Gouden randjes

Lang geleden dat ik die nog eens neerschreef.

Met stip op nummer 1: Weer aan het werk zijn en daardoor weer onder de mensen komen. Ondanks alle beperkingen van de pandemie doet dit me heel erg goed. De waardering voor mijn werk daarbovenop is de kers op de taart.

Een gevolg van het voorgaande: Mijzelf beter verzorgen. Weer bloezen, rokjes, jurken, nylons dragen. Bibi heeft zelfs wat make-up gekocht. Dat was waarschijnlijk 25 geleden. Ik heb mezelf trouwens voorgenomen om eens de mondmaskerplicht wegvalt niet meer buiten te gaan zonder lipstick. Benieuwd of dat blijft duren 🙂

Mijn grijze kopje. Ondanks het feit dat ik soms nog eens schrik van mijn spiegelbeeld er toch blij mee zijn.

Meer bewegen: véél meer wandelen en al eens zot doen op de fiets. Zoals vorige week de retour Kortrijk-Brugge doen, in Brugge nog wat rondfietsen met dochterlief (tegels gaan kiezen voor haar koertje) op het einde van de dag meer dan 100km gefietst hebben én een fietsmotor die pas uitvalt op de oprit van het woonerf waar ik woon.

img_20210330_155619-collage

Een mijlpaal op de fiets halen, 11000 km namelijk. Klein bier met de teller op Bruno zijn fiets die al méér dan 25000km heeft, en dat zal allicht niet komen omdat hij zijn fiets een maand eerder had dan ik de mijne. Die van mij viert morgen zijn vierde verjaardag. 

De warme lentedagen die we al gehad hebben. Ondanks dat het nu weer winters aanvoelt kunnen ze ons die toch niet meer afpakken.

Bloesems overal, magnolia’s, frisgroene treurwilgen en ander ontluikend groen. In mijn eigen tuintje de bodembedekkers zien uitlopen en deels al in bloei komen en al veel resultaat zien (gezien hebben) van in de grond gestoken bloembollen (krokussen, tulpen, narcissen, blauwe druifjes, …)

img_20210401_174125-effects-collage

De sessies bij de psychologe en de inzichten die me dat geeft.

Nieuwe kamerplanten, want er kan altijd nog eentje bij (de teller staat op 23 nu).

Een buitenverblijf kopen. Nee, ik heb de lotto niet gewonnen. Ik kocht gewoon een nestkastje (waarschijnlijk iets te laat om het dit jaar nog bewoond te krijgen, maar we zien wel)

De gok doen om zonder onderhoud aan de wagen en dure garagerekening naar de autokeuring te gaan en die wagen ook helemaal goedgekeurd krijgen. Ik rijd immers amper nog met de auto (1200 km dit jaar) en de auto was laatst in september gekeurd geweest.

Post krijgen uit Ierland van Trijnewijn met zelf getekende kaartjes en een gehaakte zeemeermin.

img_20210402_1027562-collage

Investeren, serieuze aderlating in de kringwinkel 🙂 in kleine kadertjes (sommige krijgen nog een laagje verf) en al een map aanleggen in mijn foto archief met als naam ‘fotomuur’. Ik heb nu al voorpret van hoe die muur er later gaat uitzien.

img_20210318_160805-collage

Beter slapen. Ligt het aan beter in mijn vel zitten, aan eindelijk een donkere slaapkamer door het geplaatste rolluik of aan de medicatie die de gynaecoloog voorschreef, geen idee. Hoe dan ook, blij mee!

Mijn huis, mijn straat, mijn stad. Ik kan er nog altijd euforisch over zijn.

 

 

42 reacties

  • Ben er mij van bewust dat de auto nu veel geld kost aan verzekering, taks. Eens hij versleten is komt er geen nieuwe meer. Dan ga ik inderdaad aan autodelen doen. Dat was ook het opzet toen ik verhuisde.

   Like

   • Ik heb met de verkoop van mijn nog-net-niet-versleten-auto een nieuwe kleerkast gekocht en de waarborg bij Cambio betaalt. Het kan dus leuk zijn om niet te wachten tot hij helemaal versleten is 🙂 Heel tevreden trouwens van Cambio in Kortrijk.

    Like

    • Ik wacht nog even met de wagen wegdoen. Mijn dochter verhuist in augustus en ik verwacht dat er dan misschien wel een paar autoritten naar Brussel aankomen. Heel misschien (als het kan met de pandemie) zouden we nog eens met de wagen naar het zuiden rijden (fietsen mee) en zo op vakantie gaan.
     Wel goed dat ik dat weet dat Cambio in orde is in Kortrijk.

     Like

 1. Dat fietsen doe ik je alvast niet na, ook al rijd je elektrisch. Het moet zowat vijfendertig jaar geleden zijn dat ik nog op een fiets zat, denk ik.
  Ook de auto opgeven doe ik je niet na, zelfs al gebruik ik mijn besteller welhaast uitsluitend voor mijn job.
  Mooie magnoliafoto’s!

  Like

 2. Ik word er zelf blij van als ik dit lees!
  Amai, zoveel kilometers gefietst op 1 dag! Ik fietste er 35 en had alweer flinke zadelpijn. Zal toch nog een beetje eelt op de billen moeten kweken.
  Lippenstift, ik kan niet zonder en ik vergeet ze nooit op te doen. Staat heel mooi bij een grijs kopje.
  En goed slapen… dat is toch alles… heerlijk. Houden zo!

  Like

  • Kom je daar ooit vanaf, van zadelpijn, vraag ik me af.
   Ik rijd op een jaar toch ook behoorlijk wat kilometers maar na 25/30 km begint het al. Zelfs met mijn op maat gemeten ergonomisch zadel én mijn eigen natuurlijke kussens.

   Geliked door 1 persoon

   • Ik heb nooit zadelpijn. Mijn schoonbroer heeft me het beste zadel verkocht denk ik. Wat ik wel heb bij lange ritten is dat mijn tenen beginnen slapen aan de linkerkant wat ook behoorlijk vervelend is. Anne heeft me al eens een bike-fitter aangeraden, maar het komt er niet van om daarheen te gaan.

    Geliked door 1 persoon

    • Wat is het beste zadel? Ik denk dat dat voor iedereen anders is. Ik heb een duur maatzadel van SQlab. Het is al beter dan mijn vorige, maar ik blijf pijn hebben. De pijn is wel sneller weg.
     Dat je tenen beginnen slapen is teken van slechte doorbloeding, toch?

     Like

 3. Nylons! Brrrrr… ik heb net 2 weken terug beslist dat het wel weer goed geweest is met nylons, en dat ik weer voor blote benen ga. En nu is het terug winter! 😉
  Maar gouden randjes… altijd fijn! Blijven genieten, blijven gouden randjes zoeken, die zijn de kers op de taart!

  Like

  • Die nylons zijn bij mij enkel de dikkere versie hoor, niet de fijne want daar hou ik absoluut niet van. Ik heb ze ook graag met mooie patronen. Maar laat dat blote benen weer maar snel komen, dat iedereen dan mag kijken op mijn melkflessen benen is bijzaak 🙂

   Like

 4. Het is altijd heel leuk om houden randjes op een blog te lezen. Het helpt me er vaak aan herinneren dat kleine dingen grote mo(nu)Menten kunnen maken.
  Echt blij dat jij blij bent!

  Like

 5. Heel veel mooie momenten samen. Werkt besmettelijk!
  Knap knap, ook dat van die keuring. Moet ik misschien volgend jaar ook eens proberen, want hier doen we ook bijna geen kilometers meer met die bak (behalve voor de boodschappen).

  Like

  • Vroeger viel onderhoud vaak samen met naar de keuring gaan omdat ik toen genoeg kilometers maalde door voor CM Mobiel te werken. Ik heb de wagen van dat hij nieuw was altijd heel correct laten onderhouden daardoor was dat ook een berekend risico.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s