Mijn A tot Z van de laatste dagen

Autorijden: ik doe het weer meer, wel met steeds groter wordende aversie.

Bruno: held van de laatste dagen. Hoe die vent gewerkt heeft in oudste haar huis (valse wanden zetten, elektriciteitswerken), dochter mag haar pollekes kussen!

Camping Ruisbroek: codenaam voor onze exotische vakantiebestemming (we zouden normaal op vakantie zijn deze periode), maar de kluswerken gingen voor.

De zee: jongste en ik waren er maandag op onze vrijheidsdag. De verjaardag dat het narcisme ons leven verliet dient elk jaar gevierd te worden. We genoten!

img_20210614_152435-collage

Energie: ik heb er momenteel niet veel op overschot. Misschien komt het door de letter V of door de warmte, geen idee.

File: zie A. Nog zelden naar Ruisbroek gereden zonder. Bah! Samen stilstaan in moordende dampen, dat is wat ze vooruitgang noemen.

Groenafval, een halve auto vol kwam er mee van bij de dochter. 

Hatsjie: welkom in pollenland. Mijn neusslijmvliezen, keel en ogen worden geteisterd door deze ellende.

Inzegenen: ik deed het met het huis van oudste. Extra koffiekoppen meebrengen van thuis en direct één die uit de kast valt. Scherven en geluk zeker? Of gewoon lomp zijn, dat kan ook.

Jawaddedadde: de grootte van sommige aliums in mijn tuin. Ik schat een diameter van rond de twintig centimeter. Love them!

img_20210614_093218

Kippen: ik moet denken aan een uitdrukking van mijn moeder “Mé jongers en oenders ist altijd untwa” (met kinderen en kippen is het altijd iets). Na alle moeite van dat tweede kippenhok maken liepen ze vandaag doodleuk weer samen. The bitchy one was onder de scheidingsdraad gekropen waarschijnlijk. Stippy zocht veiligheid in de hoogte.

img_20210617_180057

Lieverdanlief, leukerdanleuk: nieuw leven in mijn tuin. Het nestkastje waarvan ik dacht dat het te laat werd opgehangen om dit jaar al bewoners te krijgen blijkt toch een meesjesfamilie te herbergen. Wel moeilijk om zuivere foto’s van de activiteit errond te nemen.

screenshot_20210613-1556372-collage

Matras op de grond, dat heet een bed in Ruisbroek.

Natuurdomein Groene Beemd: ik ontdekte het in Ruisbroek toen ik mijn auto uit de blauwe zone van het centrum ging zetten. In ’t echt helaas met het geraas van de snelweg op de achtergrond, maar wel mooi.

img_20210611_0702442-collage

Ontharden: o zo nodig voor de natuur, het grondwater. Niet volgens mijn achterburen. Ik wist niet wat ik zag toen er vanmorgen een gigant van een betonpomp voor mijn huis kwam te staan, ik kon amper mijn voordeur uit. Het grijze spul werd over het dak van mijn huis en over de tuin bij de buren gedumpt. Ik dacht even in het begin van de week dat ze hun hof (waarschijnlijk ooit een overdekte bedrijfshal die in stenen dallen ligt) gingen tot tuin omvormen getuige de uitbraakwerken, maar nee er werd blauwsteen in de plaats gelegd en waarvoor de beton dan moet dienen heb ik geen idee. ‘k Zal nog eens moeten gaan curieuseneuzen op verdiep 2 😉

Positief: de vibe in het huis van dochter. Voor mij hebben plekken een ziel. Je voelt je er goed of niet. Dit huis voelt goed. Ik hoop dat het voor haar ook zo zal zijn.

Quelle langue parlent-ils à Ruisbroek pensez-vous? Overwegend Frans dus. Alhoewel ik ook wat Gents spotte langs de treinsporen.

screenshot_20210613-0815432

Roepen: kan iemand mij vertellen waarom voetbal kijken zo luid moet?

Stof: we hadden er op overschot de laatste dagen door het plamuren en daarna schuren van muren. Mijn haar zag er zowaar nog grijzer van.

Tuub (fietsband): de platte versie, diegene aan mijn niet-e-bike waarmee ik naar het station rijd.

Uitstellen: afspraken met de psychologe. Eerst belde zij onverwacht af, de komende weken kan ik niet. 

Vaccin: ik kreeg mijn tweede shot Moderna geïnjecteerd. Ondanks alle onheilsberichten over bepaalde vaccins kwam de man met de zeis niet langs, al zag ik hem wel.

img_20210615_174602

Witterdanwit: mijn melkflesbenen. Zonnebrillen zijn aangeraden in mijn blote benen buurt.

Xzoentnieweten 🙂 wat ik bij deze letter moet zetten.

Yoghurtijs: ik at de lekkerste ooit in Oostende.

Zzzzzzz: was dat maar slapen, want dat is tegenwoordig weer geen olympische sport waar ik medailles haal.

28 reacties

 1. Wat een mooi lief vogelkastje. Begrijpelijk dat de meesjes daar hun weg in vinden.
  Ook de Cortenstalen man met de zeis vind ik heel geslaagd. Verder hoef ik geen ontmoeting. 😉
  Jullie zijn allen druk bezig, de beloning zal groot zijn, ook in camping Ruysbroeck.

  Like

  • Ik ga niet zo veel naar reguliere supermarkten, maar als ik dat toch doe, dan komen er dingen mee naar huis die helemaal niet gepland waren. De minimalist in mij is dan altijd even zoek. Het vogelhuisje is een Aldikoopje.
   De grootste beloning voor mij zou zijn dat dochter een warm nest krijgt. Ik hoop dat ze dat bekomt.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb deze week de tuinpaden een nieuwe laag gegeven, doch weliswaar met geheel waterdoorlatende dolomiet. (Vijf ton versjouwen, iemand?) Onze tuin is, op het terras na, een waar doorsijpelingsparadijs.
  Ook te onzent huist er een mezenfamilie in het nestkastje dat ik tijdens de eerste lockdown heb gebouwd. Een gepiep van jewelste!
  Je sierui lijkt me een Allium Christophii, en dat is inderdaad een erg grote soort.

  Like

  • Hier is met het terras en het zijpad langs het huis ook meer dan genoeg verhard. Al had dat zijpad voor mij echt niet gehoeven, maar het lag er al.
   Goed gewerkt zeg jij!
   De Allium hoorde bij het assortiment bio-bollen die ik vorige herfst in de grond heb gestoken. Geen idee of het een vermeerderende soort is, maar ik hoop het van harte.

   Like

  • Bezige bij, ik? Er zijn echt wel mensen die heel wat meer moeten werken zeker? Maar ik probeer de dagen wel nuttig te vullen, en is het niet nuttig, dan wel leuk te vullen.

   Geliked door 1 persoon

 3. Mijn benen zijn ook zo wit en ze bruinen bijna niet, terwijl ik voor de rest toch wel een licht kleurtje krijg. Vreemd :-). Ik heb ook mijn tweede Moderna vaccin gekregen en ben er twee dagen toch echt niet goed van geweest. Maar soit, als het dat maar is.

  Like

  • Ik ben direct na mijn vaccinatie naar Brussel gereden. Ik had daar wat schrik voor wegens al die onheilsberichten dus ik maakte een anti-bloed-klonter-beweegstop 🙂 met koffie onderweg. Daarna was het volle bak bezig zijn in het huis van de dochter. Ik had m.a.w. niet echt tijd om niet goed te zijn. Moe was ik echter wel. De lange terugrit naar Ieper (Bruno) en dan weer terug naar Kortrijk sloopte me helemaal. De dag nadien was ik geen sjiek waard en heb ik zelfs overdag twee uur geslapen.

   Geliked door 1 persoon

 4. Het is al gezegd, maar ik doe het ook nog eens: dat nestkastje, zo lief!
  En die melkflesbenen… niet mee inzitten. Ik heb benen met streepjes van mijn fietsbroek (armen idem), maar ik heb besloten dat ik mij daar nu eens niks van ga aantrekken. Laat die shorts en topjes maar komen, het is er begot het weer voor! 😉

  Like

 5. De positieve vibe van een huis: héél belangrijk. Dat moet goed zitten.
  Melkflesbenen: koppig met blote benen fietsen en blijven fietsen. Na een aantal jaar zie je wel verbetering. Hehe 🙂

  Like

  • Ik ben denk ik heel gevoelig aan wat een plaats uitstraalt. Ik had het ook toen ik mijn huidig huis ging bekijken. Dat voelde ook direct goed.
   Mijn benen zijn inderdaad al iets bruiner dan vroeger door het vele fietsen, maar vermits het voorjaar niet echt je dat geweest is heb ik nog niet veel met blote benen gefietst.

   Geliked door 1 persoon

   • En nu brandt de zon meteen wel hard. Flink smeren, maar je benen zullen wel bijbruinen. En elk jaar een beetje meer. Jaar na jaar merk je dat het bruin sneller terugkomt.

    Like

 6. Nu weet ik niet meer in welke krant ik denk dat ik het las, maar er is een positieve kant aan dat roepen. Als ik het artikel nog eens tegenkom deel ik het alsnog.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s