Van zondag naar zondag

Ik blader even door de foto’s van de week.

Zondag:

Oudste en ik droegen steunkousen n.a.v. wereld Downsyndroomdag. 

img_20210321_091754

Maandag:

Mocht ik weer een shift vrijwilligen en ik blijf daar blij mee. Geef toe, de meeste cafetaria van woonzorgcentra zien er toch niet zo uit nietwaar?

img_20210322_141610

Dinsdag:

De start van de dag was lui in de zon ik hoefde zelfs de verwarming niet op te zetten. Daarna nam ik mijn camera om een deel van het Track & Trace Fotofestival te gaan bekijken. In de namiddag sprong ik ook nog op mijn fiets en dat was eerst niet met de glimlach, want de motor had kuren en ik was al een paar kilometer ver toen die eindelijk aansloeg.

Tussenin deed ik al wat snoeiwerk in de tuin. Lampenpoetsersgras kortwieken en hortensia snoeien. Na dat laatste zag je meteen al het frisse groen tevoorschijn komen. Ik liet speciaal wat nestmateriaal voor de vogels liggen in het perk. Pluim in mijn gat om zo actief te zijn die dag.

Woensdag:

Ik stuurde Bruno een bericht met de vraag of hij mee wou naar zee. We vreesden even voor weer een harde lockdown met enkel essentiële verplaatsingen en dan zou die zee plots onbereikbaar zijn. Ik stippelde een knooppuntenwandeling uit in De Panne. Wisten wij veel dat daar op dat moment de wielerwedstrijd Brugge-De Panne doorging. Door een baan te moeten kruisen die volledig met nadar afgesloten was misten we een deel van de knooppunten, maar het werd toch nog een mooie wandeling.

Donderdag:

Niets in beeld, maar ik was weer van dienst in Buda-Alta. Jongste was al gearriveerd net voor de middag, we aten al samen en ze kwam haar namiddagkoffie afhalen op het werk na nog wat boodschappen vooraleer de winkels op afspraak begonnen te werken.

Vrijdag:

Kindjes 🙂 thuis, dat betekent nog altijd “wat gaan we doen vandaag”. Naar Gent gaan was een optie, maar ik had daar niet zoveel zin in. Dochter zag naar zee gaan ook wel zitten, dus reed ik nog eens naar De Panne. Zelfde wandeling van woensdag, aangevuld met de knooppunten die we gemist hadden. Het zou regenen na de middag, dus we vertrokken al rond 10u en namen boterhammetjes, koffie en limonade mee. Uiteindelijk hielden we het heel de tijd droog, maar de wolken waren wel indrukwekkend.

In de late namiddag arriveerde oudste ook nog. Na eerst nog wat te werken ging ze eens bij de kippen zien. Het is al een tijdje weer ambras tussen de hennen, en daarom hadden we de vorige zondag de ‘boelzoeker’ al het kippenhok ontzegd en een geïmproviseerde afsluiting gezet. Helaas moet ze vrijdag over het hok gevlogen zijn en was de Stippy weer erg gemolesteerd. Stukken uit haar kam gepikt, bloed overal echt niet mooi. Dochter en ik reden nog snel naar de bouwmarkt om een budgetvriendelijke en snelle (het was al avond en we wilden dat voor donker doen) oplossing. Het werden vier bouwnetten aan elkaar gebricolleerd met spanbanden en wat verstevigd met latten die ik nog had staan. Een mens moet zich uit de slag trekken nietwaar. En ja, voor er vragen komen, de stoute kip slaapt momenteel in een kattenbak. Ook dat was de goedkoopste oplossing.

img_20210328_185049

Zaterdag:

’s Morgens nam ik de fiets naar Heule om naar de lokaalmarkt te gaan. Ik breide er nog wat extra fietskilometers aan vast. In de namiddag wou oudste de natuur in en dat deden we terug via een knooppuntenwandeling. Deze keer vertrok die in Kooigem, de verste deelgemeente van Kortrijk. Een glooiend landschap was ons deel en ook een stukje Wallonië. Onder de baan stonden ook nog een paar authentieke hoeves. Erg van genoten!

Bij thuiskomst bakte ik de kaneelbroodjes nog af die eerder op de middag al voorbereid waren. Ze werden niet allemaal even mooi maar wel lekker.

Vandaag:

Stond er normaal gezien nog een wandeling van een 9-tal kilometer op de planning, maar we kozen ervoor om van lazy sunday te doen. We keken naar ‘Out of Africa’. Ik wou dat al lang eens doen, maar het kwam er maar niet van. Vermits dat zo’n lange film is (bijna 3u) is in de namiddag kijken in mijn geval beter, want anders blijf ik niet wakker tot het einde. Om toch nog wat buitenlucht op te snuiven gingen we net voor het avondeten nog een rondje rond het nabije park doen. De sporen van lente zijn daar ook al te zien. Bloesems, de treurwilg die zo frisgroen wordt, een meerkoet die al op een nest zit, flirtende ganzen, …

Eén boom toonde nog sporen van voorbije herfst-winter. Gelukkig is voorbij hier een belangrijk woord.

36 reacties

 1. Die zee en parkwandeling spreken me erg aan. De eerste lentebomen tonen al tere kleurtjes, zo mooi!
  Buda- Alta is prachtig wat het interieur betreft. Hopelijk kunnen we er zo snel mogelijk terug en dan kies ik een dagje dat jij me kan bedienen 😉

  Like

 2. Sommige mensen hebben minder groen in hun tuin dan er in die cafetaria staat. Erg sfeervol ingericht.
  Als kippen elkaar tot bloedens toe pikken, smeer dan eens schoensmeer op die wonden. Zulks deed mijn vader althans altijd. Het zorgt ervoor dat de pikkers niet meer toeslaan. En neen, die wonden begonnen gek genoeg nooit te infecteren door de smeer.
  Verder: fijne foto’s en een dito weekverslag.

  Like

  • Mijn werkplek is erg groen. Er is zelfs een wand die helemaal met planten bedekt is en her en der staan heel mooie kamerplanten. De twee boompjes in het centrum met planten rond maken het geheel af.
   Dat van die schoensmeer heb je al eens gezegd bij de vorige kippentwist. Mijn vader deed dat trouwens ook. Ik denk alleen niet dat kleurloze schoensmeer zal helpen (dat is het enige dat ik in huis heb). Zolang die kip bloed ziet zal ze verder pikken vrees ik.

   Like

 3. amaai die kip. Ik dacht eventjes dat jullie naar de Brico reden achter een voorhamer of een aks 😉 (sorry, niet grappig…maar je ziet dat ik een boerenkleindochter ben hé, er wordt daar iets lichter over gegaan in mijn coté 😉

  Like

 4. Die herenhoeves zijn prachtig. Maar ook die wandeling aan zee en die overvloed aan prachtige lentefoto’s. Misschien niet nog dat ietsje prachtiger het feit dat B. mee wandelde.
  Mijn dag startte perfect met dit logje, dank je wel!

  Like

 5. Wat was jouw week prachtig. Zoveel gedaan en gezien!
  Die ezeltjes in de duinen bekoren me zeer, maar ook de foto van jouw dochter op de boomstam is prachtig.
  Ik wens je opnieuw een zalige week! Geniet verder.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s