Gouden randjes

… ze zijn er altijd, maar door de ruis van het alledaagse leven vallen ze niet altijd op. De moeite dus om werk te maken van een lijstje.

 • Mijn stadstuintje. Het komt er maar niet van om hem hier nog eens in ’t lang en in ’t breed te showen, maar ik heb altijd het gevoel dat een foto oneer doet aan de werkelijkheid.
 • Een bijna zelfvoorziend avondmaal in de vorm van twee soorten gebladerte (rucola en mosterdblad), munt, bieslook, eitjes van mijn kippen. Ik kocht daar een tomaatje bij en dat smaakte gewoon goed.
 • In een bioskoopzaal zitten met zes/zeven (ik wil er vanaf zijn) personen terwijl er door stad Brugge een processie loopt met méér dan 1300 figuranten en er ook 40000 bezoekers zijn. 
 • De nieuwe Downton Abbey-film. De dochters en ik begonnen jaren geleden te kijken naar de serie en we zijn het nog altijd niet beu. De nieuwe film is trouwens véél beter dan de vorige.
 • Conversaties op het werk. Deze met diepgang en deze waar we ontspannen eens goed kunnen lachen.
 • Dinsdag wordt mijn haar nog eens bijgeknipt. Haar laten groeien is één ding, dat een beetje mooi laten verlopen een ander. Mijn Oost-Vlaamse kapster komt trouwens eens aan huis, en wij maken er een dagje van met bijpraten, etentje, mijn stad tonen,…
 • Mijn fiets wordt morgen thuis geleverd. EINDELIJK! Een maand en 15 dagen nadat ikzelf ben thuisgekomen van mijn fietsreis. Geen haar op mijn hoofd dat er nog aan denkt om mijn fiets nog eens op transport te zetten. Onthouden hé Bruno 🙂
 • Boeken uitwisselen met Anne
 • Een knalrode high waist lange broek krijgen van mijn jongste. Zij kocht hem maar vindt het toch niet haar kleur en mij staat die super.
 • Kaarsjes branden ’s avonds en nog een bijzonder mooie vinden in de voorraad die dochterlief ooit meenam van bij de oma.
 • Thee met verse kruiden uit de tuin. De reden waarom ik die drink is dan weer geen gouden randje, want keelpijn en hoesten en dat mag wel eens gaan ophouden.
 • Wakker worden met veel vogelgezang.
 • De regen die de waterput al een beetje heeft bijgevuld.
 • Was aan de lijn kunnen drogen buiten en de bijhorende geur van de kledij daarna.
 • Op zondag een rustig en mooi stuk Brussel zien (parlementaire wijk) en dan een terrasje doen onder de bomen bij dochters’ stamcafé met toch wel een bijzondere naam 🙂

En jullie? Ook nog lichtpuntjes?

33 reacties

 1. Je laatste foto toont een prachtig lichtpunt voor mijn avond. Heel speciaal beeld.
  Hetzelfde maatje hebben als je dochter zou hier ook wel een lichtpunt zijn, gelukkig heb ik geen dochter😉.
  Mijn gouden randjes vandaag waren de zee en de zon, en de pannenkoek kreeg een chocolade randje.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja die vogeltjes fluiten enorm nu he. Wij lachen ons hier een kriek met een macho mus die steeds bovenop ons dak zit te tsjilpen alsof heel den hof van hem alleen is. Den uitslover! 😎

  Like

 3. Heel mooie gouden randjes. Die spiegel is fantastisch. Ik heb ook veel gouden randjes. Gelukkig maar.

  En naar die film wil ik ook nog!

  Like

 4. Mooie gouden randjes! Ik hoop dat ik nu een lichtpuntje vind: dat ik via de pc wel kan reageren. Om de ene of andere reden kan ik ineens via mijn slimme foon niet meer reageren op jouw blog. Raar he?

  Like

 5. mooie gouden randjes en kledij uitwisselen met de dochter is wel leuk vind ik (zo lang zij niet met teveel zaken uit mijn kast gaat lopen, maar voorlopig mag ik daar niet van klagen 😉 )

  Like

 6. Heerlijke gouden randjes! Ik heb even met je mee genoten – vooral van jouw eten uit de tuin, het vogelgezang en de heerlijk geurende was. Dat zijn voor mij ook altijd geniet-momentjes. Ik aarzel nog over mijn langer-groeiende haar: of ik dat aan een kapper durf toe te vertrouwen… 😉 En verder? Dronken wij heel speciale, heerlijke Vietnamese koffie (zomaar cadeau gekregen van een connectie van manlief), brachten wij veel middagen genietend in de tuin door, in de zon, uit de wind, zit de eerste geweckte rabarber alweer in de potten en maakten we daarmee ook een buurvrouw blij 🙂

  Like

  • De datum van afhalen in Sevilla stond vast op 15/5, ik ben al thuisgekomen op 11/4. Dat was niet voorzien, ik heb gewoon besloten om sneller naar huis te gaan.

   Like

 7. Foto’s doen de realiteit maar zelden eer aan, ondervond ik ook weer toen ik een waterval op scherm vergeleek met wat ik in het echt zag… Maar laat u daardoor niet tegenhouden, ik geniet altijd van uw tuinfoto’s!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s