Satur9’s photochallenge (10)

Het nieuwe thema is ‘oud’, rare zin maar het is nu eenmaal zo.

Ik dacht direct aan een ouder persoon, dus typte ik ‘bejaard’ in in mijn foto-archief. Om dan een heleboel foto’s van Bruno op mijn scherm te krijgen. Zijn 57-jarig wit kopke haar zal daar allicht veel mee te zien hebben.

Gebouwen, dat was ook nog een mogelijkheid, maar dan kan ik niet kiezen. Ik dwaalde door foto’s van Ierland, Spaanse steden als Tarragona, Girona, Barcelona, de Loirekastelen,… enfin hele reisreportages.

Maar waarom het niet dichter bij huis zoeken? Dicht zoals op fietsafstand. Ik nam volgende foto’s op een toertje dinsdag:

Hier is nog meer info te vinden.

We bevinden ons hier in Desselgem, een deelgemeente van Waregem. De oude hoeve ligt op een eiland tussen de voor de scheepvaart rechtgetrokken Leie en een oude Leie-arm. De gebouwen hebben door de jaren gediend als boerderij, brouwerij, voor de vlasnijverheid en nog veel meer. De geschiedenis gaat ver genoeg terug om dit als ‘oud’ te bestempelen.

*******

En Anne wees me gisteren in de commentaren al op het feit dat ik al goed bezig was in het thema van vandaag. Ik hoorde het in Keulen donderen, want ik had nog niet gekeken wat dat was. Maar ja, ze heeft gelijk. Dus herhaal ik hier nog een mooie foto van gisteren:

IMG_1008

De foto is van de hand van Bernard Noffels, een man uit Kuurne.

Nog eentje van dezelfde maker?

IMG_1007

De vlekken op de huid van de oudere persoon doen me heel erg aan de handen van mijn moederke denken, de plooien op de onderste foto zijn gewoon heerlijk echt. 

Prachtig in z’n eenvoud!

 

23 reacties

 1. Mijn schoonmoeder had ook zoveel vlekken op haar hand. Mijn eigen moeder heeft tot haar laatste dag mooie blanke handen gehad. Met rimpels, dat wel.
  Mooie foto’s.

  Like

  • Ik heb op m’n vijftigste besloten van vijftig te blijven. Dat is oud genoeg om geen domme jeugdige stoten te doen en jong genoeg om nog vitaal te zijn.

   Like

 2. Wauw, zo’n oude boerenhof dat vind ik zó gezellig!
  Menck doet me denken aan het ‘Rijk van de Vrijheid’. Volgens onze minister Frank Vandenbroucke ligt het aan de horizon. Ik ben nog nooit of nooit tot aan de horizon geraakt!😫😫😫

  Like

 3. Heel mooi ingevuld! Zowel de foto’s in de streek, als de foto’s van de tentoonstelling.
  Wat ik gisteren echt een opvallende, treffende en foto vond, was die van die meneer die in zijn stoeltje tussen het groen zit. Schitterend vind ik die.
  Maar de handen en de appels: ook mooi.
  Voorlopig blijven mijn handen nog redelijk gespaard. Hier en daar een vlak (al heel lang trouwens), maar ik smeer me alle dagen vlijtig in omdat ik anders verga van de jeuk. Mijn handen worden dan mee ingesmeerd, en blijkbaar helpt dat dus wel, echt alle dagen smeren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s