Ze zouden nu toch wel al bijna gedaan mogen hebben met hamsterennl he?

  Like

    • Deze morgen vroeg boodschappen gedaan en ja ook wij hadden echt wel wat WC papier nodig, er lagen nog welgeteld 2 pakjes. We hebben er braaf slechts eentje meegenomen, ik hoop dat de klant na mij ook iemand was die er echt nog nodig had en erg blij was met dat laatste pak. En verder gaat ook echt iedereen brood beginnen bakken in onze buurt blijkbaar in het grote grootwarenhuis (Hypermarket) was echt niets meer van meel/bloem te bespeuren (en naast het WC-papier bleek ook de gehaktafdeling geplunderd). Verder hielden de klanten gelukkig allemaal ‘hun manieren’. Hopelijk komt er snel een einde aan deze bijzonder tijden al denk ik niet dat we ze gauw zullen vergeten (ik toch niet in elk geval).

     Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s