Blogboost najaarschallenge: Gouden randjes (4)

blogboost

Al ontelbare keren heb ik gezegd dat ik op mijn virtueel erf mijn goesting doe, en toch heb ik me weer zonder veel nadenken (a ja, anders deed ik het niet) ingeschreven voor een blogchallenge. 

Nu ja, met het eerste thema kan ik wel leven. ‘Positiviteit en energie’. Vaak ben ik zoekende naar allebei, even vaak vind ik ze in kleine dingen. Vandaar dat ik een vervolg brei aan mijn gouden randjes-reeks.

Dus daar gaan we:

*Wolken en regenbogen op mijn echte erf en het zicht op die oude fabrieksmuur. Nooit gedacht dat ik ooit nog blij ging worden van op een muur te kijken.

img_20200828_142023-collage

*Ik heb zicht op nieuw vrijwilligerswerk en dat werd wel eens tijd. Normaal mocht ik morgen op gesprek in De Branding maar daar kwam iets tussen (zie laatste puntje). Ik hoop heel snel aan de slag te kunnen in ‘Het idee’, een tea-room/gift shop in het Ring Shopping Center, een warm inclusie-project voor speciale mooie mensen. Zin in! (foto van hun website)

screenshot_20201007-154709

*Simpel eten, zoals eiersla voor op de boterham. Sedert ik zowat alle charcuterie uit mijn leven bande is dit een blijver. De laatste die ik maakte was met twee bio-eitjes uit de winkel en één Stippy-ei. Zie dat verschil in kleur van de dooier zeg! Ondertussen is diezelfde kip ook aan een nieuwe mantel toe en legt ze net als haar collega ook niet meer.

img_20200922_124722-collage

*Om in de kippensfeer te blijven: De snelheid waarmee pluimen groeien. De Lily is bijna klaar om aan Miss Kip België deel te nemen. Ik naai alvast een bikini. 😉

img_20200918_125358-collage-collage

*Poëzie in de stad wel op een zowat onbereikbare plaats tegenwoordig. Er wordt een parkeergarage gebouwd aan het station en daarbij komt nog heel wat herinrichting van de omgeving. We zijn nog wel goed voor een paar jaar denk ik.

img_20201002_155016-collage

*Kortrijk is verkozen tot beste fietsstad, ondanks nog meer parkeerplaatsen nodig, en ik vind dat terecht wat sommige zurkeltrutten ook mogen beweren.

*Herfstfoto’s. Al is het weer niet altijd top in dit seizoen, de geuren en kleuren (nu nog wel veel groen, het wordt nog beter) mogen er wél zijn.

img_20201003_154428-collage

*We hebben ook een nieuwe burgemeester nadat de oude van woordbreuk deed en niet zijn termijn uitdoet maar liever minister wil zijn. Ferm gelachen met de gedoodverfde opvolgers (mannen) die al aan de start stonden, want het werd een vrouw. Zonder aan partijpolitiek te willen doen vind ik dat wel fijn. Het feit dat de beheerder van de FB-groep de reacties heeft uitgeschakeld wil helaas zeggen dat het er weer allesbehalve beleefd aan toe ging in de commentaren.

screenshot_20201005-185939

*En om het af te leren. Nog maar eens de loftrompet over mijn stad. Want er zijn toch zoveel leuke plekken, en er is water. En ik mag daar fietsen!

img_20201005_134305-collage

*En om positief af te sluiten, wil ik graag iets negatief bekomen.

img_20201007_081722-collage

De Covid19-test namelijk. Ik zit met griepverschijnselen, ben beste maatjes met de Paracetamol en moest vandaag naar een triagecentrum voor die vervelende ‘neusboring’.

Ik heb voor de zekerheid al rijstpap gemaakt, de gouden lepeltjes schuif ik het liefst nog vele jaren voor mij uit. Supporteren daarvoor is toegestaan.

Meer gouden randjes? Gouden randjes (1)Gouden randjes (2)Gouden randjes (3)

25 reacties

 1. Tegenwoordig zie ik deze challenge zowat overal opduiken. Gelukkig zijn de antwoorden redelijk uiteenlopend; dat zou er nog aan mankeren.
  Wat opvalt: positiviteit en energie worden niet zelden geput uit de kleine dingen des levens. Fijn om te lezen, want zo is het maar net.

  Ik wens je een goede vrijwilligersstart en een onschuldig griepje toe. Nie pleue!

  P.S.: Mijn laatste logje heb ik verwijderd. Het probleem is opgelost: de naam was al ingenomen door iemand anders. Toeme toch!

  Geliked door 1 persoon

 2. Kortrijk werd altijd maar mooier sinds ik er zoveel jaar geleden studeerde.
  En dat vrijwilligerswerk zou mij ook heel hard aanspreken.

  Het gebeurt eigenlijk zelden dat we voor negatief duimen, maar dat doe ik nu zeker wel👍

  Geliked door 1 persoon

 3. Ook hier een duim, zowel voor de positieve post als voor de negatieve test (ik heb duidelijk te weinig tijd om in blogland rond te kijken want ’t is de eerste keer dat ik van deze challenge hoor, zal hopelijk wel weer beteren)

  Geliked door 1 persoon

 4. Zurkeltrutten? Ik heb een nieuw woord geleerd vandaag… 😉 En ik wens je een negatieve uitslag, beterschap met de griep en heel veel meer gouden randjes! Zoals bij je mooie, nieuwe vrijwilligerswerk 💜

  Like

 5. ai ai veel beterschap (terwijl ik er wel van principe bent dat als je dan toch last hebt van symptomen en moet afzien (maar het wel niet gevaarlijk wordt)), je beter een positieve test kan afleggen en wat antilichamen in je lichaam hebben die toekomstig risico toch een beetje verlagen voor een bepaalde periode. Ge hebt dan toch nog een voordeel van dat afzien.

  Kortrijk fietsstad? Hmm boeiend, ik dacht dat de burgemeester van Deinze daar nogal prat op ging. Of is dat jaar per jaar?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s