Fietsplezier

Niet kunnen slapen maakte dat ik op onderstaand vroege uur, zeer sexy gekleed in mijn sportbroekje van selfie deed in de oven:

img_20200530_052307

Ik had toen al ontbeten, dus was ik al wat vroeger beneden ook.

Enfin, het was nog geen 6 uur toen ik mijn voordeur uitging om mijn fiets te halen in de garage. Dat laatste gebeurt zelden zonder dat ik nog terug naar binnen moet om mijn fietssleutel te halen, vergeetkop die ik ben.

Het was zelfs nog niet helemaal klaar toen ik al helemaal de stad uit was en de boerenbuiten kon opsnuiven.

Maar toen kwam de zon:

Doel van mijn tocht was de verste deelgemeente van Kortrijk, Kooigem. Op een facebookgroep van de stad deden sommigen daar zo lyrisch over, dat ik dat wel eens met eigen ogen wou bekijken.

Nu ja, hun pleintje voor de kerk mag er zijn, en ik weet nu tenminste wanneer Claire haar café open is. En mocht ik dan al een hongerke hebben en vlees eten, dan zou ik een ‘schelleke’ boerenhesp kunnen kopen bij de annex beenhouwerij.

Het is duidelijk, Kooigem moet het meer van zijn platteland hebben dan van zijn centrum.

Een beetje verder flirtte ik met de grens van Wallonïe in Spiere-Helkijn.

Soms was de grens echt de straatrand want bovenstaande Helstraat en Maagdestraat waren één en dezelfde weg.

Een blik op Google Maps daarnet toont dat de Schelde daar heel dichtbij stroomt, en van daar kan je dan ook naar het kanaal Kortrijk-Bossuit, wat weer voer is voor een andere fietstocht.

Ik passeerde ook een basis van De Watergroep (waterbekkens? ik kon het niet zien). Ik mag hopen dat ze de slogan op hun bord deze zomer gaan waarmaken met de droogte en zo.

img_20200530_065219

Nog een reden waarom ik richting Kooigem ging was de oude spoorwegbedding, nu een fietspad, die daar dichtbij ligt. ’t Zijn daar bovendien propere mensen. Altijd meegenomen toch?

Een tijdje later was ik al op grondgebied Zwevegem, in Sint-Denys namelijk. Daar was een meer dan charmant kerkje.

En weer wat verder kwam ik in omgekeerde richting terecht op de route die ik hier fietste. Geen straf, ik deed die route ondertussen al een tweede keer.

Heel de tocht werd ik vergezeld van vogelgezang in vele formaten. Ik zag ook ontelbare fazanten en hazen. Die laatste doen je soms wel eens schrikken als ze plots de weg op schieten.

Die ene vogel die mijn fietshelm onder k*kte is mijn maat niet, maar voor de rest begon ik mijn dag goed.

Een tweede ontbijtje in de vorm van een rap ontdooide pannenkoek (a ja, die vriezer moet leeg hé) en een kop warme chocomelk, ging er daarna goed in.

En ik mag door het vroeg opstaan, in het kader van zelfzorg, vanmiddag een uurtje pitten in de zon op het terras.

 

39 reacties

 1. Ook al kan ik niet meer slapen, op zo’n vroeg uur opstaan daar heb ik echt de moed niet voor. Het was nog bijkans donker!
  Die mooie zonsopgang maakt natuurlijk veel goed.

  Like

 2. Gisteren was ik pas rond middernacht thuis na een lange dag werken in Vlaams-Brabant. (Yep, mijn werkdagen eindigen weer om bijna 22 uur.) Ik zie mezelf dan niet om 6:00 alweer de fiets nemen teneinde wat van sightseeing te doen. 😉
  Dappere madam, gij.

  Like

 3. Wat een mooie fietstocht! De inspiratie begint hier te borrelen in mijn hoofd!
  Het is toch een beetje een compensatie voor de slapeloosheid, zo’n fietstocht in alle vroegte. En doe straks maar een tukje, je hebt dat verdiend 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat moedig van jou om zo vroeg op stap te gaan. Heel aangenaam om hier even mee te fietsen en de streek te verkennen. Helemaal niet verkeerd. Het lijkt me schitterend om zo vroeg al in de natuur te zijn. Dacht ik dat ik een held was deze morgen… om 9 uur lag ik in de zee te dobberen op mijn rug. Ik hoop dit ook eens om 6 uur te doen bij zonsopgang. Je brengt me op ideeën.

  Like

 5. Wat een mooie fiets heb jij!!

  ik bewonder mensen die de moed vinden vroeg op te staan, er is dan zoveel moois te ontdekken, alleen…. vind ik die moed nooit….

  Mooie fotootjes!

  Like

  • Ik kocht de fiets drie jaar geleden bij mijn schoonbroer (fiets handelaar). Het is een Vélo De Ville die ik helemaal naar mijn zin kon samenstellen (motor, soort remmen, zadel, monitor voor alle parameters,…) Ik wou ook niet zomaar een saai kleur, maar ene die opviel. Er staan ondertussen 8500km op de teller.
   Ik ben zelf een ochtendmens, maar liefst slaap ik ook wel wat langer.

   Like

 6. Bellegem is ook mooi, heel klein dorpsplein met kerk, café, restaurants en bakker, maar de boerenbuiten daar … <3!!

  Like

 7. Eens fietsen tot Pottes, Celles en Escanaffles. Kleine leuke dorpjes.
  Je zal je in een ander land wanen.
  Gewoon een tipje hoor.

  Je zit dan infeite al dicht bij Kluisbergen ook.

  Like

  • Ik was daar vanmorgen nog dichtbij. Ik ben het kanaal van Kortrijk tot Bossuit gereden, daar kom je aan de Schelde waar je ofwel richting Oost-Vlaanderen gaat of richting Frankrijk.
   Ik heb inderdaad vaak een vakantiegevoel.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s