Zolder met dressingallures

Ik heb het geluk van in een nieuw huis te mogen wonen. Ik kocht het als een zo goed als witte doos.

Wit zoals in van beneden tot boven wit geschilderd, heel bleke vloeren, dito gordijnen en stores, een witte keuken, wit sanitair en witte deuren.

In de leefruimte is al dat wit al opgelost met warmer meubilair, kussens, een tapijt, sfeerlampen,… Je weet wel, heel de reutemeteut die van een huis een warm nest maken. Behalve dat ik misschien nog wel een accentmuur wil behangen, mag dat wit voor de rest nog een tijd (of voor altijd) blijven.

Verdiep twee, wat bij veel mensen de zolder is, is hier een XL kamer. Een heel mooi afgewerkte ruimte, waar wel aan één kant de leidingen van de ventilatie doorkomen. Oudste slaapt op die kamer als ze hier op weekend komt (of een lockdown komt uitzitten). En vermits er anders geen zolder is, stond daar ook nogal wat materiaal geëtaleerd waar een mens liever niet op kijkt.

Niet dat ik met te verhuizen niet geminimaliseerd heb. Maar daar is nog zoiets als kerstgerief, extra stoelen voor als we veel bezoek hebben, de tuinstoelen en -kussens in de winter, en kinderen die vinden dat moeder plaats heeft om oude cursussen te stockeren, wat meubilair dat ze zelf nog willen gebruiken als ze groter gaan wonen,…

Dat een bergruimte dus wenselijk was kortom.

Ik dacht aan een valse wand met schuifdeuren, mijn zonder boterbriefje neef die maatwerk maakt deed een tegenvoorstel, en ik ging er in mee.

Op de hele lengte van de kamer werd een houten kader gemonteerd.

img_20200827_094023-collage

De schuine kanten werden met een vaste plaat afgewerkt, de rest met 5 dubbele deuren, stevig verankerd met telkens vijf scharnieren (ik mag hier al eens met een deur slaan mocht ik dat al willen).

img_20200827_154526-collage

Plaats genoeg dus om een en ander te stockeren. Op die manier geraakte mijn strijkplank/strijkijzer en wasmand ook weg vanop de overloop een verdiep lager en wordt het droogrek dat op die kamer wel eens uitgezet wordt ook weggeborgen na gebruik. Was van het droogrek halen en achter de wand in de strijkmand leggen is dan weer niet zo’n goed idee voor uitstellers als ik.

Met alle deuren toe geeft dat dit zicht:

img_20200905_124654-collage

Je begrijpt dat ik in geen geval nog heimwee heb naar de zolder met uittrektrap van in mijn andere woning zeker?

In dezelfde stijl werd er in mijn simpele badkamer trouwens ook nog een kast geplaatst en met die bergruimte ben ik ook heel blij.

img_20200905_124611

(Voor het geval iemand aan mijn verstandelijke vermogens twijfelt; Ja, er hangt een douchegordijn aan de glazen wand van mijn douche. Ik ben me ervan bewust dat die normaal aan de ingang van de douche moet hangen, maar ik ben een luie huisvrouw. Dat gordijn maakt dat het glas amper aankalkt, en dat bespaart me veel poetswerk.)

Ik zou met plezier een link plaatsen naar de zaak van neef Jonas, maar die gast (25 jaar nog maar) heeft nu al een orderboekje om u tegen te zeggen en werkt daardoor enkel nog voor mensen heel dicht bij zijn deur. Hij heeft m.a.w. genoeg aan mond aan mond reclame.

29 reacties

 1. Vakwerk met een grote V. Het resultaat is eigentijds, tijdloos en praktisch. (Al zie ik wel liever witte handgreepjes op witte kastdeuren. 😉 )

  Ik zou overigens een gat in de lucht springen moest mijn zolder er zo clean uitzien.

  Like

  • Ik wou de handgrepen het liefst in massief goud, maar dat kon de portemonnee niet trekken. Nee, alle gekheid, ik hou juist wel van het contrast dat de zwarte geven.
   In de badkamer had ik dan wel liever wit of inox gehad om meer in hetzelfde kleur van de lavabokast te zijn, maar daar heb ik een beetje slecht over gecommuniceerd vrees ik.

   Like

  • De logistiek in orde krijgen in een huis is meestal een voorwaarde om het opgeruimd te krijgen. Samen met zo weinig mogelijk spullen hebben, maar dat is weer een andere kwestie.

   Like

 2. Die glazen wand is idd onderhoudsintensief. Na elke douche trek ik het water eraf. Nu de oudste zelfstandig doucht is “heb je het raam gedaan?” een standaardvraag geworden….
  Mooi wi je zolder!

  Like

 3. Amai, heel mooi gedaan! Geef zo’n rust he, als “rommel” weggeborgen kan worden. Want ook al zijn dat dingen die je gewoon nodig hebt en dus niet weg kan doen, dat kan er zo onrustig uitzien. Wij hebben gisteren in een houtatelier in de buurt ook een bestelling geplaatst om een aantal vakken van onze open boekenkast op te vullen met een kistje, om prulletjes à la kabels, gezelschapsspelletjes etc. weg te werken. Dat wordt hier dus hopelijk binnenkort ook veel strakker en rustiger, zoals op jouw mooie zolder.

  Like

 4. zeer mooi gedaan!

  en ik poets mijn douchewand met een mini aftrekkerke dat eraan hangt en voor de rest doe ik daar ook niets aan. Is dat 100% kalkvrij na al die jaren. Nee maar ik ben te lui om daar over te vallen 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s