Oogrol met twee achterwaartse salto’s

… was dat een olympische discipline, ik had zeker al goud gewonnen de laatste dagen.

Waarom?

Om alles wat met mondmaskers te zien heeft

 • mensen op de trein met een mondmasker bestaand uit een rechthoekje dun katoen, totaal niet aansluitend aan mond of neus. Die datzelfde masker dan ook nog uitdoen om een appel te eten, vijf minuten later om er nog een koek bij te proppen,…
 • Om die klant die bij de bakker stond met zijn mondmasker in de hand en het aandeed om naar buiten te wandelen.
 • Om de bakker die er zelfs geen draagt.
 • Om bejaarden die stoppen om een praatje te maken in de stad en dan hun mondmasker naar beneden doen.
 • Om gezeik van mensen die mondmaskers niet nodig vinden.

Om alle domme handelingen die mensen stellen

Met 10 in een kleine lift stappen, veelal zonder mondmasker, veel te dicht bij mekaar zitten op terrassen, in een vliegtuig stappen (ja, ja, ik weet het, met mondmasker, maar dan nog),…

Om de viering van de Vlaamse feestdag in mijn stad

Zwart Drieske (ik wil zelfs niet linken, dat zou teveel eer zijn), had daarvoor zelfs een Franse extremist uitgenodigd. In ‘mijn’ Vlaanderen horen die alle twee niet thuis.

Evenveel ergernis trouwens voor de Vlaamse Leeuw met zwarte tong en klauwen. Weten diegenen die die vlag uithangen wel het verschil met de officiële vlag? Of zijn ze echt zo extreem rechts. #scary!!

Om het gedoe rond de versoepeling van de abortus-wet

Al wie me wil doen geloven dat vrouwen lichtzinnig met abortus omspringen, zullen wel erg goeie argumenten moeten hebben om mij te overtuigen.

Ik wil het verdriet, de machteloosheid en eenzaamheid niet voelen van vrouwen die de noodzaak voelden om een einde te maken aan nieuw leven.

Ik ben vooral voor baas over eigen lijf.

Om de onwil/onkunde van onze politici

Wanneer zijn ze eigenlijk van plan om ons land nog eens deftig te besturen? Wie gaat er al die schulden betalen die nu gemaakt worden?

Kunnen ze eindelijk niet eens hun eigen belang opzij zetten voor het algemeen belang?

En dan ook nog de uitdagingen van deze tijd (klimaat, armoede) deftig aanpakken?

 

Mijn bloeddruk jong…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31 reacties

 1. Zo ontzettend herkenbaar. Ik zou dit moeten uitprinten en aan mijn raam hangen! Vooral dat gedoe rond de uitbreiding van de abortuswet maakt me woest. Die conservatieve heren gaan eens pretenderen te weten wat er speelt bij een vrouw die abortus ondergaat. Zoiets is nooit een gemakkelijke of lichtzinnige beslissing. Baas in eigen buik! Ik vind trouwens dat er weinig controverse rond is, ook dat baart me zorgen.

  Like

  • Dat laatste, inderdaad. Maar wie horen we? De partijen die vinden dat kinderen tout court moeten geboren worden. Zitten ze dan in precaire situaties of in armoede, dan doen ze daar ook weinig of niets aan.
   De vrouwen in nood moeten hun lot meestal alleen dragen.

   Geliked door 1 persoon

  • Het is zo. Over de sneakers van Conner Rousseau een hele rel, maar deze dingen… nop. Niks.

   En zero tolerantie achter het stuur? Iedereen tegen. Dus die kinderen moeten wel allemaal geboren worden, maar dat ze doodgereden door iemand die gedronken heeft en achter het stuur kruipt, ah da’s nie erg jong.

   (om zelf ook maar eens wat extremen uit de kast te halen)

   Geliked door 2 people

    • Verontwaardiging alom hier Samaja, meestal ventileer ik daar met mijn man over, op de social media durf ik er nauwelijks nog iets over te schrijven. Op mijn blog ook niet, trouwens. En ik vind dat erg, dat ik dat niet meer durf, of dat ik de energie niet meer heb om in discussie te gaan.

     Like

 2. Je hebt zowaar mijn gedachten uitgetypt. Ik erger me echt iedere dag meer, zeker over het feit dat er onvoorstelbaar veel domme (tot zelfs achterlijke, lijkt het wel) mensen de wereld bevolken. Ze zijn allerminst voor rede vatbaar en hun denkpistes zijn tenenkrommend averechts.

  Like

 3. Je hebt mijn gedachten neergetypt, stuk voor stuk, één voor één. Ik probeer het meeste aan me voorbij te laten gaan, maar mannekes toch, wat doet het allemaal zeer. Dat heel die abortuskwestie ineens een speelbal wordt voor regeringsvorming van die ouwe venten in een blauw pak… aaaaaaargh. Ik heb het zelden over politiek op mijn blog, maar was het toch nog eens aan het overwegen… voorlopig hoeft het niet meer, jij hebt het voor mij gedaan.
  En al die achterlijke, achterlijke mensen die geloven in dat extreem-rechts met een beschavingssausje van de N-VA. Vaak dan nog mensen die het geeneens breed hebben en zo dat mager schelleke kaas nog van hun witte supermarktboterham gaan laten eten.
  Stop. Stop. Stop.
  Stop.
  Vief, je hebt geschreven wat ik denk. Kom hier dat ik u kus. Oei, dat mag niet. Soit. Virtueel mag het wel hè?

  Like

 4. Ik rol vooral met mijn ogen over de besluiteloosheid/laksheid/whatever van de dames en heren die het in ons land voor het zeggen hebben. Wat een politiek zottekesspel.

  Like

 5. Vorige zondag deed ik nog eens de moeite om in het bos te vragen aan een groepje om mij anderhalve meter afstand te geven om elkaar te kruisen. Ik kreeg daar van zo’n kakmadam (Antwerpse tongval) een preek van jewelste. Ik liet haar uitrazen, maar gaf haar daarna een verbale pandoering dat ze een ‘oerdom vrouwmens’ was die speelde met haar en mijn gezondheid. Maar dat is allemaal boter aan de galg, er moeten weer honderden doden per dag vallen voordat sommigen zich weer verantwoord zullen gedragen…

  Like

  • Echt erg, en de cijfers tonen wat de mensen doen. Helaas.
   Ik durf vandaag de trein al niet te nemen naar mijn dochter omdat die ook naar de kust gaat en daar zal het dit weekend ongetwijfeld veel te druk zijn.

   Like

 6. Ik erger mij elke dag meer en meer. Ik denk dat ik nog eens een “nieuwspauze” ga inlassen. Ik heb dat in het begin van de coronacrisis ook gedaan en helpt echt wel om mij minder te ergeren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s