Satur9’s photo challenge (25, 26 & 27)

Ik bundel de thema’s nog maar een keer. Het kwam er weer eens niet van om op tijd mee te doen. Overmacht en zo. 🙂

Thema 25: donker

Ik maakte de foto op de dag dat Anne dit thema de wereld instuurde. Setting is het raam van mijn hotelkamer in Vianden, drie hoog met zicht op de Hockelstoren, die ooit bij de stadsomwalling hoorde.

img_20210820_2137472

Thema 26. bloem

Simpel thema, mijn foto archief puilt uit van de bloemen. Wat het dan weer niet simpel maakt om te kiezen. Dus ga ik voor nep.

Nep met een praktisch doel, mijn laatste kringwinkelgeluk.

Ik maak hier op tijd en stond een grote kan thee. Meestal met citroen, wat vlierbloesemsiroop, verse munt, salie en Womenpower-thee. Eerder maakte ik die in een weck-fles van een liter, maar die waste niet altijd proper af. Van deze kan en glazen werd ik gewoon vrolijk. De gekochte set was met vier glazen, maar tegen dat ik thuis was met de fiets was er één glas in gruzelementen. Geen erg, er staan nog genoeg glazen in de kast.

Thema 27: klein en dichtbij.

Voor recente foto’s kiezen maakt het invullen van de challenge een stuk gemakkelijker. Deze sprinkhaan zat laatst dichtbij het slot van mijn voordeur. Als ik ze goed bekijk lijkt ze ietwat anders valide zo met die ene grote springpoot. Of klapt die andere poot antenne-gewijs uit? Experts mogen het me vertellen.

En Anne, geef toe, ik maak het je gemakkelijk met maar één foto te posten per thema hé? Keuzestress nihil.

20 reacties

 1. Graag zou ik eens een kopje thee bij je komen drinken! Challenge mooi ingevuld hoor. Van sprinkhanen heb ik geen verstand, wel van de symboliek… als je erin gelooft ga je grote stappen (sprongen) voorwaarts maken… (en laat ik dat gevoel nou sowieso al hebben na een aantal andere blogs gelezen te hebben… 😉 )

  Like

 2. OH die glazen en kan! Mijn schoonmoeder had ze ook, de meeste zijn gesneuveld, maar ik drink er nog geregeld uit in haar flatje. Ze zijn heel bloemig!
  Van de langpoot ken ik weinig

  Like

 3. Heel mooi! Ik zou ook niet kunnen weerstaan aan die kan en glazen 🙂
  Dankjewel om de keuzestress bij mij te beperken, much appreciated! 😀
  1 probleempje: ik kan je foto van de kan en glazen niet downloaden, ik strand telkens op een html-document en een corrupte foto. Kan je me die eens bezorgen? Dan voeg ik hem nog toe aan het overzicht.

  Like

 4. Leuke foto van de sprinkhaan. Ik ben absoluut geen kenner van die beestjes, maar ik vermoed toch dat er helemaal niets geamputeerd is, maar dat ze haar linkerachterpoot (rechts op de foto) gewoon geplooid heeft (je kan het stuk poot van ‘knie’ tot ‘heup’ wat verborgen nog zien).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s