Gouden randjes (3)

 • Onder het motto, wie kleine niet eert: de eerste peul erwtjes die rijp waren. Ik ben daar minstens even preus (fier voor West-Vlamingen) op als een hipster die het zoveelste aangeleverd (gesponsord) pakketje unboxt op Instagram.
 • Mijn tuin zorgt ook nog altijd voor jolijt. Hij kwam aangelegd bij de koop van het huis (nu ja, als je niet veel verlangt dan), dus ik koos de planten niet. De rug van mijn eigendom blijkt uit Jasmijnstruiken te bestaan. Ik voel me nog altijd een planten-analfabeet dus ik wist dat niet. En nu ze bloeien ben ik een snuiver geworden, want ach, die geur!! De zuinig geplante bodembedekker die ik eerst als onkruid aanzag is dan weer een lila geranium. Ooit, als ik groot ben zal ik op plantengebied nog wel een beetje wijs zijn geworden. 🙂
 • Een droge en propere vloer na dit.
 • Nog eens naar de Internationale Rozentuin gaan, want kijk:
 • Dat het ondertussen niet meer schroeiend heet is en het toch al een beetje heeft geregend. Niet dat de sluizen nog eens niet open mogen op dat vlak.
 • Een Key Card hebben die gaat vervallen (treinkaart tussen twee kortbij stations, ik gebruikte die voor de verhuis om van Aalter naar Gent te sporen) en dan maar beslissen om naar Bissegem te sporen. Dat is amper 5 minuten op de trein, maar de wandeling naar huis is een heerlijkheid voor 90% langs de Leie.
 • Humor, want safety first natuurlijk, langs mijn baan op één van de fietstochten deze week:
 • De cijfers over de pandemie die blijven goed gaan, en dan maar heel voorzichtig optimistisch worden en gaan nadenken om een weekje weg te gaan met de dochters in eigen land. En misschien zelfs een trein nemen naar Frankrijk om mijn wederhelft op te zoeken die een 40-tal dagen wil gaan fietsen.
 • De nieuwe WordPress-editor, die er op 1 juni zou zijn, maar blijkbaar vertraging heeft. Joepie!

 

48 reacties

 1. Die rozentuin is prachtig! En bij ons ruikt de jasmijn ook zo lekker.
  We hopen de regentonnen nog vol te krijgen voor de volgende droge periode, maar als het aan dit tempo doorgaat zullen we dat wel mogen vergeten.

  Like

   • Ja dat huis kon niet beter he. Want in ieder programma over immo kopen zeggen ze… locatie locatie locatie 🙂
    Sporen naar Bissegem vanuit Kortrijk? Echt? Volgens mij stap je even lang van het station van Bissegem naar de Leie als je zou stappen van het station van Kortrijk naar station Bissegem. Allee, dat is licht overdreven, maar toch 🙂

    Like

    • Inderdaad licht overdreven maar het is maar 5 minuten op de trein. Maar ik hou niet direct van lange wandelingen. Zo’n enkeltje Bissegem was ideaal.

     Like

  • Ja de rozentuin is prachtig, ik kende het niet maar zijn er zondag eens gaan wandelen, met dank aan jou voor de tip. En verse erwtjes, daar doe ik een moord voor 🙂, veel werk voor weinig opbrengst maar het is het zo waard hé.

   Like

   • Zo fijn dat je naar de tuin ging.
    Erwtjes, werk? ‘k Weet niet. Dat groeit toch bijna vanzelf, en erwtjes uitdoen kan het kleinste kind. Ik eet ook nooit erwtjes op zich als groenten, ze gaan altijd ergens bij een gevarieerde groenteschotel. Een peultje of 5 doppen is nel klaar dan.

    Like

    • Bwa, je moet ze zaaien, duif- en onkruidvrij houden, trekken, doppen en klaarmaken. Met courgettes gaat alles toch wat makkelijker 😉. Ik doe ze meestal in een risotto en daar mogen van mij véél erwtjes in. Maar lekker man.

     Geliked door 1 persoon

 2. Mijn advies: stap zo snel mogelijk over op de nieuwe wordpress-editor. Het is echt heel eenvoudig, en geeft je wat extra mogelijkheden.
  Kanp idee van je zo de trein nemen naar het volgende dorp en dan terugwandelen…

  Like

  • Nee, nee koppige ikke gebruikt de oude tot het niet meer kan. Ik kan geen weg met hun blokken.
   Ik heb ook al een volgende treinrit in gedachten. Naar Harelbeke, wandelen door het mooie provinciaal domein ‘De Gavers’ en dan langs het kanaal naar huis. Morgen misschien.

   Geliked door 1 persoon

 3. Wat een heerlijke omgeving daar bij jou ! Ben jaloers op je, in mijn verstedelijkte dorp in de buurt van Leuven.
  Counting my blessings: moeders op kunnen zoeken in Ndl. en de zalige rust van een uitgestorven luchthaven.
  Nog eventjes, dan zitten we weer in de herrie 😦 (elluk nadeel hep zun voordeel :-))

  Like

  • Ik ken jouw verstedelijkt dorp, want ik heb er (niet zo leuke schoon-) familie wonen.
   Het moet inderdaad opvallend stil geweest zijn de laatste weken zonder al het vliegverkeer.

   Like

 4. Die rozentuin! Wat een pracht.
  En later als ik groot ben wil ik ook een jasmijnstruik in mijn tuin.
  Ik ben blij dat ik kan valsspelen met de klassieke editor van WordPress. Heb het gisteren nog eens uitgeprobeerd: kleuren gebruiken, is moeilijk. Toch als je buiten de lijntjes wil kleuren. Voor de kleur die ik wil gebruiken, zou ik verdorie iedere keer de hexadecimale code moeten ingeven. Wat is dat nu! En een woord in een ander kleurtje, dat lukt me ook niet. Want ja, blokken.
  Maar om met een positieve noot te eindigen: dat lijkt echt wel een goeie zet geweest te zijn voor jou, dat verhuizen naar Kortrijk.

  Like

 5. In zo’n rozentuin wil ik oud worden. Prachtige beelden.
  Uit-tips in dat verband: het Vrijbroekpark in Mechelen en rozen Casteels in Putte. Je wordt duizelig van zoveel kleurvuurwerk.

  Humor, want safety first: euh, het zal wel aan mij liggen, maar waar ergens moet ik daar humor in zien?

  Like

 6. Schitterende rozentuin! En wat een idyllische wandeling van Bissegem naar Kortrijk. Bissegem ken ik uit een liedje dat mijn schoonmoeder altijd zong voor mijn dochter als ze klein was. Zij was afkomstig uit de streek van Kortrijk. Het ging zo: ‘en we zin ne kee noa Bissegem gewest, Bissegem gewest, en we zin ne kee noa Bissegem gewest…. De rest weet ik niet meer, maar nu zit het liedje weer in mijn hoofd. Fijn dat ik nu echt eens een stukje Bissegem heb gezien hier op jouw blog!

  Like

   • Aha! Ik vond het liedje zomaar op internet!

    Tekst ‘En Min ne kje noa Bissegem gewist’ (van Willy Lustenhouwer)
    En Min ne kje noa Bissegem gewist, tjingstjeraraboem tjingstjeraraboem
    En min ne kje noa Bissegem gewist, tjingtjeraraboem sasa
    En me zoag’n doar een meiske in eur deurgatje stoan, tjingsteraraboem tjingsteraraboem En me zoag’n doar een meiske in eur deurgatje stoan, tjingstjeraraboem sasa
    En me vroeg’n an da meiske oasse mee wilde goan, tjingstjeraraboem tjingstjeraraboem En me vroeg’n an da meiske oasse mee wilde goan, tjingstjeraraboem sasa
    Ze moest et êest goan vroagn an eur mama, tjingteraraboem, tjsingteraraboem
    Ze moest et êest goan vroagn an eur mama, tsjingteraraboem, sa sa
    Ze zei van nin moa ze peide wel van ja, tjingstjeraraboem tjingstjeraraboem
    Ze zei van nin moa ze peide wel van ja, tjingstjeraraboem sa sa
    En ’t Eit eur ton gespeetn achternoar, tjingteraraboem, tjingteraraboem
    En ’t Eit eur ton gespeetn achternoar, tjingteraraboem, sa sa
    En m’ein ton nwoi mêe noa Bissegem gewist, tjingeraraboem, tjingeteraraboem
    En m’ein ton nwoi mêe noa Bissegem gewist, tjingeraraboem, sa saaaaaaaaa

    Like

 7. Wat een prachtige omgeving, en oh: jasmijn in je tuin! Leuk is dat: een tuin ‘erven’ van vorige bewoners en niet weten wat er allemaal gaan groeien en bloeien. Hier zijn de erwtjes nog maar pas in de grond gestopt, dus ze proeven zal nog even duren….

  Like

 8. Fijne dingen! Dat vakwerkhuis, zo mooi! Ik ben een nitwit wat planten betreft en wat ik herken vergeet ik qua naam. Ik gebruik Plantnet, handige app. Die rozentuin schitterend gewoon!

  Like

  • Dat vakwerkhuis ziet er van dicht heel erg fake uit. Ik heb teveel echte gezien (Engeland, Ierland, Frankrijk, Spanje) in mijn leven om het mooi te vinden.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s