Mijn kleine stadstuin (6)

… ik zie hem hoe langer hoe liever. Er zal/mag nog veel in veranderen maar ik ben er nu toch ook al heel blij mee!

En niet alleen ik vertoef er graag, maar jongste (diegene die zegt nooit een tuin te willen), zei gisteren dat de tuin bij dit hotel (we waren vorige week enkele dagen op reis) er ook nog wel mocht zijn om in te lezen. Waar natuurlijk, want hotel mama is all-in, zelfs de wasserij. 🙂

Maar oordeel gerust zelf:

Ik oogstte vandaag ook één tomaat, en daar zal het waarschijnlijk bij blijven, want ik zie de vier kleine groene exemplaren die nu nog aan de plant hangen niet zonder Phytophthora af te rijpen. Allemaal het gevolg van de veel te natte zomer natuurlijk.

Op de hibiscus in pot staat welgeteld nog één knop, de andere hebben dan weer teveel zon gezien op het verkeerde moment van de dag. Ik hoop dat die ene bloem het nog zal halen en dan ga ik me eens bezinnen waar die in volle grond kan geplant worden want zo fris ziet de hele plant er nu ook weer niet uit.

35 reacties

 1. Dat is voor dochterlief natuurlijk een perfecte plek om te lezen terwijl de was wordt uitbesteed. En met mama er nog bij. Ziet er goed, uit, wees er maar terecht trots op. En dat gaat er volgend jaar, wanneer alles gegroeid is, nog beter uitzien.

  Like

  • Dat laatste hoop ik. Nu de saaiheid van de winter nog oplossen want het duurde me echt te lang eer er wat beweging in de tuin kwam. Dus groenblijvend materiaal of ander moois staat nog op mijn wenslijstje.

   Like

  • Ik moet de tomaat nog opeten. Ik wil ze alleszins koud verorberen om de goeie zoete smaak te kunnen ervaren. Een winkeltomaat smaakt zelfs in de zomer nooit zo lekker als eigen kweek.
   Oudste heeft veel hibiscus in haar tuin en die bloeit meer dan uitbundig en het wemelt dan ook van de insecten die erop vliegen. Mijn plant is er één met grote bloemen, ik weet dus niet 100% of die winterhard is.

   Like

 2. Je tuin komt langzaam maar zeker tot volle wasdom. Dat je nog dingen wil veranderen en aanpassen, is niet meer dan logisch; tuinieren is een voortdurende evolutie.
  Hibiscus zou ik toch maar uitplanten in volle grond. De pot raakt al te snel gevuld met slechts wortelgestel. Het is tenslotte een groter wordende heester. Hij (zij?) zal er beslist stevig van opkikkeren.

  Like

  • Weet je dat ik af en toe tuinbezoekers heb? Er belden ooit twee buurtkinderen aan, ruziemakend over wie nu eigenlijk zou durven vragen of ze de tuin eens mochten zien (de buren hebben er zicht op vanuit hun bovenverdieping). Ik leidde ze rond, gaf wat uitleg en ze waren dolblij. Toen ze de tweede keer belden liepen hier plots 11 kinderen in de tuin. Tof hé?

   Like

 3. Heerlijke plek, ziet er echt al prachtig uit op korte tijd. Hibiscus zou ik sowieso ook in volle grond zetten. Mijn tomatenplanten leverden ook maar weinig op, maar gelukkig is de serreoogst bij mijn vader behoorlijk geslaagd en kan/mag ik daarvan meegenieten 😉

  Like

 4. om kaalheid van de winter (beetje) te overbruggen, kan je o.a. sedum planten (vetplant die vooral in de herfst bloeit). Ik zette ook kruiptijm: is klein maar blijft wel frisgroen in de winter en zaait gemakkelijk uit (zelfs in mijn moeilijke voortuin), ook kerrieplant vind ik wel leuk

  Like

 5. Ik word altijd blij van tuintjes gelijk deze! Afgelopen weken in Zwitserland gemerkt in het dorp waar we bleven hoe de locals hun best doen om hun tuintjes, hoe klein ze soms ook zijn, om te vormen tot een bloemenparadijsje.
  Zoveel inspiratie dat ik eruit haal!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s