Nieuw ten huize Vief

Meet Pouline & Poulette

img_20211015_155707-collage

Pouline met koekoekpakje aan (maar geen echte Mechelse Koekoek), Poulette een Shaver Black, de zwart/bruine .

Al waren er ook mooiere rassen, maar dat waren springers en vliegers volgens de kweker. Niet dat ik Pouline zaterdagavond niet uit de tuin heb moeten plukken omdat ze niet binnen durfde in het nachthok en ook dat Poulette hier gisterenmiddag niet op het terras liep. Zucht!

Allemaal Bitchy Lily haar schuld natuurlijk. Hoofd van de pikorde willen zijn betekent bij haar letterlijk de nieuwe pijn doen. Ik kan het niet, een dier slachten, maar deze zou ik figuurlijk de nek kunnen omdraaien.

Ik heb na de dood van Stippy zelfs lang getwijfeld om extra kippen te kopen om die reden. Maar voor één kip vond ik de investering van het kippenpark niet genoeg renderen.

Dus nu hoop ik dat ze toch met z’n drieën leren samenleven. En mij af en toe een eitje geven, dat ook.

Duimen mag!

25 reacties

  1. Maar zó’n schoon kippen Vief! Dat zijn toch geen gewone hybride legkippen? Welk ras is dat? Waar heb je die gevonden? Hier woeden momenteel de kippenpokken en ik heb al enkele zijdehoentjes verloren, toeme toch. Die zijn daar zo gevoelig voor. Vitaminen in hun water en zalf in hun ogen, meer kan een mens niet doen. Hopelijk krijg ik het snel onder controle. Misschien moet ik toch eens voor een ander ras gaan.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s