Satur9’s photochallenge (9)

Het mag vandaag over water gaan in de uitdaging. Als ik dat als zoekthema ingeef in mijn foto’s dan komen er een massa beelden tevoorschijn waaruit het moeilijk kiezen is, want landschappen met water (en reflecties) bij maken me altijd bijzonder blij.

Laat ik dan maar voor het water gaan dat me in geen geval blij maakt. Dit namelijk:

screenshot_20210312-231454

De setting is de lobby van een hotel in Girona waar Bruno en ik verbleven op onze eerste lange reis samen (multi-stedentrip per trein in Frankrijk en Spanje). Je krijgt er zijn te rode rosé, zijn blote benen en onze zonnehoeden gratis bij.

Maar die Vichy Catalan dus. Ik maakte er kennis mee op een eerste Spanjereis (weekje Lloret de Mar, mijn ooit enige vliegreis). Bij een bezoek aan Barcelona waren we zowat uitgedroogd en in Park Guell kon ik niet snel genoeg aan water geraken. Het was een dure fles bovendien gezien de locatie, en ondanks de dorst heb ik het drankje zowat uitgespuwd.

Dat water smaakt gewoon naar Sedergine , de pijn- en koortsmedicatie die ik net een keer teveel heb moeten drinken in mijn jeugd. In veel gevallen kwam het drankje er toen net zo snel weer uit als het erin gegaan was.

De rest van die reis ben ik heel erg op mijn hoede geweest over welk water er geserveerd werd. Dat begrijp je allicht.

 

30 reacties

 1. Aha! Ik ben dus niet de enige met een “watercomplex”. Mijn huisgenoten plachten mij uit te lachen met mijn aversie voor bepaalde merken water! Ook op café zal ik niet vlug een watertje bestellen!

  Geliked door 1 persoon

  • Dat zonnehoedje is rap rap gekocht op de markt (hier in Kortrijk trouwens op een moment dat ik nog niet van ver dacht hier ooit te wonen) voor die bewuste reis. Ik heb het nog altijd. Mijn zonnehoeden zijn nooit duur omdat ik die meestal snel ergens vergeet. Deze hoed gaat dus echt al lang mee.

   Like

 2. Wat mij betreft mag water smaak noch geur hebben. Ik drink behoorlijk veel water – tot drie anderhalveliterflessen per dag – en verkies licht bruisend water. Sinds een poosje gebruik ik veelal de Sodastream die belletjes in kraanwater brengt.
  Die Vichy Catalan zit wel in een mooie fles, het moet gezegd.

  Like

  • Was er hier niet op 600m van mijn deur een drankenhandel waar ik bruiswater in glas kan kopen, ik zou ook zo’n Sodastream in huis halen.
   Hoe zit dat eigenlijk met die gasflesjes, wordt dat gerecycleerd? Is dat met statiegeld? Je mag mij dat altijd eens uitleggen.

   Like

   • Als zo’n gasfles leeg is, kan je die binnenbrengen in de zaak waar je de Sodastream hebt aangeschaft. Daar wordt ze bijgevuld. De flessen blijven alzo continu in de omloop. Bovendien betaal je op die manier slechts voor het gas, en niet langer voor de fles met inhoud. Zeer content van!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s