Hardnekkig de zomer proberen vasthouden

Welke zomer, zullen velen onder u denken.

Waarheid als een koe.

En toch wil ik nog de herfst niet in.

Dus:

 • staat hier het terrasraam open als ik thuis ben, soms zelfs nog helemaal. Ook al betekent dat dat ik dan een trui moet aandoen.
 • ging ik naar mijn Oost-Vlaamse kapper en besloot ik de laatste 25 km per fiets te doen, 50 km in de kering dus. Het zou kunnen dat mij een klein vloekwoordje ontsnapte toen ik aan het vertrekpunt tot de constatatie kwam dat ik mijn jas vergeten was, ik droeg immers maar een bloes en het was ochtend.
 • ging ik vandaag naar Lille, ook al zonder jas en het was zelfs fris met een trui aan, behalve die 10 minuten dat de zon scheen.
 • ga ik morgen een retour Brugge-Oostende fietsen en op die rit de kaap van 12000 km overschrijden met mijn fiets.
 • blijven de zonnezetels nog in de tuin staan. Hoop doet leven immers.
 • breng ik de zomer op mijn bord met simpel eten. Bea bracht me op het idee na mijn gestoef met die ene tomaat uit mijn tuin (er kwamen vandaag zelfs nog twee kleine gele tomaatjes oogst bij) Ik deed er nog verse munt, salie en bieslook bij en toastte mijn brood met olijfolie.
 • koop ik zomergroenten en masse en prepareer die al in de oven om ze daarna in platte dozen in te vriezen (gemakkelijk stukken van te nemen i.p.v. de hele doos te moeten ontdooien) of direct in een couscous te gooien.
 • steek ik ’s avonds geen licht aan als ik in de sofa neerstrijk, wat helaas betekent dat ik dan in het semi donker (er komt nog licht binnen aan het keukenraam) mijn weg baan naar de hal als ik ga slapen.
 • stond ik onder het motto ‘alles wat leeft moet lucht hebben’ in mijn blote kont op een deelstep. No no, hold your horses. Ik ben een zedig meisje en ik gebruik die dingen niet want ik vind dat moordtuigen en allesbehalve een ecologische oplossing voor mobiliteit. Ik vroeg me wel af na het zien van onderstaande step of die voertuigen ook in natura kunnen betaald worden tegenwoordig.

img_20210901_1700582

En jullie? Nog ideeën voor een langer zomers gevoel?

29 reacties

 1. ik heb alvast voor vrijdag een snipperdag verlof genomen want dat zou de beste dag van de week worden en ik wil dan niet vasthangen aan computerwerk of vergadering dus ga ik naar mijn vader om er in de tuin te werken en samen buiten te lunchen

  Like

 2. Hier staat het schuifraam ook elke dag open – met hor erin, dat wel. Als we Frank Hagedoren en Sabine Deboosere mogen geloven, wordt er een nazomer klaargestoomd. Laat maar komen.

  Like

 3. Vandaag heb ik geterrast met vriendin aan het water.
  Na twee uur waren tenen en vingertopjes bevroren, kwam ik tot de constatatie dat mijn truitje veel te licht was, maar ik vertikte het om een fleecen aan te doen, ik moest en zou deze namiddag zomers doorbrengen. En nu….nu snotter ik….

  Like

 4. Wat een goed idee, die groenten in platte dozen invriezen. Als ik een grote vriezer had… dan wist ik het wel. Hier IS het gewoon weer zomer. Ik had de korte broeken al bijna opgeborgen in de winterkledingboxen, en zie: we krijgen nog een paar weken heerlijk nazomerweer. Kortebroekenweer dus. Ik dwing het ook gewoon af door zelfs op grijzige, mistige dagen met een zonnebril op te lopen…. 😉

  Like

 5. Ik heb van héél de zomer denk ik twee of drie keer mijn ligzetel gebruikt. Vorig jaar was ik er niet uit weg te slaan 😀
  Nu ben ik aan ’t twijfelen om de chauffage op te zetten of niet, want dan is het definitief gedaan eh.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s