Satur9’s photochallenge (7)

We mogen het vandaag over ‘de regel van derden’ hebben. Geen moeilijke. Ik let vrij spontaan op een goede kadrering van een foto, en als dat al eens niet zo is, dan snijden we wat bij zeker? En anders spring ik wel wat nonchalant om met wat ik de regel van derden noem, ik ben immers niet meer dan een amateur wat foto’s betreft.

Ik neem er beelden bij die ik maakte tijdens een fietstocht een tijdje geleden. Ik reed een eind aan de Leie richting Deinze. Een brug die ik al eerder gebruikte om te keren bleek plots afgebroken. Gelukkig kregen fietsers en voetgangers een noodbrug. Maar toen bleek het jaagpad ook nog onderbroken.

Maar geen probleem, er waren genoeg wegwijzers voor fietsers, en ik kwam op die manier op een plek waar ik nog nooit fietste in de buurt van Bavikhove o.a.

img_20210204_152205

Het was begin februari, nog koud en zeer nat op de velden. De mensen hieronder rechts op de foto hebben zich zeker mispakt aan de modder. Het stukje industrieel verleden ernaast mocht er wel zijn.

img_20210204_152338

Iets verder lag een zij-arm van de Leie grijs te wezen.

img_20210204_1525162

En een jongetje dat van school kwam mocht het middelpunt zijn van deze foto:

img_20210204_153240

Zondag, op wandel met de dochters passeerden we de V-TEX-Site, een oud bedrijfspand dat gebruikt wordt door de jeugd(beweging), maar dat er naar het schijnt niet lang meer zal staan. Het scheelde weinig of de afbraak was niet meer nodig, want ’s avonds was er een brand. Ik kon daar nog wat ik ‘de zorgheld’ noem op foto zetten. De bakstenen van het gebouw delen de foto automatisch in drie.

img_20210228_1606312

Ik ben tegenwoordig dankbaar voor uitdagingen als deze, want anders zou het nogal stil zijn op dit stekje.

27 reacties

 1. Ook ik ben dankbaar met de uitdagingen. Het zou bij mij ook maar stil zijn.
  Je hebt de regel van derden hier prachtig toegepast. Denk ik toch, want ik moet er mij nog in verdiepen. In ieder geval geniet ik van deze foto’s van mooie plekjes!

  Like

 2. Een lust voor het oog, deze foto’s. En nog helemaal volgens de regels ook. Je woont in een prachtige streek, Vief, ik kan begrijpen dat je het fijn vindt de schoonheid ervan te ontdekken.

  Like

  • Ik woonde vroeger ook in een niet misse streek (Meetjesland) maar omdat ik daar al heel mijn leven woonde zag ik de schoonheid zo niet. Maar nu wil ik mijn streek echt leren kennen en naar waarde schatten.

   Geliked door 2 people

 3. Vreemd is dat toch hé, dat je de dingen pas veel later naar waarde gaat schatten.
  Ik woon al heel mijn leven aan de Kalmthoutse Heide. Het is pas de laatste jaren dat wij er eens gaan wandelen en dat ik de schoonheid ervan zie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s