Happen en Trappen

O wat hadden wij een fijne dag vandaag!

We gingen Happen en Trappen, zijnde er was voor ons een route gemaakt en we kregen op vijf plaatsen iets te eten.

Geef mij mijn fiets, deftig weer, het gezelschap van mijn wederhelft en veel lekkers, en mijn dag kan onmogelijk nog stuk.

Hoewel de route dan nog kon tegenvallen, maar dat deed ze niet.

Het originele plan was fietsen in Nederland ergens in april, maar daar stak de pandemie een stokje voor, dan zouden we het heel dichtbij huis houden en dinsdag rond Kortrijk of rond Ieper fietsen. Maar ik kreeg de tocht uiteindelijk niet op tijd geboekt, en dinsdag ging het regenen. Uiteindelijk boekte ik Verlekkerd op Veurne Ambacht, nog altijd dichtbij huis, maar een streek waar ik nog nooit fietste.

Een streek ook met veel water. We reden langs ontelbare beken en kanalen, echt door de polders. Water betekent ook watervogels. Als we geen twintig reigers gezien hebben, dan hebben we er geen gezien. Het was ook fietsen door landbouwgebied. Stille wegen en vergezichten waren ons deel.

De kleine gehuchten volgden elkaar op, met namen als Oeren, Alveringem, Nieuwkapelle, Avekapelle, Zoutenaaie, Booitshoeke,… Soms maar een kerk en enkele huizen groot en vaak nog met het kerkhof rond de kerk.

(Nota voor de familie: het bovenste kerkje is Alveringem waar Valère ooit ‘paster’ was)

Lo-Reninge had ook nog een stadspoort, een mooi pleintje en dichtbij ook het bezoekerscentrum van koekjesmaker Jules Destrooper. Ooit gaf er daar ook een wijweke van saijette, getuige een gevel.

Stad Veurne heeft dan weer zijn marktplein, omringd met veel mooie gebouwen met daarin veel horeca.

Uiteindelijk werden we culinair verwend in Alveringem, Nieuwkapelle, Avekapelle, Veurne en terug Alveringem.

Koffie met appelgebak, een voorgerecht met kibbeling (kaaskroket voor Bruno, de niet-viseter) op een slaatje, een tomatensoepje, hoofdgerecht met scampi/steak tartaar, en een meer dan gevulde ijscoupe met vers fruit om te eindigen. De laatste at ik zonder slagroom, meestal plantaardig eten maakt dat mijn darmen daar niet zo fantastisch op reageren. Enkel de bestelde drankjes (buiten de koffie ’s morgens) moesten nog apart afgerekend worden, de rest zat in het arrangement.

Eén van de stops was een heel geslaagde verbouwing van een oud schooltje. Niet alleen de naam was dus goed gevonden ‘Koer-gette’, de binnenkant mocht er ook helemaal wezen.

Een toog met ontelbare schuifjes, decoratie met het schools verleden, een nagebouwde leraarskamer en een koer (speelplaats) met het terras. Heerlijke plek om te vertoeven.

Dat happen en trappen, ik zou daar wel kunnen aan wennen! 🙂

Maar toch maar vermelden dat deze post in geen geval gesponsord is door de firma (niet dat ze dat niet zouden mogen *grijns*)

En toch was het een goedkope dag uit, want ik kreeg de bonnen van Surprise factory van nichtje Kimberly als dank voor de opslag van haar meubelen op mijn zolder toen zij met haar gezin tijdelijk in het huis van zus woonde tijdens de bouw van haar nieuwe woning.

Super cadeau toch?

 

26 reacties

 1. Prachtige foto’s. (West-)Vlaanderen mijn land. Moest ik de fiets genegen zijn, ik was meteen meegereden. Doch ongetwijfeld ook zeer de moeite met de benenwagen.

  Like

 2. Wat een mooie etappe om te happen en te trappen. Ik deed het ooit hier in de buurt samen. met mijn bonusdochter. Het werd een onvergetelijke dag. Weliswaar vond ik het happen iets teveel voor mijn maagje. Vooral het trappen leidde ons langs prachtige plekjes. Een aanrader inderdaad!

  Like

  • Wel ik ben eigenlijk ook geen grote eter. Geef me diezelfde dingen op rij aan éénzelfde tafel, en ik kan ook geen pap meer zeggen. De beweging en tijd tussendoor liet ieder deel goed genoeg verteren om aan het volgende te kunnen beginnen.

   Geliked door 1 persoon

  • Ik wil er ook nog eens terug want ik hou heel erg van zo’n interieurs. Het eten was ook verzorgd, en de bazin heel vriendelijk. In ons arrangement was vis voorzien, maar ze maakte geen probleem om Bruno iets anders voor te zetten.

   Like

 3. Vorig jaar hebben wij ook een happen en trappen gedaan. De tocht was erg mooi en het eten prima. Vond het eten alleen wat veel maar ja dat is dan weer mijn dingetje.
  Dit lijkt me een fantastische tocht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s