Terug op reis (11)

Vrijdag 8 april: Het is nog vroeg als we het hotel verlaten en beginnen aan wat Bruno mijn ‘ritje naar de Champs Elysees’ noemt. Het hakt er wat in ook, dat dit de laatste rit is, zeker omdat die van de dag voordien zo mooi was.

De weg is goed en rustig, we rijden naar Jaen.

Eens daar aangekomen gaan we eerst langs het station om tickets te kopen voor Sevilla. We hebben het opgezocht, fietsen kunnen mee op de trein, en toch krijg ik aan het loket een njet op die vraag. Met alle stations die we hebben aangedaan weet ik al dat ze niet al te behulpzaam zijn aan de loketten bij de Renfe. Als ik uitleg aan de vrouw dat we echt in Sevilla moeten zijn die dag (hotelboeking) en ik ook nog wat zielig doe (ik kan dat, ten gepaste tijde), doet ze toch alles wat in haar vermogen ligt om ons te helpen. Tot bellen met de uiteindelijke treinbegeleider toe. We krijgen onze kaartjes met de boodschap dat de treinbegeleider ons €3/fiets gaat aanrekenen en echt, al was het €10 geweest, ik had dat nog met plezier betaald.

Na het station, zoeken we een wasserij op. Kwestie dat Bruno eens ik naar huis ben ook nog proper de weg op gaat. 🙂

En daarna doe ik wat vele pelgrims doen als ze aankomen in Santiago De Compostela, poseren (mijn fiets dan) voor de kathedraal.

img_20220408_115908

Om het moment nog sprekender te maken is er ook dit:

vreugdeklokken in Jaén

Die klokken zijn er natuurlijk niet voor mij, het is gewoon middag. Tijd voor een maaltijd dus, buiten op een terras. Wat een leven!

Na de maaltijd trekken we naar het station en sporen uiteindelijk naar Sevilla.

Eens daar aangekomen fietsen we gemakkelijk op fietspaden tot ons hotel. We slapen in de wijk Macarena, waar het parlement van Andalusië is.

Er is ook een klein kerkje dichtbij waar al twee pronkstukken opgetuigd staan om mee te dragen in processies gedurende de Semana Santa.

 

En ’s avonds zien we dit vanop het balkon van onze hotelkamer:

img_20220408_221915

Een deel van de vestingsmuren van de stad.

Méér Sevilla is voor een dag later.

19 reacties

 1. Jaén heb je niet echt bezocht vermoed ik? Ik was er nieuwsgierig naar want we willen er eventueel naartoe rijden in oktober, maar ik weet niet of het de moeite is. Het is toch 240 km van waar we verblijven.

  Like

 2. Als je die fiets ooit te koop zet op 2dehands.be, moet je zeker de foto gebruiken voor de kathedraal – scheelt zeker 100 Euro in verkoopwaarde!
  Zelf zijn we nooit in Sevilla geweest. Ik zie hemelsblauwe luchten op de fietsweg, zal een heel mooie dag geweest zijn!

  Like

 3. Weer een heerlijke dag, een mooie tocht! Sevilla… ik begin een beetje heimwee te krijgen naar de tijd dat ik daar bijna jaarlijks kwam, met mijn ouders. Granada, Sevilla, Cordoba, het Alhambra… zucht.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s