Vroege ochtend

Zoals in: is het eigenlijk ooit nacht geweest?

In bed kruipen met migraine – waar is de tijd dat ik die gewoon van me af sliep – tegenwoordig blijft ze hangen.

Pijnstiller nemen dan? Ach ja, de koppige in mij denkt dat ik dat wel zelf zal overwinnen, dus toen ik rond half drie een plasstop hield nam ik er nog geen. De minuut later toen ik weer in bed lag had ik alweer spijt, maar ik kon me niet bewegen om weer op te staan.

Half vijf, twee wakkere uren later. Toch maar die pijnstiller, en een natte washand om mijn hoofd te koelen, die komt vaak uit mijn trukendoos bij hoofdpijn en helpt meestal ook.

Kwart voor zes. “Mama, mag ik opstaan aub”. Zo voelt dat dan, hoofdpijn. Als een hulpeloos kind dat gekoesterd wil worden.

Gelukkig is de pijn al wat geminderd.

Raar ook, ondanks dat ik meestal schijte onpasselijk ben bij migraine, heb ik tegelijk honger.

Toch maar eerst m’n bloeddruk nemen. Dagelijks ritueel sedert die nogal van de ‘swingende’ is. Te hoog. Tiens wie had dat nu gedacht. #cynisch

Pilletje daartegen, mijn andere dagelijkse drugs (curcumine/magnesium) ook maar meteen.

Boterhammen erachteraan. Nog geen koffie, want bah koffie bij hoofdpijn.

Het tussendoor licht zien worden, een kip zien opstaan, even naar mijn zaaisels kijken (courgette, pompoen, komkommer, zonnebloem, goudsbloem, kleine lupine, reukerwt), een brein waar duusd gedachten tegelijk om aandacht vragen, nog altijd blij zijn van hier in Kortrijk wakker te worden, en stilaan de mist die optrekt in mijn bovenkamer.

Misschien moet ik afspreken met mezelf dat dit een mooie dag wordt.

Ja toch hé?

32 reacties

 1. Ach meissie, zo herkenbaar!!
  Mijn migraine evolueerde altijd, en ik heb periodes gehad dat ik dag en nacht hoofdpijn had. En eerlijk gezegd: die nachtelijke hoofdpijn, ik vond het van het ergste wat er is. Echt, deprimerend. Niet één moment dat het beest zich terugtrekt en je een beetje kan recupereren. Ver-schrik-ke-lijk.
  Ik had niet zo’n vreselijke last van misselijkheid, maar ik had ook altijd honger. Mijn moeder begreep dat niet, die was misselijk en kon niet eten. Ik moest eten. Zorgen dat mijn maag nooit echt leeg werd, want dan werd ik pas echt slecht en was er niks meer te doen tegen de pijn. Ik had altijd goesting in ontbijtgranen, als ik migraine had. Echt raar. Suiker! Suiker! Gimme more!
  Eén van de weinige voordelen van pokkepillen die ik moet nemen, en de vervroegde menopauze (zucht) is dat de migraine aan het verdwijnen is. Heel traag. Ze is er nog wel, ze sluimert op de achtergrond. Af en toe roeren de hormonen zich. En dan heb ik een week aan een stuk hoofdpijn. Maar het is nu toch wel al even geleden.

  Het wordt een mooie dag. En lukt dat plan niet, dan pendel je tussen zetel en bed en hoopt dat het morgen een mooie dag wordt.

  Like

  • Bij mij is de migraine het heftigst geweest een tiental jaar geleden. Toen stopte ik met werken, viel er een heel stuk stress weg en ook de migraine grotendeels. Nu zorgt de overgang weer voor hoofdpijn. De ene maal door mijn bloeddruk die te hoog is, de andere maal is het migraine, soms eens allebei.
   Mijn cravings gaan naar zout en vet in die omstandigheden. Geef mij dan een grote zak chips en ik zou hem opeten. Nu heb ik die wel in huis, maar sedert de hoge bloeddruk moet mijn verstand primeren.
   Strak ga ik een eind wandelen of fietsen. Uitwaaien en zuurstof tanken. En dan hopen dat de kortsluiting niet terugkomt.

   Like

   • Bij mijn moeder ging dat ook zo. Nadat haar bron van stress er niet meer was, verdween de migraine ook grotendeels. Bij mij was/is het echt puur hormonaal.
    Ja, hoge bloeddruk en zoute cravings, niet bepaald een goeie combo.
    Ik hoop met je mee dat het uitwaaien en zuurstof tanken helpt!

    Geliked door 1 persoon

 2. Hier help koffie net vaak om migraine onder controle te houden of weg te krijgen, al dan niet in combo met pijnstiller. Verder ook vaker craving voor suiker dan vetten op zo’n moment. Hopelijk gauw weer beter.

  Like

 3. Lieverd toch, waarom neem je in vredesnaam geen pijnstiller? Stress en pijn zijn ook enorme belastingen voor je lichaam… Je kent jezelf goed genoeg om een serieuze aanval van te voren te zien aankomen toch?
  Sterkte vandaag… xx

  Like

 4. Migraine en een verhoging van de bloeddruk gaan bij mij ook hand in hand. Geen idee trouwens wat oorzaak en wat gevolgd is. Heb je enig idee wat je aanvallen triggert? Bij mij is het grotendeels hormonaal. Dus ik hoop er na de menopauze vanaf te zijn!

  Like

 5. Ik kan er gelukkig zelf niet van meespreken, maar ik had wel een moeder die ik, toen ik kind was, vaak hele dagen in bed zag vanwege migraine. Zorg goed voor jezelf!

  Like

 6. Ik herken wat je beschrijft: wakker liggen, hoofdpijn, moeten plassen en niet uit bed willen, toch moeten gaan, pijnstiller en dan nog een uurtje of twee ellendige slaap. In mijn geval is het vooral spanningshoofdpijn. Wegens corona. Wegens de zaak. Wegens dit. Wegens dat.
  Ik wens je de mooie dag toe waar je deze morgen naar uitkeek. En beterschap, dat ook.

  Like

  • Ik ken niet zoveel mannen met hoofdpijnklachten. Maar je weet duidelijk waarover ik het heb. Helaas!
   Ik ben beter nu. Een wandeling vanmorgen bracht zuurstof, voor de rest wat slap en slaperig, maar ja daar heeft de nacht alles mee te zien.

   Like

 7. I feel you! Migraine kan zo lastig zijn… al is het hier fel gebeterd sinds ik minder koemelkproducten eet.

  Ik kan niet eten tijdens migraine (dan ligt het er gegarandeerd weer uit), maar als mijn maag wel weer begint te trekken, weet ik dat het einde in zicht is. Het kan dan nog een hele tijd blijven sluimeren, voor het echt weggaat, maar ik ben altijd blij als ik weer kan eten.

  En ik heb dan altijd zo’n ongelooflijke zin in hartige (en hoe vettiger hoe prettiger) dingen.

  Courage ginder en hopelijk ben je er nu weer voor een hele tijd vanaf!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s