De brocantemarkt op zondag

… ik kan daar elke week naartoe, want Kortrijk heeft er een fameuse op de parkeerterreinen van De Pottelberg. Dat is een locatie met oude industriegebouwen die helemaal omgevormd zijn tot kantoren/winkels/horeca en Brico heeft er ook een vestiging.

En of ik dat graag doe. Niets zo leuk als voorwerpen met een geschiedenis zien. Misschien daarom dat ik ook zo graag het programma ‘Salvage Hunters’ met de Welshe antiquair Drew Pritchard bekijk op TV.

Het is zeker geen rommelmarkt, je vindt er geen elvendertig kramen met kledij of speelgoed, tenzij die antiek of vintage zijn. Niet alle kramen wekken mijn interesse even hard, maar er is voor de liefhebber wel voor elk wat wils.

Klokken, schilderijen, koperen voorwerken, vintage en antiek meubilair, voertuigen (geen auto’s), aardewerk, handtassen, verlichting, … Ik zou een heel huis kunnen inrichten met gerief van daar.

Het is een aangename markt om door te lopen. Brede gangen, geen massa volk, heel overzichtelijk.

Helemaal niet volledig, maar wat sfeerbeelden:

Kom je met de wagen en koop je een groot stuk, geen probleem om dat te versleuren, want de karren van Brico die daar ook op de terreinen is kunnen gebruikt worden.

Wil je gewoon komen flaneren en kom je met de trein? Kan ook. De Pottelberg ligt langs de sporen en een wandel-fietspad brengt je tot daar. Gewoon langs de achterkant van het station uitstappen en naar rechts wandelen. Zo’n anderhalve kilometer en je bent er.

Kijk hier voor meer informatie.

26 reacties

 1. Ik vind dat ook wel es gezellig zo’n rommelmarkt. Zo vond ik vorige zomer in Frankrijk een kastje waarvan ik dacht dat het zeker 100 euro waard was, voor 10 euro! Heb er bijna voor gevochten met de echtgenoot. Hij wilde het voor in zijn mancave maar ik had het eerst gezien. Het hangt in de keuken 😊

  Like

 2. Kijk kijk, ik leer hier toch telkens weer bij over mijn geboortestad. En stad mijner jeugd. De “Pottelberg” is waar ik van het eerste leerjaar tot het laatste middelbaar school liep. En vlak naast de “pannenfabriek” (jaja, die oude industriële gebouwen was een totaal complex waar ze klein wonnen en van andere locaties aangevoerde klei omvormden tot pannen) waar nu dus de brokante is ligt de ring. En onder die ring was een hellend vlak en veel ongebruikt groen waar ik heel veel ging spelen.

  Like

 3. Goh, heerlijk. Dat is ook helemaal mijn ding. En ja, ik ben eveneens een grote fan van ‘Salvage Hunters’. Prachtig programma. Drew en Tee zijn een goed geoliede machine.

  Like

  • Ik vind dat ook. Het feit dat je meestal ook wat beelden van Engeland ziet passeren geeft het programma nog een meerwaarde. Ik was er ooit in Conwy waar hij woont.

   Like

 4. aaah da’s niets voor mij, ‘k snap dat helemaal niets. Daar heb ik geen klik mee. Da’s niet voor niets dat het rommelmarkt noemt eh: dingen die ik vooral uit mijn huis zou willen als ik ze al zou hebben.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s