Satur9’s Photo Challenge 1&2

Anne weet toch altijd van die toffe dingen te verzinnen voor haar blog. Vorig jaar tijdens de eerste lockdown nodigde ze gasten uit om over eigen stad/streek te schrijven, dan is er nog haar fameuze vriendenboekje waar ik ook al de honneurs mocht waarnemen, en nu heeft ze een heuse foto-uitdaging op poten gezet. Ik neem me voor als het thema me ligt om af en toe eens mee te doen.

Vorige week was het thema ‘koffie’ en toen ik deze zoekterm invulde in mijn foto’s kwam ik op een foto van een Iers kopje koffie ‘with milk on the side’ zodat ze dat daar noemen (een kannetje melk dus, ze doen daar niet aan plastiek cupjes), ik had er toen een foto van genomen omdat er Belgische speculoos bij was.

koffie

Het thema van deze week is ‘kader in kader’. Meteen een reden om nog eens door al die foto’s van Ierland te gaan. Het moest daar maar zo mooi niet zijn, en de herinnering aan reizen en vrijheid zo zoet niet. 

De foto’s zijn grotendeels van Bruno zijn hand met een deftig fototoestel genomen, maar ik had ook andere ‘doorkijkjes’ gefotografeerd, en dat zijn dan smartphone-foto’s. 

Ik begin met arriveren in Dublin. Link naar ons reisblog. En dat was dan fietsen langs rivier Liffey deels met oude dokken maar al een groot stuk met opgewaardeerde pakhuizen die nu hippe plekken vormen. De doorkijk is hier niet zo fantastisch, maar het kader is wel mooi erfgoed.

Omdat we niet in het oosten van Ierland gingen fietsen, moest er ook nog een trein genomen worden naar het Westen. Die rit gaf ons vele ingekaderde zichten uit het raam.

screenshot_20210129-1435392

Reisdag 5 gaf een half ingekaderde foto aan Easky Pier.

Onderweg langs de kust kwamen we ook wel wat oude kerkhoven tegen, vaak op heel mooie plaatsen. 

screenshot_20210129-1432442

Ruïnes in Ierland, daar hebben ze wel een paar mooie exemplaren van. Reisdag 12 gaf ons o.a. Ardfert Friary. 

Fietsen langs een greenway (oude spoorwegbedding) gaf ons ook een tunnel:

Onze laatste dag in Ierland fietsten we nog wat rond dichtbij de haven van Rosslare en daar bij een verlaten ‘ofstee’ zoals Bruno dat noemt nam ik volgende foto:

screenshot_20210129-1426552

Ik hoop dat ik mijn huiswerk goed gedaan heb, en als dat niet zo is dan heb ik toch mooie herinneringen opgehaald.

19 reacties

 1. Je hebt dat héél goed gedaan, kus van de juf en bank vooruit 🙂
  Serieus, zitten heel mooie dingen bij. Die door het raam van de trein, en die van het kerkhof zijn mijn favorieten. Het halve kader is ook mooi 🙂 En voor de rest zijn ze allemaal mooi, maar die springen eruit voor mij.

  Geliked door 1 persoon

 2. Echt prachtige kaders. Genoten jouw doorkijkjes in Ierland waar ik twee keer een wandelvakantie mocht maken. Ook ik ben sedertdien een grote fan van Ierland. Niet alleen de natuur, maar ook de bevolking is er zo open en spontaan.

  Geliked door 1 persoon

 3. Prachtige foto’s. Ierland staat nog op mijn wensenlijstje. Een groot vraagteken of we er ooit nog zullen komen.
  Aan jouw foto’s te zien zal het een gemiste kans zijn als we er niet meer komen. Heel mooi.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s