Satur9’s photo challenge (18)

Hier komt precies niet veel in huis van bloggen tegenwoordig, al een geluk dat Anne mij blijft uitdagen of het was hier helemaal belabberd.

Portretfotografie is vandaag het thema. Waarschijnlijk kleur ik wat buiten de lijntjes wat de betekenis van dat portret betreft, want ik heb immers nog omgeving ook aan mijn foto’s. Ik doe zo graag mijn zin hé 🙂

Hier zelf ingekaderd verschijnen is me net een brug te ver, zelfde histoire met recente beelden van de kroost. Privacy en zo.

Met oude(re) beelden kan ik niet veel verkeerd doen denk ik dan. Hoewel, een foto van een foto nemen is altijd een moord op de kwaliteit, al zeker als die foto (soms scheef, ik weet het) achter glas in een kader zit.

Maar kijk, ik ben een beetje lui. Ik heb geen zin om die beelden uit hun kaders te halen en mijn scanner op te starten (printer/scanner en dat ding heeft meestal kuren). Sorry, not sorry.

De eerste foto zit in mijn geheugen als de mooiste foto van mijn ouders. Een foto genomen ‘toen ze nog vreeën’ wat in ons dialect betekende dat ze nog niet getrouwd waren. Ik heb zo’n bleekblauw vermoeden dat de andere betekenis na dat huwelijk ook nog wel voorviel, minstens 6 keer, getuige hun kroost 🙂

img_20210704_1614512

Ze zijn in de zomer van 1958 getrouwd, de foto kan van datzelfde jaar zijn of ouder. Geheel bevooroordeeld vind ik dat een heel schoon koppel.

Zelfde bevooroordeeldheid met mijn kleine kindjes hieronder. Links jongste als ‘daddy’s little helper’ in onze vroegere tuin, haar koddig hoofddeksel raakte een paar dagen later op reis zoek. Rechts oudste op die bewuste reis ergens in de Britse eilanden, maar vraag me niet meer waar. Dit moeten foto’s van 2002 zijn.

img_20210704_163244

27 reacties

  • Ik heb weinig oude foto’s. Die hele oude boeken zijn bij de broers/zussen verspreid. De oudsten hebben nog tantes en nonkels van mijn ouders gekend, ik veel minder.

   Like

 1. Het bloggen staat hier nog op een veel lager pitje, kweet eigenlijk niet goed waarom.
  Ik vind de foto’s van de kids zeer mooi, ook de kadertjes!

  Like

  • Ja, ik lijk heel goed op mijn moeder. En door hier de foto’s te plaatsen vind ik plots dat de lach van mijn oudste (die nochtans helemaal op haar vader lijkt) ook op die van mijn moeder lijkt.

   Geliked door 1 persoon

 2. eigenlijk wel grappig hoe onze “katholieke” cultuur vroeger toch voorhuwelijkse seks die officieel not done was, de fase van daten “vrijen” noemde en dat je dan een vrijer had. En nu zeggen we dat niet meer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s