Satur9’s photochallenge (16)

We mogen er een cijfer op plakken vandaag. Ik kies hierbij een foto van begin juni, genomen langs het Guldensporen fietspad, een fietssnelweg die Kortrijk verbindt met de Schelde in Bossuit.

img_20210607_090100

Wat een geluk dat zoveel mensen fietsen! Mochten deze getallen staan voor wagens die de stad inrijden, het was hier een stuk minder leefbaar. De foto is ’s ochtends genomen, dus dat bovenste getal kan nog ongeveer verdubbeld zijn tegen aan de avond.

En nog een foto om het af te leren:

Het huisnummer van oudste in Brussel. Hoog en droog en waarschijnlijk nog nooit door een postbode opgemerkt. The Cosmopolitan-building, dat klonk een beetje als Sex In The City toen ze daar twee jaar geleden op huizenjacht ging. Dat had ook gemogen zei ze wel eens lachend, maar eerst wat wennen, niet al te gemakkelijk sociaal contact leggen en dan een pandemie waren tegen haar.

16 is ook een getal dat mij al heel mijn leven achtervolgd. Het was ontelbare keren mijn klasnummer vroeger, het lot grond waar ons vroegere huis op gebouwd werd had dat nummer, enfin in mijn hoofd is dat een goed cijfer. Alle combinaties als som van de cijfers, veelvouden, het getal omkeren, zijn daarmee ook goed. Jongste en ik wonen allebei op een huisnummer 7, oudste trekt naar nummer 61. Mijn jolig brein is hiermee danig in zijn nopjes 🙂

11 reacties

 1. Dat fietsentellen zie je hier ook. Ik wilde testen en bedotten, en reed er vier keer voorbij, maar ik was duidelijk van geen tel, er kwam geen enkele verandering in dat cijfer…..

  Sweet 16…..

  Geliked door 1 persoon

  • Ik zag bij de telling dat twee fietsen die tegelijk passeerden maar voor één telden. Dus eigenlijk zijn daar al meer mensen gepasseerd dan de teller weergeeft.
   Sweet 16, ja die vergat ik nog. Dat eerste lief, vrijheid, blijheid, …

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik vind dat altijd de max, die borden waarop je het aantal voorbijrijdende fietsers ziet. Toont heel duidelijk aan dat de fietssnelwegen en kwalitatieve fietspaden hun nut hebben. Momenteel zijn ze ook flink aan het tellen op de fietssnelweg in De Pinte.
  Leuke bijdrage, ook die huisnummers. Ik ben wel graag met cijfertjes bezig, maar daarop let ik eigenlijk minder 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s