Er beweegt iets

… na een aantal moeilijke dagen, in mijn hoofd. Een nieuwe sessie bij de psycholoog (voor je weet wel) gaf me echt iets om mee aan de slag te gaan

Dat moeilijk in mijn hoofd heeft meestal als gevolg dat ik letterlijk niet veel beweeg, wat dan weer andere processen in mijn lijf in gang zet zoals hoge bloeddruk en migraine.

Maar er was ondanks kou ook al heel wat zon deze week, en in mijn tuin is het bij zonnig weer en in beweging zijn al T-shirt weer. Ik deed dus daar al wat. Het terras is mooi-weer-klaar, de kippen zitten weer proper, …

En donderdag en vrijdag waren zowaar sportieve dagen.

Donderdag ging ik – fiets mee- naar Ieper en gingen Bruno en ik een tocht doen in de Westhoek. Ik peilde nog even of we toch aub de Kemmelberg niet op gingen rijden, want mijn conditie… Zijn nee stelde me gerust. Niet dat er niet wat hellingen onze kant uit kwamen. Toen ik plots vanuit het dal De Kosmos  zag, stelde ik voor om een ijsje te gaan halen op wat ze in Ieper ‘den berg’ (Zwarteberg) noemen. 

Slim, voor diegene die de Kemmelberg niet op wou, want dat betekende dat de Rodeberg en de Zwarteberg dan beklommen moest worden. Het werd helemaal van de pot gerukt toen ik tong op de grond boven kwam en Bruno eigenlijk zei dat een ijsje niet hoefde want hij had immers cake en koffie mee.

Mannen… ik ga ze nooit begrijpen. Hij is de grote ijsliefhebber van ons twee, ik dacht hem een plezier te doen.

Maar niet dat het niet mooi was hoor, de omgeving waar we fietsten:

De koffie en cake werd uiteindelijk op het pleintje van Westouter genuttigd, waarna we weer richting Ieper reden. Een 36 km intens gefietst (bij Bruno gaat het nooit traag) was het resultaat.

Vrijdag was jongste hier en werd er een wandeling gezocht. Ik koos voor de Twee-beken wandelroute . Een wandeling van Marke naar Bissegem (of omgekeerd) met natuurgebied langs de Leie. Twaalf kilometer met, ik had het opgezocht, openbare toiletten aan de culturele centra waar de wandeling begon-passeerde. Foei, @stadKortrijk, openbaar wil in mijn ogen zeggen altijd bereikbaar, niet alleen als er een activiteit is in de bewuste gebouwen. Helaas, meer dan een toilet op een stoep hebben we niet gevonden. Het was dus meer dan hoog water toen we thuis kwamen. Maar mooi was het ook weer onderweg:

De stappenteller heeft ook de 5 km fietsen van ’s morgens (boodschappen) meegeteld, maar het mag duidelijk zijn, ik had genoeg bewogen.

Eens thuis ben ik direct in pyjama gekropen en na de broodmaaltijd ben ik al snel op de bank in slaap gevallen. Oma-modus 🙂

Maar dat al deze beweging deugd deed is een zekerheid.

35 reacties

 1. Dergelijke uitstappen doen enorm veel deugd voor het lichaam, maar zijn duidelijk ook een genot voor het oog. Mooie foto’s van een dito regio!
  Die toiletpot op de stoep: LOL. Ik zou hem verdorie gebezigd hebben ook.

  Like

 2. Heerlijk, de “oma-modus”.
  Mooie foto’s trouwens, superhandig dat je onderweg gewoon naar het toilet kon 😂.
  Ik wens je rust in je hoofd! 💙

  Like

 3. Al die beweging leverde ook veel mooie foto’s van de natuur op. Prachtig!
  Ik heb dat ook: als ik niet voldoende beweeg, dan krijg ik prompt klachten… We blijven gaan Viefken! En ‘s avonds vallen we inderdaad als bommaatjes in slaap. Beter zo.

  Like

 4. Lees ik hier nu dat je plezier hebt met oma’s? 😉
  Buiten komen en beweging geven vaak een opgeruimd hoofd. De start is niet altijd gemakkelijk, maar achteraf heb je er zo’n deugd van.

  Like

 5. HIer ook extra veel buiten gespendeerd het voorbije weekend (op vrijdag in de tuin bij mijn vader, op zaterdag in de eigen tuin). Zondag overal spierpijn, maar toch (net daarom) besloten om te gaan wandelen en het deed deugd voor het lijf en het kopke (want ook weer eens hoofdpijn). Bewegen kan zo’n deugd doen, ik kies er toch vaker echt bewust voor.

  Like

 6. Sjonge jonge. Ben even gaan spieken naar de wandelroute toen ik het oud gemeentehuis van Marke zag verschijnen. Jaja, de (beekwandel en fiets)paden mijner jeugd dus !

  Like

 7. aaah het gebrek aan toiletten, dat geeft me stress. Toch oa een van de redenen dat ik nu al een jaar de trein niet neem (of zijn ze inmiddels alweer beschikbaar op een trein?)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s