Blogboost najaarschallenge: Gouden randjes (5)

Ik heb al heel wat vertraging met de BlogBoost Najaarschallenge want ik schrijf nu nog maar de opdracht van 15 november uit. ’t Zal aan mijn druk leven liggen waarschijnlijk 🙂

Kleine gelukjes vragen ze ons. Welja, er passeren er wel wat, maar ze geraken tegenwoordig nogal ingesneeuwd in de donkerte van het jaar dat zich telkens wat vastzet in mijn bovenkamer.

Ik graaf dus even:

 • Onder het motto, ‘er kan altijd nog eentje bij’, een nieuwe kamerplant, want een Calathea had ik nog niet.

img_20201022_162658

 • Graag zo weinig mogelijk afval genereren resulteert dan weer in blij zijn dat je tegenwoordig Alpro Soja bakken en braden kan kopen in een wikkel i.p.v. in een plastiek pot. Geen idee of dat al lang is, ik kom niet zo vaak meer in een reguliere supermarkt.
 • De stad in ochtendlicht.

img_20201123_075148-collage

 • Een wandeldate met Tinyblogt en daardoor eens tegen iemand anders kunnen praten dan de kinderen of Bruno, want zo klein is mijn wereld tegenwoordig. Erg van genoten!
 • Naar het startpunt van die wandeling fietsen, de kerk van Bellegem, en dit zien onderweg:

img_20201202_091341-collage

 • Een boek (lezen) luisteren en ondertussen verder haken aan een dekentje.
 • Experimenteren met gebak en een goed resultaat krijgen. Op die manier nog ingemaakt fruit uit mijn vorige tuin kunnen verwerken hoort er ook bij.
 • Bij de kleine gelukjes van iemand anders gerekend worden.
 • Zien dat de stad ook bezig is met ecologie en waterbeheersing en de waarde van bomen kent.

img_20201123_074839-collage

 • Naar ‘The Crown’ kijken samen met (één van) de kinderen, het maakt de lange donkere avonden draaglijker.
 • Kerstkaarten kopen. Er is nog wel wat voorraad maar niet meer genoeg. Aan die aankoop meteen een goed doel koppelen ook, want veel verenigingen hebben het nu extra moeilijk om fondsen te vergaren. Hoewel die kaarten schrijven niet mijn favoriete bezigheid is, ben ik toch van plan om er dit jaar méér te schrijven. Dit raar jaar vraagt dat gewoon.
 • De dochters die graag naar hier komen op hun vrije dagen.
 • Oudste die haar nieuwe job heel graag doet en jongste die voorlopig gespaard blijft van corona-besmettingen op het werk.
 • DIY kapperswerk bij de dochter en slagen in de opdracht. Wat moeten we anders nu de kappers nog dicht blijven? Ik gaf haar een ‘Henna red’ coupe.

43 reacties

 1. Haha, een Calathea heb ik vorige week ook gekocht. Hoe toevallig hè! Haken aan een dekentje, dat klinkt zó gezellig. Lang geleden dat ik nog eens gehaakt heb. Zo tof dat je jouw gelukjes aan de mijne gekoppeld hebt! Wacht maar, als we gaan gevaccineerd zijn en terug buiten mogen … 😊

  Like

  • De jongste heeft mijn haar ook al gekleurd en zelfs mijn frou en nek wat opgekuist. Toen ze begon van aan mijn oren ook wat te knippen heb ik mijn veto gesteld. Maar toegegeven, ik was direct de wat gekuistere versie van mezelf.

   Geliked door 1 persoon

 2. Die donkerte in het hoofd, ik heb er ook weer vreselijk last van. Bah. Ondanks de kleine gelukjes, die ik toch altijd probeer te zoeken. Wat een chaos is het weer in mijn hoofd. Maar het is wel fijn jouw kleine gelukjes te lezen.

  Like

 3. Fijn, die Treegator. Er wordt thans veel aangeplant, ook bomen, maar veel mensen denken dat een hele poos blijven water geven geen must meer is gezien het seizoen. Helaas, zij dwalen. (En falen daardoor vaak, dat ook.)
  Knappe mistfoto’s, maar ik zou die dikke brij toch liever zien verdwijnen en de zon zien verschijnen.
  Enne… mocht je hier eens passeren, breng je dan je kappersschaar mee? Mijn pluimen dienen hoogdringend te worden gekortwiekt en mijn madam durft daar niet aan te beginnen.

  Like

  • Het was de eerste keer dat ik dat zag.
   Openbare besturen hebben zelden oog voor opvolging van nieuwe aanplant, ze houden zich vaker bezig met het bewateren van eenjarige plantbakken.

   Like

 4. Die Alpro vond ik nog niet, maar ik had ze al gespot in nieuwsbrieven. Ze zijn er nog niet zo lang. ‘k Ga er zeker naar op zoek, want ook hier zijn we ‘grootverbruikers’.
  Mooie Calathea ook! Ik vind dat moeilijke planten, de mijne was bijna dood afgelopen zomer, maar ik hoop ‘m er weer door te krijgen na de winter…

  Like

 5. Die lezen fijn. Ook je fotootjes zijn prachtig en helder.
  En allen samen wordt het een groot geluk.
  Ik denk én kijk tegenwoordig doelbewust, en ja, dan vind je ze ook in de heel kleine hoekjes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s