Het leven zoals het is

… waar moe zijn een sleutelwoord was de laatste weken, maar ik kikker langzaam op

Het niveau moe zijn was waarschijnlijk gelijkaardig aan de laatste maanden met de echtgenoot, en daardoor waren er nachtmerries die aan de ribben bleven plakken. Hij zat teveel vooraan in mijn brein en god knows dat hij die plaats absoluut niet verdient!

Maar kijk, dochter is in het lang en breed verhuisd en zelfs de zalmroze met grijze keuken is ondertussen getransformeerd naar een moderner wit exemplaar. We deden dat en famille, de dochters en ik en dat was een huzarenstukje om op twee dagen te doen. Want waar leg je 25 panelen rond in huis als die allemaal twee lagen verf moeten hebben.

Dat en famille (ze kwamen nog allebei mee naar Kortrijk) was er trouwens even teveel aan. Moe zijn, drie verschillende karakters, allemaal ook nogal hooggevoelig en een stuk introvert. Laat ons zeggen dat hier een ferme bom ontploft is en dat er zakdoeken vol gesnotterd zijn. 

Ook dat is het leven.

De laatste dagen gingen we al wat onze eigen weg. Niet dat ik ver liep want er waren twee hoofdpijndagen. Jongste ging er een dag op uit met vriendinnen en bleef in Brugge, oudste trok naar de bioscoop of ging alleen wandelen.

Ik was vrijdag al blij dat ik mijn huis nog gepoetst kreeg tegen dat Tiny de dochters hun verjaardagscadeau kwam geven. Ik zat die namiddag en avond ook zomaar wat tijd te verdoen in de sofa en dat voelde als een eeuwigheid geleden.

Gisterenavond nadat de hoofdpijn weg was ontdeed ik de tuin van opschietend onkruid, verplantte een struik en plantte een boom in het veel groter gemaakt plantgat van de struik. De boom stond in pot en kwam van bij de dochter. Hij stond daar triest te wezen. Dat de vorige eigenaars gaten in de pot hadden geboord maakte dat je die onmogelijk van genoeg water kon voorzien, het liep er even snel weer uit, dus daarom was het zaak om die zo snel mogelijk in volle grond te krijgen. Ook al is het nog niet het ideale moment om bomen te planten.

Mijn tuintje is trouwens een zaligheid momenteel. Zelfs al lig ik daar in de schaduw op een zetel met hoofdpijn. Gezoem van bijen, fladderende vlinders, een explosie van kleur. Weelde!

Vandaag en morgen komt er nog niet veel rust aan. Tegen de middag komen we samen met heel de familie voor ons jaarlijks (ondertussen twee jaar geleden) familiefeest en morgen is er nog een vrijwillige werkdag.

Maar … toeters en bellen, vanaf dinsdag is er vakantie.

“Ga je niet mee met mij naar Schotland” vroeg jongste. Dat was het laatste van mijn gedachten dat ik daar dit jaar zou geraken. En we geraken er ook niet. Al het geregel dat er moet aan te pas komen is er teveel aan. Je moet een Covid-test plannen op dag twee, maar de sites om dat te doen zijn allesbehalve gebruiksvriendelijk. Zoals de naam van een medische praktijk, maar geen adressen bij, enkel een telefoonnummer en een mailadres. Dat ik verdorie geen zin heb om die allemaal af te bellen en dan met google maps in aanslag te zitten om de plek te situeren (we zouden een treinreis maken)

We gaan dan maar naar Luxemburg. Wandelen in het Mullerthal, wat stadjes doen daar. Niets moet alles mag, go with the flow. En mekaar wat ruimte gunnen als dat nodig is, dat spraken we ook af.

Misschien moet ik eens denken aan een koffer pakken.

 

 

 

29 reacties

 1. Iets van een vork en hoeveel hooi er op kan. Je hebt je door die drukke periode gesleurd, en hebt je dochter een heel mooi cadeau gegeven, een hulp die ze haar leven lang zal onthouden.
  Topmoeder ben je!
  En nu wat rustiger aan, én een valiesje pakken, als de tijd er rijp voor is.

  Like

 2. Zo dik verdiend jouw vakantie. Nog een tip voor bij je geplante boom is om er wat groen rondom de stam te leggen. Dat houdt wat vocht en koelte vast voor de wortels die hun nieuwe weg zoeken. Ik wens je een fijn feest en daarna heerlijke ontspanning.

  Like

 3. Die boom staat in pot, dus die kun je thans planten. Wel veel water geven gedurende een aantal weken.
  En hemeltje, wat een drukte was het bij jullie. De keuken zag ik op een ander sociaal medium en hij is prachtig geworden!

  Like

  • Een week van huis zijn had de boom niet overleefd denk ik. In de grond heeft hij een veel betere kans.
   De keuken heeft een nieuw leven. Het zijn ook nog degelijke kasten dus zonde mochten die al weggedaan worden. Niet dat er nu budget is voor een nieuwe.

   Like

 4. Ach wat een reuring ineens zo in je leven, wat borrelt er dan stiekem een hoop omhoog als jouw energie wat laag is… Fijne vakantie! En hoe ik ook hunker naar sommige mensen in het thuisland weer-zien, al dat geregel wat er voor nodig is – ik pas ervoor.

  Like

  • Aan vakantie moet tenminste wat voorpret zijn vind ik. Dat zat er bij Schotland niet bij. Dus liever dichtbij weg en niet teveel plannen. Ik wil wel actief wandelen en wat cultuur maar ook op tijd rust.

   Geliked door 1 persoon

  • Nee hoor. Het was gewoon erg lang geleden dat er nog gepoetst werd. Ook door veel weg te zijn. De stofnetten hingen onder de kasten en de vloer was écht vuil.
   En proper huis is ook gelijk aan meer rust in het hoofd.
   En nog eens bedankt, namens de dochters.

   Geliked door 1 persoon

 5. Wandelen in het Mullerthal. Dat heb ik ook nog gedaan. Mooie herinneringen. Geniet er maar van!
  Pas goed op jezelf. Vanaf een bepaalde leeftijd kan een mens niet teveel meer over zijn schreef gaan zonder daar de rekening voor gepresenteerd te krijgen. Zeg mij wat.

  Like

 6. Lieve kind toch, ik heb het de laatste tijd zo vaak gedacht (en nu ben ik nogal lomp rechtuit hè): wat jij allemaal gedaan hebt voor je dochter, ze zouden het mij echt niet moeten vragen. En ze weten dat gelukkig, en ze vragen dat ook niet. Ze hebben (gelukkig, ook) andere familieleden die hen op dat vlak helpen, ik doe het zonder schuldgevoelens helemaal niet. Dat je niet uitgeteld tegen de vloer ligt, ik snap het niet. Echt waar. Ik heb veel bewondering voor jou, en (om wat positiever te zijn nu) het is écht echt knap wat je allemaal gedaan hebt. Chapeau! Maar zorg nu maar goed voor jezelf en doe het een tijd wat rustiger aan, zodat lichaam en vooral geest weer kunnen op hun effen komen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s