Of misschien toch nog een half litertje per week

… de ene keer magere en dan weer eens volle melk.

Om maar te zeggen, het vervolg op mijn vorige bericht.

Mijn halve telefoonboek (een trouwboek streven we toch niet na) en ik.

Een goeie babbel en veel tranen van mij verder is er weer rust in mijn gemoed. Er zat een lijstje in mijn hoofd met vragen die ik gesteld wilde hebben en daar kwamen antwoorden op.

De belangrijkste: of hij een nieuw lief wil zoeken? Nee. Dat valt dan mee want ik eigenlijk ook niet. 

Die vrijgezel-vaststelling die Joke in een reactie zo raak zei klopt wel een groot stuk, maar dat geldt dan voor allebei. Wij hebben veel vrijheid nodig in ons leven. Zelf bepalen hoe we leven, waar we gaan en staan.

Ik heb in ons nieuwe figuurlijke contract wel een exclusiviteitsclausule onderhandelt voor de liefde, want gewoon vriendjes zijn zonder dat zie ik niet zitten. We hebben het goed op dat vlak en dat is voor mij de lijm die maakt dat al onze verschillen ons toch nog samen houdt.

Dat ik nog wel op tijd mijn mening ga verkondigen, maar dat hij me mag corrigeren als ik dat te grof doe, staat ook in dat contract. Op mijn vraag, niet opgedrongen, dat laatste zou niet werken voor mij.

Aanvullende amendementen zijn altijd bespreekbaar.

De voorbije 10 jaar waren te waardevol om met minder te willen content zijn.

Voilà, u bent weer mee met de zaak.

Applaus voor ons is toegestaan. 😉

 

 

 

29 reacties

 1. O wat ben ik blij dit te lezen (echt, zat al een hele tijd te ‘sjieken’ op een reactie bij vorig bericht maar ik vond de juiste woorden niet (en gewoon een echte knuffel geven zonder verder veel te zeggen dat kan nu helaas niet). Maar bij deze dus een warm applaus en dan toch maar een virtuele knuffel die niet minder gemeend is. x

  Geliked door 1 persoon

 2. Van mij krijg je een heel luid applaus, maar ik vrees dat u het niet zult horen in het verre Kortriek.
  Het onweer is voorbij, jullie hebben de stormschade weten te beperken en het pad geplaveid naar een verder samenzijn. Ben heel blij voor jullie!!

  Geliked door 1 persoon

 3. Amaai, wat een week is dat hier nu?? Ik zou willen zeggen: waak er goed over dat je niet te veel water bij de melk gaat doen uit angst om hem te verliezen, maar met je eerdere ervaringen (en je sterke karakter) indachtig vermoed ik dat je dat niet snel zal laten gebeuren. Op naar de verbeterde versie van de voorbije 10 jaar!

  Like

 4. Ik applaudisseer mee. Uiteraard! Want ik gun het jullie beiden. Als het gebeurde een aanleiding was om de communicatie te verbeteren, was dit eigenlijk een zegen voor jullie relatie. Ik kan me voorstellen dat Bruno ook opgelucht is, nu hij eindelijk heeft verteld wat (misschien al heel lang) op zijn lever lag. Een latrelatie zou niets voor mij zijn, maar ik ben er zeker van dat dit voor sommige koppels wel werkt, en jullie zijn er zo eentje. Verschillen maken een relatie net boeiend, zolang ze niet te zeer indruisen tegen je waarden, normen of levensvisie. Veel geluk samen! Ik ben écht blij dat jullie er uitgeraakt zijn.

  Geliked door 1 persoon

 5. Zie zo drie maand na de feiten nog komen lezen is nergens goed voor. Ik zat er wel mee, met de vorige post. In plaats van meteen verder te klikken in de hoop op een happy end 🙂 Zo blij hiermee!!

  Like

 6. Ah tiens dit stond al online tegen dat ik paar dagen geleden de vorige post pas ontdekte. Tof dat jullie toch hebben kunnen praten en elkaar weer tegemoet komen met respect voor jullie eigenheid en noden. Laat de melk smaken.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s