Om op te fleuren

Met bloemen zaaien wordt hier nog gewacht, eerst moet mijn tuin aangelegd worden. Binnenshuis voor groen zorgen kan natuurlijk altijd.

Op dat vlak ken ik geen dankbaarder plantje dan de Vaderplant (Tradescantia). Er kwam ooit eentje in mijn leven door tijdelijk assortiment in ‘denaldi’. Heel snel brak daar al een rank af en ik plantte die domweg in een potje. Bleek dat per direct te beginnen groeien. Ik had meteen twee planten voor de prijs van één.

Eén plant hing lang in een macramé-hanger voor het raam in de leefruimte en groeide als kool. Te hard zelfs op de lange duur, waardoor ze niet echt mooi meer was. Ergens in juni plante ik een hele schaal met koppen van de ranken, want ik wou wel wat vernieuwing van mijn plant.

En weer lukte die ingreep. Het kwam zover dat ik genoeg plantjes had om er op het feest van mijn vijftigste verjaardag de tafels mee te versieren. Jongste kreeg ook een pot om haar toen nieuwe huisje mee op te fleuren. De gasten van mijn feest konden een plantje meenemen naar huis als ze dat wilden.

Gisteren kreeg ik de pot van de jongste terug mee naar huis. Ze vond de jungle op haar eettafel wat te groot uitvallen.

img_20200317_142312

En nu deed ik diezelfde operatie van vorig jaar nog eens opnieuw.

Ik vind het wel een schoon idee om nu tijdens wat lijkt op stilstand van ons leven, te kunnen zorgen dat nadat deze horror over is, onze omgeving letterlijk fleuriger wordt.

Ik hoop dat deze Vaderplant-neonatologie over een aantal weken kan zorgen voor veel ‘weggevertjes’

img_20200317_144027

Bestellingen worden, onder voorbehoud van groeien, al genoteerd 🙂

18 reacties

  1. Moh, heb die ook staan (ooit eens gekregen) maar wist niet dat dit ook vaderplant als naam had, ik ken wel moeder-dochterplant (ook wel moeder met kind op schoot). Ga mijn exemplaar misschien ook eens wat verder delen (nu staan er een paar sateprikkers in de pot en draai ik de ranken daar omheen als ze wat te wild staan of te lang worden).
    Ik wou dit voorjaar mijn kamerplanten ook eens van nieuwe potgrond voorzien, ik denk dat deze periode daar misschien wel het uitgelezen tijdstip voor vormt 😉

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s