Satur9’s photochallenge (6)

Vandaag mogen we het van Anne over ons huisdier of knuffelbeest hebben.

Laat ik het maar bij de levende beestjes houden. Er zijn er al wat gepasseerd in ons huishouden. Vogels (kanaries, parkieten), dwergkonijnen, dwerghamster (voor één dag, en dan was hij al weg), cavia’s, zeer ongewilde families muizen in het tuinhuis, en ook wel eens in de spouwmuur van mijn vorig huis, en zelfs een Nieuw-Zeelands wit reuzenkonijn.

Dat laatste was een ‘grappig’ kerstgeschenk voor oudste waar ik in eerste instantie niet zot van was, want waar zouden we die houden? Maar toen mijn zonder boterbriefje-schoonzus zei dat die gewoon tussen de kippen mocht lopen, sloot ik hem in mijn hart.

screenshot_20210226-0933122-collage

Het was meer dan grappig hoe hij huppelkontend door het kippenpark liep. Hij was een meesterkakker en grootmeestertunnelgraver. Of toch niet want dat laatste is hem fataal geworden, want op een gegeven moment is hij plots ondergronds gebleven.

De grote constante echter qua huisdieren zullen toch wel kippen geweest zijn. Egale bruine, zwarte, Mechelse koekoeken, Sussex, Brahma, Blue de Landes, ze passeerden allemaal de revue.

Mijn oudste is al altijd zot geweest van ‘haar’ kippen. De papa maakte ooit een mooi ogend kippenhok, helaas was het te diep om makkelijk eitjes te rapen. Ik krijg nog altijd de slappe lach als ik onderstaande foto zie:

screenshot_20210226-0926272

Alsof dochterlief zelf op stok ging…

De strafste kip die we ooit hadden loopt hier nog altijd rond. De Stippy. Een flinke Sussex.

Ze kwam bij ons gered uit een vetmesterijstal, half kaal geplukt, nog nooit daglicht gezien. De eerste dag bleef ze gewoon binnen in het hok. We weten het niet heel goed, maar ze is waarschijnlijk 11 jaar.

Al snel werkte ze zich de carrièreladder op en werd ze hoofd van de pikorde, en in goede dagen is ze dat nu nog steeds, al moet ze al vaker eens buigen voor haar collega Lily, de Blue de Landes.

Dochterlief heeft veel kippen handtam gekregen, maar de Stippy spant de kroon. Het is dan ook de grootste curieuseneuse ooit.

stippy3

Een echte diva ook. Zo van “ze-eg, ’t regent wel hé, laat me nu eens binnen”

stippy2

Haar legsels zijn altijd serieuze bevallingen, misschien daarom en ook door de ouderdom dat ze het nu ook wat rustiger aan doet. De vergelijking met een winkelei en de weegschaal zegt genoeg.

screenshot_20210226-0929212-collage

Soms smeden de dochter en de kip echte complottheorieën. Zo van nee, die kleine ren die moeder kocht om te verhuizen is echt niet groot genoeg, gebruik jij maar de hele tuin en zo. Het leverde een naar mijn mening prachtfoto op. Dochter leek voor de gelegenheid wel assortie gekleed en al.

screenshot_20210226-0920152

’t Zijn hot chicks. Allebei!

22 reacties

 1. Zit hier met een grote glimlach op het gezicht je verhaal te lezen. Enig. Geen idee hoe oud een kip kan worden maar 11 is best een respectabele leeftijd. Ach en konijn ondergronds gebleven, snif 😧😧

  Like

 2. Echt wel een mooie kip, die Stippy van je.
  En als een konijn zogezegd onder de grond blijft, betekent dat meestal dat het zich naar buiten heeft gegraven en daarna het hazenpad heeft gekozen.

  Like

  • Dat laatste kan, maar de tunnels die hij maakte liepen altijd richting verharding van paden of betonplaat van het tuinhuis. Andere ontsnappingspistes waren er ook niet. Niet dat hem de vrijheid niet gegund zou geweest zijn natuurlijk.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s