Ik geef je een roosje, m’n Roosje

Er ‘beweegt’ precies al iets in De Internationale Rozentuin.

Voor mij mag het een boeket worden van de twee bovenste rechts en de grote witte onderaan.

Een instant crush voelde ik ook voor de geel-oranje die onderaan naast de grote witte staat.

En ik herhaal deze ook nog eens, want hoe zitten die in mekaar zeg! Prachtbloemen!

IMG_0747

IMG_0752

 

En wat mag het voor u zijn?

27 reacties

 1. De dieprode rozen uit de rozenperken van mijn vader zaliger. Hij was zo zot van zijn rozenperken. Alleen al daarom ben ik er ook zot van. Niet zozeer van een boeket dus, maar wel van een gans rozenperk.

  Like

  • Ik zei hierboven wel dat ik een boeket van deze en deze wou, maar eigenlijk vind ik snijbloemen, hoe mooi ze ook zijn, toch maar geaborteerde planten.
   Ik snap je keuze. Nostalgie is een krachtige motor voor smaken.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik hou van alle bloemen. Het mooiste bij ons (van de rozen dan) vind ik de zachtroze rozen aan het rozenpoortje. Maar ook de oude donkerrode rozen die ik uit de tuin van mijn ouders heb gered toen het huis verkocht werd vind ik mooi. En liever in een perk dan in een vaas.

  Like

 3. Oude Franse Bourbons en die Engelse rozen van David Austin, omwille van hun geur en fraaie vormen. Voor ziektebestendigheid kies ik voor Bouquet Parfait van Lens. Maar stokrozen die zomaar tussen het grint bloeien, vind ik eigenlijk het allermooist.

  Geliked door 1 persoon

 4. Miljaar! Nu ben ik officieel jaloers. De plantentuin in Meise is vanaf morgen beperkt open, met tijdslot van een half uurtje. Dat lukt mij echt niet. Nog wat wachten dus … 😥

  Like

 5. Rozen zijn van het mooiste dat de flora te bieden heeft. Het zijn althans mijn favoriete planten by far.
  Als ik moet kiezen: een donkerroze doorbloeier, half gevuld. Schoonheid verzekerd van mei tot aan de winter. Welke plant doet beter? Juist, ja.

  Like

  • Ik kocht vorig jaar een klimroos, door een verkeerde standplaats (denk ik) bloeide ze nog niet. Ik heb ze mee verhuisd, maar ik weet bij god niet meer welke ik gekocht heb (het label met foto is in de verhuis vermist geraakt). Ik vermoed dat het ook een donkerrode is, omdat ik die ook zo mooi vind.
   Nu maar hopen dat ze wil bloeien hier, want ik zie nog geen knoppen.

   Like

  • Oei, dat is wel jammer.
   Ik heb lang geen rozen gewild omdat ik niet van planten hou met doornen aan. Ik heb zo een halve tuin met doornige bessen gerooid toen de echtgenoot ging hemelvaren en ik moest daar precies van bekomen. 🙂

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s