Vanallesennogwat

’t Is stil waar het nooit waait. Waarom waait het toch altijd maar zo hard (letterlijk)?

Niet dat het hier op deze stek niet stil is geweest.

Bruno is weer thuis,1100 km fietsen op een goeie week bleek genoeg. Hij heeft eindelijk! het licht gezien want hij zegt dat hij niet meer met de tent wil reizen. Niet dat hij mij op die manier zou mee krijgen…

De dochters. Wat een powerwijven zijn me dat zeg. Zijn dat echt mijn kinders? #trots! En ook #geenkatjesomzonderhandschoenenaantepakken

Op 2 juni een koel-vriescombinatie bestellen, en daar nog altijd op wachten. De productie heeft stil gelegen door Corona en de leveringsdatum wordt altijd maar opgeschoven. Zo gaan we nooit op reis kunnen hé…

Toch een proloogje fietsen, met een nog net niet vervallen cadeaubon van Happen&Trappen. Vrijdag fietsen we deze route en mogen we ook de hele dag de beentjes onder tafel steken. Zin in!

Nog altijd content zijn als een kind in een snoepwinkel met mijn verhuis naar Kortrijk. Ik mag er niet aan denken hoe het geweest zou zijn mocht dat tegen gevallen zijn.

De volle 120 cm water in de regenput. Ook weer dat kind in de snoepwinkel.

Een nieuw (hoewel) TV-meubel. Nieuw als hier in huis nieuw, maar eigenlijk een opgewaardeerd onderstuk van wat nu als een ouderwets wandmeubel zou gezien worden. De snoepwinkel? Ja, ja, straks weeg ik 100 kilo 🙂

img_20200612_110858

Een puzzel die maar niet af geraakt. Het is een herfsttafereel, misschien is er daarom nog tijd om verder te doen.

Dit ergens zien passeren:

‘Het leven is gemakkelijker dan je denkt, maar moeilijker als je denkt’

Nog eens naar Bossuit fietsen, waar het kanaal vanuit Kortrijk in de Schelde stroomt, en daar de kerk bezoeken. Niet om in pilaren te bijten, want die zijn er niet meer. Er resten enkel nog de muren en de toren zonder spits.

Niet tevreden zijn met de vooropgestelde route qua kilometers, en aan een andere kant naar huis fietsen, want ik ken de streek nu al een beetje.

Wolken. De dreigende en de lieflijke versie. De eerste op een oude spoorweg die fietspad werd niet ver van Bossuit, de tweede boven het water in Provinciaal domein De Gavers in Harelbeke (5km van mijn voordeur)

Aardbeien. Veel beter dan alle snoep ter wereld.

En nog veel meer, maar mijn maag knort en ik zou beter eens wat anders doen dan mijn tijd online verlummelen.

33 reacties

 1. Voelt voor mij ook niet als lummelen maar ga nu zelf ook wel eerst eens wat eten op tafel zetten (en dan weer verder werken) 😉

  Like

 2. Ik doe beter! Op 16 maart een HD Webcam besteld bij Vanden Borre en nog steeds niet ontvangen. En jawel: “De productie heeft stil gelegen door Corona en de leveringsdatum wordt altijd maar opgeschoven.”
  U heeft goed gekozen? Dacht het niet!

  Provinciaal domein De Gavers in Harelbeke: is dat nog een beetje de moeite qua natuur? Wil er al langer dan vandaag eens gaan wandelen met de camera in aanslag.

  Like

  • Die camera zou zondag heel nuttig geweest zijn. Het was er een feest voor libellen (het meest azuurwaterjuffers) maar met mijn slechte smartphonecamera kreeg ik die niet deftig in beeld. Voor de rest ken ik het gebied ook nog niet zo goed, maar je kan er wel fijn wandelen in de bossen op paden waar fietsen dan niet toegelaten zijn. Voor de rest zijn er ook bredere dreven rond de waterpartij.
   Ik kom er wel graag omdat het zo dichtbij huis is en de fietsweg ernaar toe langs water loopt (ofwel het kanaal ofwel de Leie)

   Like

   • IK heb in de Gavers ooit een ijsvogel gespot. Dat was een belevenis voor mij. Het is er soms wel best druk, maar het domein waar de vogels kunnen zitten en dat grotendeels afgeschermd is is zeker de moeite waard vind ik (functie van de tijd van het jaar).

    Geliked door 1 persoon

  • Oei, oei. Ik zou elders gaan denk ik. Onze fietsendrager komt van bij de schoonbroer (fietsenhandelaar) en konden we direct meenemen. Hij raadde ons toen de ‘Pro-User Diamant’ aan, een type dat al jaren als beste beoordeeld wordt door consumentenverenigingen zowel in België als Nederland (en bovendien een stuk goedkoper dan het veel gekochte merk ‘Thule’).

   Like

 3. De dochters boffen maar met zo’n mama. En die kast: daar zou een mens voor thuisblijven: met een tasje thee en een koekje wegdromen bij zo’n pronkstuk! Maar ik wens je ook veel na-genot van je fietstochjes hoor!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s