Track & Trace Fotofestival Kortrijk

Hoe zat dat ook alweer, met verhuizen en dichtbij alles hebben om te overleven en natuur en cultuur. Mocht ik al twijfelen aan mijn nieuwe woonplaats, dan verblijdt ze me nu toch met een mooi fotofestival dat je meteen een aantal plekken van de stad laat zien ook.

Hier lees je er alles over.

Ik ging gisterenmorgen op pad en schoot her en der plaatjes van de tentoonstelling. Ik zag nog maar alleen de locaties buiten. Er zijn ook binnen locaties, maar daar moet je voor reserveren i.v.m. drukte kunnen kanaliseren (wel gratis), en dat had ik dus niet gedaan. Die staan nog op mijn verlanglijstje. Want binnengaan in de oude paardenstallen, een Broeltoren, en in de lente eens op het domein van het openluchtzwembad zijn, dat moet ik toch niet aan mij voorbij laten gaan.

De foto’s zijn zowel van beroeps- als van amateurfotografen en zijn zo divers qua thema’s dat ze nooit vervelen. Vele foto’s krijgen er ook een stuk proza bij helemaal aan de fantasie ontsproten van Wannes Capelle en Robin Aerts, en dat geeft het ook een meerwaarde.

Ik heb alvast genoten van het stuk van de tentoonstelling dat ik al zag. Voor al wie in deze pandemietijden een buitenactiviteit zoekt, dit is een aanrader! 

 

31 reacties

 1. Mooi zeg! Helaas te ver want voor ik in Kortrijk ben, ben ik al drie keer naar het toilet gemoeten. Hopelijk doen ze volgend jaar nog eens zo’n tentoonstelling. Ik wist niet dat Robin daaraan meegewerkt heeft. Hij is de zoon van een vriendin. Dat komt ervan als je geen mensen meer ziet. 😞

  Like

   • Het loopt nog tot 25/4, nog een dikke maand dus. Misschien geraken jullie er nog wel dan. Mocht je met de trein komen, het station is heel dichtbij het centrum.
    Tijdens de week (denk niet dat ze open zijn in het weekend) zijn er propere openbare toiletten in het stadhuis (zijkant Leiestraat, de trappen oplopen), afhaalkoffie of een hapje te eten is er ook gemakkelijk te vinden.
    En mochten jullie komen, laat het weten, dan kom ik goeiedag zeggen.

    Geliked door 1 persoon

 2. Wat fijn dat je ons mee liet kijken, ook naast de foto’s. Goed dat er dit soort initiatieven nog zijn. Ik laad enorm op door dit soort dingen. Ik ontdekte hier in de buurt ook veel buitenkunst. Ik heb er nog niet (veel) over geschreven. Misschien toch eens doen, nu de lockdown aanhoudt.

  Like

 3. Dat spreekt mij zeer aan, eerlijk gezegd. Ik herinner me dat Brugge ook zoiets op touw zette (of wil zetten?). Straks een opsnorren.
  Er zitten effectief fraaie foto’s tussen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s