Ik neem je mee op reis

… niet dat er nog plaats is in die twee fietszakken en dat ik om extra gewicht verlegen zit.

En ook niet dat ik ons reisblog nog verder ga bijwerken, want de beschikbare ruimte is daar maar een 2 procent meer en ik herinner me dat dat in Ierland wel een klus was om dat dagelijks te doen.

Ik ga wel proberen om ouderwets een manueel dagboekje bij te houden en hier achteraf een verslag te schrijven en ik schakel gedurende de reis mijn Instagram over naar @wijtweeinwonderland, ons reisaccount. Volgen is toegestaan 🙂

‘Ons’, dat is nog altijd Bruno en ik. Ondanks dat hij mijn lief niet meer is kunnen wij wel nog lief zijn voor mekaar en samen reizen.

Misschien wil je ook nog weten waar we naartoe gaan? De plannen zijn al enkele keer veranderd en zullen dat onderweg misschien nog doen, maar vast staat dat wij en onze fietsen per trein gaan van Kortrijk tot Valencia (met overnachtingen in Dijon, Portbou en Tarragona) en dat van daaruit een fietstocht wordt gereden die eindigt in Sevilla, de stad van waaruit mijn fiets dan op transport naar huis gezet wordt en ik alleen met de trein naar huis kom. Bruno fietst dan nog een blokje om naar Portugal, weer Spanje, ferry naar Italië,…

Natuur, cultuur en architectuur verenigen in een reis is altijd onze dada geweest en dat is nu ook weer de bedoeling.

De volgende steden willen we graag bezoeken, niet noodzakelijk in die volgorde:

Valencia, Malaga, Granada, Jaen, Cadiz, Sevilla en eventueel Gibraltar.

En onderweg zien we het liefst mooie landschappen langs zoveel mogelijk trage wegen.

We vertrekken komende dinsdag en komen weer naar huis als het ons past. Wat een leven!

De voorpret van de reis is nu al omgeslagen in stress, want dat moet nog en ik mag dat niet vergeten en stel dat er dit of dat nog gebeurt, kortom dat het maar snel dinsdag is!

En dat het tegen dan maar beter weer is in Valencia, want nu staat er op onze eerste fietsdag (waarschijnlijk zaterdag 26/3) een donkere wolk met drie regendruppels. Ook wel een zonnetje. En nu maar hopen dat die de overhand zal nemen.

26 reacties

 1. Ik zal je schrijven heel geboeid volgen. Jammer dat ik niet op Instagram zit. Gewoon ook al deze practisch geregelde zaken interesseren me. Met de trein en fiets naar Valencia! Ik reis heel benieuwd mee.

  Like

  • Ik zal hier nog een verbinding maken met Instagram, dan zie je altijd de laatste posts.
   Je hoeft ook zelf niets te posten op Instagram om een account te volgen. Zelf eentje aanmaken, die op privé zetten en bij accounts die je interesseren de volgknop indrukken.

   Geliked door 1 persoon

 2. Wat een fantastische reis wordt dat. Jullie gaan zoveel mooie dingen zien. Alleen Jaen en Gibraltar ben ik nog niet geweest. De andere steden doen we regelmatig aan als we naar Andalusië gaan.
  Geniet 200%!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik wens jullie een fantastische fietsvakantie! Wees voorzichtig, en geniet. Op Instagram zal ik je zeker volgen. Het noteren in een afzonderlijk boekje dat deed ik ook altijd. Het blog maakte ik dan later.
  Geniet van de reis!

  Geliked door 1 persoon

  • Je gaat al moeten terugscrollen, want ik ben ondertussen al méér dan een week weer thuis. Mijn volledige reisverslagen komen nu dag per dag online hier op het blog.

   Like

  • Die ferry naar Italië is er uiteindelijk niet van gekomen. Maar vanuit Barcelona doet ‘Direct ferries’ overtochten naar verschillende plaatsen in Italië.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s