Plog van maandag naar maandag

Maandag: ik was jarig en besloot een hele dag lui te zijn. Niet dat ik anders zoveel presteer, maar toen dus ook niet koken, geen was en plas… Oudste en ik gingen eten in het strontkasteel bij Petit Paris. Terwijl het terras vol zat (marktdag in Kortrijk), zaten wij fijn binnen in onze bubbel te genieten van het mooie interieur. Ze maken daar vrijblijvend van het contactformulier (Covid) ook een blind date in de toekomst, en mijn gezelschap wou wel eens zot doen. “Zolang het er maar gene is die plat West-Vlaams spreekt” zei ze. Euh…

De kilometerstand van mijn wagen werd gemaild naar de verzekeringsmaatschappij om mijn contract aan te passen naar een kilometerverzekering, vermits ik nog amper de wagen gebruik.

Dinsdag: huishoud dag. Poetsen, de was, koken. Na het avondeten naar Ieper, want woensdag zouden Bruno en ik fietsen. Die van mij is met geen stokken naar het centrum te krijgen wegens mondmaskerplicht, dus deden we een terrasje op zijn terras, ijs met chocoladesaus inbegrepen.

img_20200804_203903

 

Woensdag: fietsen dus met zijn old school navigatie (route in omgekeerde richting). Ik moet ook nooit klagen over ontbijt @Brownies. Vers ‘sienappelsap’ (heerlijk woord toch?), cake, druiven, boterhammetjes, een ‘zatje kaffie’. Mooie dag, mooie tocht.

Donderdag: Er zijn zo van die blogsters die mij nog iets proberen bijleren. Dat ik dus mijn ritten wel eens op Strava mocht posten. Which I did. Hoe die titel bij de rit kwam, geen idee. Ondertussen ben ik al zo slim dat ik die kan wijzigen, ik fietste immers ’s morgens. Een foute inschatting om naar de Leie te rijden loste meteen de vraag op die ik me al lang stelde, namelijk of de overkant ook een jaagpad had. Ja dus, de mountainbike-versie.

Vrijdag: Begon alweer met fietsen. Klein oponthoud aan de Leie met een open brug, maar daarna fietste ik vlot naar Wevelgem, Menen, Lauwe en terug naar huis.

In de namiddag deed ik nog een retour Brugge. Jongste heeft vakantie en besloot die en famille door te brengen. Vuile was, leeggoed van frisdrank, een fiets en een koffer met verse kleren kwam ook mee.

Zaterdag: ik heb niet één foto genomen. Dag om meteen te vergeten ook. Bloeddruk te hoog, vreselijke hoofdpijn, onpasselijk.

Zondag: Hete nachten maken dat ik vaak verhuis van slaapplek. Eerst in bed, dan op de sofa voor het open terrasraam, dan buiten op een zonnezetel. Wakker worden met de wolken boven je hoofd: heerlijk! Na een rondje boodschappen vond ik in het woonerf een schildpad. Ik zette ze meteen in een bak water, tot de buurjongen (die wist van wie ze was, maar ze waren daar niet thuis) me zei dat het een landschildpad was. Mijn tuin was toen zijn nieuwe habitat. De kippen vonden het maar niets. Die tuin zorgt sedert gisteren ook voor rijpe tomaten. Yes!

In de namiddag hadden we een tijdslot gereserveerd in Lago Kortrijk Abdijkaai , het oude open lucht zwembad van Kortrijk op 2 km van mijn voordeur. Geen foto’s, maar het koele water deed méér dan deugd.

We sloten de dag af met drank en zoutje op dezelfde plek als ’s morgens. Alweer geen straf.

Vandaag: startte alweer in kleur (foto van op de sofa, hor van de terrasdeur incluis). Na ontbijt en kattenwasje ging ik alweer fietsen. Het begint hier saai te worden 🙂

De onvermijdelijke Leie, provinciaal domein ‘De Gavers’, het kanaal, meer moest dat niet zijn.

Thuisgekomen was een douche aangewezen, want het was echt al heet. De rest van de dag zal in halve duisternis verlopen in een huis met gesloten stores. Veel meer dan koken en wat kleine huishoudelijke dingen zal ik niet meer doen.

 

30 reacties

  1. Heerlijke foto’s. Waarom op reis gaan als er zoveel moois te bespeuren valt in eigen streek?

    Aan slapen in open lucht waag ik me niet (meer) wegens de muggen. Ik heb blijkbaar een aantrekkelijk lichaam voor die muggenwijfjes. 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s