Zo van die zomerdagen

… met vroege fietsritten. Mijn biologische klok staat op zomer en maakt me extra vroeg wakker. Of ik heb hoofdpijn en de pijnstiller doet z’n werk niet waardoor ik extra zuurstof opzoek buiten. Eén keer zat ik zelfs al op de fiets vóór de zon boven de horizon was.

… met meldingen van het telecombedrijf dat de pot mobiele data bijna en uiteindelijk helemaal op is. Jongste en ik delen die data, en zij is 13 dagen in Schotland en ook Londen geweest en heeft daar te weinig WIFI gevonden.

… met diezelfde jongste die voor de grote boze wereld officieel uit de kast kwam (lees: ze postte prachtige foto’s op sociale media, genomen tijdens de London Pride en maakte zo e.e.a. duidelijk). Ik wist dat al jaren zonder dat ze het vertelde, uiteindelijk kwam het hoge woord eruit en bracht ze ook haar vriendenkring op de hoogte. #liefdeisliefde

… met verontrustend nieuws in Knack en ‘gegodvermiljaardedju’ van mijn kant toen ik las wat ze met ‘ons’ bos (De Drongengoedbossen in Ursel waar ik vroeger woonde) willen aanvangen.

screenshot_20220630-220611-1

Doe mij een plezier en onderteken HIER de petitie daartegen.

… met vriendschappen onderhouden in de vorm van blogdates met HeidiHildeMenck en Tiny

Met de eerste twee reed ik naar de Open Tuin van Menck en zijn vrouw Katrien, wat meteen een eerste keer was dat we het koppel in ’t echt zagen en Tiny besloot ons daar te vervoegen. We zagen er niet alleen de schitterende tuin, maar ook mooi aardewerk van Katrien. Ik bracht een theelichthouder mee naar huis en zette die mooi in stilleven met de Ierse Pottery die al op mijn salontafel stond.

Naar een andere Katrien reed ik dan weer met de fiets tussen Deinze en Gent. Onze vriendschap ontstond destijds in de Spaanse les, we verhuisden allebei rond dezelfde periode van ons dorp naar de stad, maar ze blijft mijn voetjes soigneren als pedicure en zo babbelen wij om de zoveel tijd eens goed bij. Ik had de fietstocht via de fietsknooppunten uitgedokterd en was blij verrast met hoeveel verkeersvrije wegen ik mocht nemen. Zelfs in Gent centrum reed ik over, onder, naast (aan de overkant van het kanaal op de terugweg) wegen die ik ontelbare keren met de wagen heb genomen. Zalig gewoon!

… met ’s morgens opstaan en als eerste werk de zonwering openen en de terrasdeur helemaal open zetten, eten en dessert nemen buiten op het terras, en high on watermelon sugar geraken. Niet dat ik die gigantische vrucht niet wil delen. Ik gaf de kippen de schil met nog wat vruchtvlees en vulde twee potjes voor de dochters – die ik dan voor het gemak maar vergat mee te nemen toen we afspraken in Brugge. Zucht!

… met eindelijk werk maken van een fotomuur die ik mezelf al lang beloofde. De bestelling is gedaan, benieuwd naar het resultaat. Ik kreeg een stuk cadeau dus #reclame.

… met decors langs de verlaagde Leieboorden omdat daar een aantal keer het spektakel ‘1302’ opgevoerd wordt. Kortrijk en de Guldensporenslag, je kan er niet omheen.

img_20220630_190739

En jullie, ook in zomermodus?

22 reacties

 1. Weer genoten van je overzicht!
  Ja jong, het mooie Drongengoed… dat kan toch niet waar zijn! Zijn ze zot geworden? Die petitie teken ik meteen.
  Wij zijn vanavond terug thuisgekomen van een vierdaagse fietsvakantie in de Achterhoek in Gelderland. Zo genoten. Instant vakantiegevoel.

  Like

 2. Ik fronste op IG mijn wenkbrauwen al dat je zo vroeg uit de veren was…
  In het vervolg wel bellen als je op “blogdate” gaat hé 😂😂.
  Ik hoop dat je dochters allebei gewoon gelukkig zijn, gewoon als de prachtige jonge vrouwen die ze zijn, zichzelf kunnen zijn! 💙

  Like

  • Oudste zegt dat de minister van defensie deze week nog vragen komt beantwoorden in het parlement. Diegene van hun partij zit al klaar om haar het vuur aan de schenen te leggen.
   Mogelijks kom ik op 28/8 naar Lieve. Ik plan nog altijd een paar dagen weg, maar als ik thuis ben, kom ik af.

   Like

 3. Och, de jongste ❤ Het spijt me voor haar dat het zo lang ongezegd is moeten blijven, om dan uiteindelijk toch met een aankondiging te komen – zie je het ons als hetero vrouwen al doen, na lang denken een persbericht de wereld in sturen dat we op mannen vallen? Dat ze voortaan even vrij van de liefde mag genieten als iedereen!

  Like

 4. dat Drongengoed gaat niet door eh als ik het nieuws goed opgevangen heb? ’t is Geraardsbergen geworden in plek daarvan.
  bij mij doet Drongengoed aan stukje bosgrond van mijn tante/peter als ik mini mini was denken, en ik eens stiekem op tarmac van vliegveld gekropen met vriendinneke. Maar doet me ook altijd aan tv-reeks “Klein London, klein Berlijn” denken.

  eh die decors van Kortrijk zijn cool! Ze zouden dat langer moeten laten staan :p

  Like

  • Inderdaad, het Drongengoed is gered. Dat stiekem op de tarmac lopen, dat deden/doen veel inwoners van het Dorp, het is nu eenmaal de kortste weg om van het centrum naar de bossen te gaan. Niet dat er niet genoeg borden staan dat het militair domein is.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s