Coördinatrice Vief

Of zou het iets negatiever regelneef (nicht dan) Vief zijn?

Er zijn mensen in mijn omgeving die daar ongetwijfeld een boompje over kunnen opzetten.

Feit is dat ik bij bepaalde gebeurtenissen ietwat in overdrive begin te regelen. Compleet met lijstjes maken en al.

Neem nu het feit dat morgen de akte getekend wordt van oudste haar huis en dat we daarna naar dat nieuw adres rijden om de sleutels in ontvangst te nemen.

Neem ook dat de akte getekend wordt in Brugge, dat jongste daar ook woont en dat het nieuwe huis in de rand rond Brussel staat.

Als ik dan toch mijn wagen van stal moet halen wat niet veel meer gebeurt, dan wil ik dat dat ook loont.

De Clio is dus al vol geladen.

Met:

 • Zeven bakken bruiswater. Zes voor jongste (die heeft ook geen wagen, dus ik breng om de zoveel weken voorraad), één om in het nieuwe huis te plaatsen tegen dat we daar gaan klussen.
 • Wat gewassen kledij en knutselgerief van jongste. Meestal doet ze haar was zelf, maar soms is het hier wasserij mama als ze hier een paar dagen logeert.
 • De fiets van jongste. Vorige zondag kwam ze per fiets van Brugge naar Kortrijk. We zouden wat fietstochten doen wat ze had een week vrij. De fiets heeft ondertussen wat liefde gekregen van de hersteller (fietslicht, remblokken) ook. 
 • Tuingerief. Eén van de voorwaarden bij de aankoop van oudste was dat er een tuin moest zijn, want ze wil moestuinieren. Ikzelf heb niet veel gerief meer nodig in mijn tuintje, dus geef ik het graag door.
 • Een koffiemachine en koffie. Niet voor de bewoonster van het nieuwe huis, want die drinkt dat niet, maar een voorwaarde dat moeder komt klussen is dat er koffie is. Ze mag niet klagen, ik kocht de koffiemachine. Enfin, ik kocht mezelf een nieuwe, dezelfde als ik zelf had in een mooier kleur en zij krijgt de nog perfect werkende oude.
 • Koppen, glazen, borden. Om daar al wat materiaal te hebben als de innerlijke mensch versterkt moet worden. Tiens, ik ben bestek vergeten. Werkpuntje! 🙂
 • Toiletpapier, zeep, handdoeken. Ik zie ons daar al aankomen in het Brusselse, dringend moeten en geen papier hebben. ’t Is niet dat we snel op café kunnen gaan hé.
 • Afwasmiddel, wat vaatwastabletten, vloerzeep en wat algemeen onderhoudsmateriaal.
 • Verfmateriaal. Ijzers om verfrollen aan te hangen, verfschalen, gerief om vloeren af te dekken. Ik heb dat allemaal in veelvoud liggen, dus waarom nieuw kopen.
 • En heel random: muizengifdozen. Niet dat dochterlief een brak kot gekocht heeft, maar het huis heeft een kelder, en een keldergat dat misschien wel niet te goed afgedicht is (we hebben er geen idee van, bij één bezichtiging en rap moeten beslissen of het huis was weg, hebben we dat niet gezien) Ik wil dus niet riskeren dat ze met die beestjes geconfronteerd moet worden. Net voor ik mijn vorige woning verkocht hebben wij met een muizenplaag gezeten (spouwmuur en zolder), met het oog op de kijkdag zijn toen de grove middelen ingezet en is Rentokil overal lokdozen komen zetten, ik nam diegene die in huis hebben gestaan en waar bij nacontrole niet van het gif gegeten was mee naar Kortrijk. Vraag me niet waarom, ik ben een rare, maar kijk ze komen nu toch van pas.

Ik beloof bij deze plechtig aan oudste om al het overtollig materiaal weer netjes terug mee te nemen naar huis eens ze verhuisklaar is.

44 reacties

  • Ik heb nog de oude versie van de Grandtour. Je wil niet weten wat er al allemaal in dat karretje heeft gezeten. Die heeft naar kleine auto normen een enorme laadruimte als de zetels plat liggen. Is in het verleden al heel goed van pas gekomen bij verschillende kotverhuizen.

   Like

 1. Hihi, heel herkenbaar dat geregel en die lijstjes en het feit dat het allemaal liefst zoveel mogelijk gecombineerd wordt zodat er maximaal rendement is. Ik steek dat op mijn job, maar vrees dat het ook gewoon de aard van het beestje is 😉

  Like

  • Het zijn bakken van 6 flessen. Ik ben vooralsnog niet overtuigd van zo’n sodastream en voor jongste is het geen optie. Haar huis heeft nog loden waterleiding en dat vind ik dus niet veilig. De koffie smaakt daar trouwens ook vies door het leidingwater.

   Like

 2. Het hoogste goed is praktisch verstand. Dat zei de Griekse filosoof Epicurus al. En beschikken over een kleine grote Clio is eveneens praktisch, vaneigens. Goed bezig!

  Like

 3. Ik ben precies uit hetzelfde hout gesneden. In 2020 zo 2 onzer studenten verhuist in minimale tijd. Achteraf is men dankbaar, maar gedurende het proces botst het wel eens 😂

  Like

 4. Herkenbaar 😉
  Je wilt niet weten wat we mee naar Riga namen toen onze oudste en jongste daar studeerden, en wat iedere keer mee ging naar Brussel toen middelste daar nog woonde

  Like

 5. Amai, ge hebt toch een camion gehuurd? 😂😂
  We zitten in hetzelfde schuitje, wij gaan Middelste binnen een dikke week ook terug helpen verhuizen, ik heb dezelfde “afwijking” zoals jij, heb dus het meeste geregeld… zolang de broodjes en koffie maar verzekerd zijn.
  Veel succes en plezier voor jullie! 👍👍

  Like

 6. Ik dacht eerst ook, dat is een camionette zeker? Maar ik had jaren geleden ook een Clio en daar ben ik ook een paar keer mee verhuisd met fiets en al, dus ja: ik zie het volledig voor mij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s