Brocanterie Vief (3)

Mijn huis, het is af, maar mijn nest nog niet. Ik wil ook niet dat het ooit af geraakt, want ik sta mezelf toe om al eens van gedacht te veranderen. 

En dat deed ik met de inrichting van de hal. Toen ik pas verhuisd was hing ik een kapstok op bij gebrek aan de zo gemiste vestiaire onder de trap in mijn vorig huis. De schoenen werden voorlopig in één van de Ikea open kasten uit die vroegere vestiaire gezet.

Nog geen twee maanden later werd de kast vervangen door een ander exemplaar, de kapstok bleef.

Dat laatste was een doorn in m’n oog. Als de kinderen thuis zijn was dat een een hannekesnest door de veelte aan jassen en tassen die daar dan hingen. 

Ik droomde stiekem al een tijdje van een echte hallkast, genre oude kleerkast, waar zowel jassen als schoenen een plaats in konden krijgen. Het liefst met onderaan boorden, bovenaan een kledingroede.

Dat de kast niet breder dan 120cm mocht zijn beperkte mijn keuze nogal. De meeste mooie kasten zijn vaak 140cm. Nog een voorwaarde was dat ze gedemonteerd moest kunnen worden naar vervoer toe, zodat ze in de Clio kon en ik die alleen kon gaan halen.

Uren scrollen op Marketplace (geen erg, ik doe dat graag) bracht eindelijk op. De juiste kast kwam in zicht. Prijs oké en met een beetje onderhandelen gaf ik de verkopers iets meer en leverden ze de kast aan huis.

Op de plaats waar de kapstok hing, kwamen twee losse haken in de plaats, anders zat ik daar met die gaten in de muur nietwaar. Daar hangt nu nog de jas van de dag en/of één of twee handtassen.

Ik betaalde trouwens €100 voor de nieuwe kast, en de oude kast met marmer verhuisde voor dezelfde prijs naar een doktersgezin die er een lavabokast gaat van maken in de badkamer.

Zij blij, ik blij.

De kleine onpraktische ruimte onder de trap moet me mettertijd nog een aantal schuiven opleveren middels maatwerk, en dan zal de hal wel voor een hele tijd blijven zoals ze is. Of niet…

32 reacties

  • Ja, ik ben wel blij dat die nis er is in mijn echt niet grote hal.
   Mijn rode jas, I love! Nu ik met een grijs kopje haar rondloop mag mijn kledij wat fleuriger. Straks denken ze nog dat ik oud ben zeg 😉
   En de winkels hangen trouwens vol met trenchcoats, een model dat ik al jaren graag zie en dat altijd wel mooi blijft.

   Geliked door 1 persoon

 1. Heel mooi, die hangplant erbij is ook echt prachtig! Ik heb zelf een goedkope kleerkast uit Ikea, die ik wat aangepast heb om in de stijl van de gang te passen. Deurtjes dicht en niemand die ziet dat ik elke ochtend op mijn knieën onderin de kast moet rommelen om 2 dezelfde schoenen te vinden in de chaos 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s