Satur9’s Photo Challenge (4)

Het thema van de challenge vandaag is een wolkenlucht.

Daar kan ik wel weg mee. Al van kleins af was ik gefascineerd door wolken. Toen ik als vijfjarige thuiskwam van een reis naar Zwitserland ben ik er bewust naar beginnen kijken. Ik was er toen namelijk van overtuigd dat die immense bergen wel tot bij ons te zien waren. Ik fantaseerde ze dan maar in de lucht.

De uitspraak van een aan huis gebonden bejaarde in het vrijwilligerswerk deed mij weer wat meer omhoog kijken. Voor haar waren de wolken één van de enige dingen in haar leven die altijd anders waren en daardoor boeiend.

Bijna wekelijks maak ik ook foto’s van de luchten die ik hier vanuit mijn terrasraam zie. Voor anderen zijn ze waarschijnlijk banaal, voor mij niet.

screenshot_20201215-105444

Zo de dag zien ontwaken vind ik gewoon mooi.

Toen ik op nieuwjaarsdag al vroeg de fiets pakte voor een toertje, maakte ik volgende foto’s.

img_20210101_085116-collage

Alles wat hierboven staat zijn smartphone-foto’s. Bruno stuurt me soms eens het beter werk door. De foto siert al een hele tijd mijn header, maar daar zie je maar een fractie. Dus nu in het lang en het breed:

screenshot_20210123-1842472
(Opvangbekken van de Ijzer bij Noordschote)

 

Want wolken weerspiegeld in water zijn nog eens zo schoon toch?

14 reacties

  1. Ik vind die foto’s vanuit je terrasraam niet banaal, ik vind die fascinerend. Ik doe hetzelfde met de lucht boven de garages. Meneertje Mertens zet de auto in de garage, ondertussen sta ik te wachten en kijk naar de lucht. Als de lucht me treft, diep ik mijn telefoon op om een foto te maken. Ooit doe ik zo eens een serietje op mijn blog, ze gaan ondertussen toch al een paar jaar terug.
    Bedankt om weer zo enthousiast mee te doen. Ik ga met veel moeite één van je foto’s kiezen voor mijn overzicht. Wellicht toch één van de jouwe, hoe mooi die van Bruno ook is 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s