Satur9’s photo challenge (21)

Hoera voor het thema van de week, fiets namelijk.

Ik ben een beetje verliefd op die van mij. Een fiets die ik me in geen honderd jaar had gekocht had Bruno zich geen e-bike gekocht. Maar dankbaar hoor, dat ik dan aan mijn spaarcenten zat. Zoveel plezier dat ik al aan dit voertuig heb gehad, dat kan niemand mij nog afnemen.

Een nieuwe fiets, daar moest destijds toch een foto van gemaakt worden hé. Driewerf helaas, het werd een heel onzuivere, en daarna was hij niet meer nieuw hé 🙂

nieuwefiets

Die fiets graag zien maakt ook dat ik er belachelijk veel foto’s van maak:

’s Morgens, ’s avonds, thuis, op reis, bij zonnig weer, met dreigende wolken, het kan allemaal.

Ook als hij zelf vervoerd wordt per trein, op een overzet, of in een station moet dat op beeld staan:

Maar het moet niet allemaal over mijn fiets gaan. Ik kwam een gebreide tegen in Mechelen, een mooie lila voor een winkeltje in Ierland, opgeviste uit de Seine in Parijs. Op een fietsbeurs kwamen we ooit een exemplaar tegen dat tegen de regen kon. En fietsen in advertenties op Market Place, met grappige beschrijvingen en van mensen die punten noch komma’s kennen en rare zinnen bouwen, krijgen ook mijn aandacht.

En dit stukje van dochters fiets aan de Zeelandbrug mag er ook nog zijn:

24 reacties

 1. Amai, zoveel foto’s van je fiets. Dat is echte liefde!
  De gehaakte/gebreide fiets vind ik super leuk. En ook de advertentie uit Eeklo 😆… waar is die naar school geweest? 😉

  Like

 2. Ik heb met veel plezier door je relaas gefietst. Dat een fiets ook mooi kan worden bevonden, is nieuw voor me. Ik vind dat als je er één hebt gezien, je ze allemaal hebt gezien. Doch dat kan geheel en al aan mij liggen. 😉

  Like

 3. Haha wat een zalige blogpost, en ik moet hieruit nu kiezen! Die fiets met die laarsjes vind ik ook wel zalig, maar het zal de gebreide fiets worden. Heerlijk vind ik die dingen altijd. (ik had ooit een gehaakt fietszadelmutsje, en Leslie heeft een gehaakt spatbord aan de retro tandem van haar en Roosje 🙂 )
  En och, Meneertje Mertens zal je vast in zijn armen sluiten… die zit hier soms van die advertenties voor te lezen aan mij, met de nodige commentaar erbij, ha!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s