Vief en het lief

Wij doen vandaag van jubilé.

Want vandaag tien jaar geleden werd er voor het eerst ‘gepieperd’.  Op een moment dat de rugzak verleden voor mij nog tonnen zwaar was en dat het graag bij hem zijn me (nog) geen vlinders in de buik gaf.

Maar wat een rust gaf hij me, ik mocht me er invlijen, kreeg alle tijd, voelde me nergens toe verplicht.  Een tijdje is het aantrekken en afstoten geweest, van beide kanten willen en niet willen gebonden zijn. Hij, de eeuwige vrijgezel zou na zijn veertigste toch niet meer aan een vrouw beginnen zeker. En ik moest durven springen.  En toch bleven we in de periodes van afstoten warme maatjes, zonder verwijten, zonder druk.

Tien jaar later zijn hij en ik nog altijd wij. Het verwondert me soms wel, want wij zijn heel erg verschillend. Ik foeter wel eens een keer teveel op hem daardoor. Hij, den braven, laat me doen.

Maar die eerste kus dus. Heel schoon in een toen winters Brugge. Brugge met veel kerstverlichting, en horeca waar het warm was binnen. We kozen, nee, nee, hij koos de meest romantische plek uit voor die plechtige daad.

In het begijnhof? Nee, dat was niet meer open. De brug aan het Minnewaterpark of aan de Rozenhoedkaai? Nee, te ver stappen en het was koud. Op de Hallentoren was ook al geen optie.

Het werd dan maar de stationsparking 🙂

En we kussen nog altijd, en graag bovendien.

Laat die volgende tien jaar dus maar komen.

PS: voor de uitgelichte foto deed ik van verkleedpartij op mijn 50ste verjaardag. Wij zijn dus niet getrouwd en hebben op dat vlak geen enkele ambitie.

32 reacties

  1. Tiens, ik zou gezworen hebben dat ik u nog alleen geweten heb, en dan ineens hier en daar iets las over een nieuwe man. Maar dan volg ik u al (meer dan) 10 jaar, kan dat nu?
    Alleszins een dikke proficiat, op nog vele jaren grommelen op mekaar!

    Like

    • Typ de URL in van mijn blog of klik op mijn avatar, dan zie je op de startpagina alle laatste berichten (PC) met een uitgelichte foto. Op een smartphone zie je enkel het laatste bericht.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s