Kuskesdans voor gevorderden

Ofwel: Vief gaat daten

En denk nu niet van “ze is vorige week nog aan het janken om Bruno, en nu moet ze al een ander”. Nee. Dat janken om Bruno doe ik al twee jaar met vlagen. Weten wat was, en wat nooit meer gaat zijn doet immers pijn.

Maar waar ik al een hele tijd aan denk is dat ik verdorie niet alleen oud wil worden! 

Verhuizen naar een plek waar ik niemand kende, ik deed het. Mijn kring van mensen vinden waar ik goed mee opschiet, dat is ook gelukt via de vrijwillige job.

Nadenken over de angst om nog ooit samen te wonen met een partner. Hell yes, dat gebeurde al uren, dagen en nachten.

Toen ik deze week mezelf weerspiegeld zag in de terrasdeuren, alleen zittend aan tafel ’s avonds, vond ik dat plots héél confronterend. Dus ging ik nadien over tot actie.

Ik heb me wel eens eerder op een datingsite gegooid, om dan meestal nog de dag zelf mijn profiel te verwijderen na mannen te zien passeren die enkel op seks uit zijn en zichzelf ‘zaadlozertje’ noemen. Twee weken geleden deed ik dat nog eens op een site waarbij je eerst een XXL-lijst met vragen dient te beantwoorden vooraleer ze nog maar denken om je profiel actief te zetten. Door daar de profielen te lezen kon je een veel beter beeld vormen van de persoon, al kan iemand daar natuurlijk het schone weer gaan maken en in het echt het tegenovergestelde zijn, daar ben ik me van bewust.

Ik kreeg daar direct wat respons, zelfs zonder een profielfoto te plaatsen. Dat siert een mens vind ik, dat het niet alleen om uiterlijk draait. Berichten sturen naar iemand, dat kon, afspreken of telefoonnummers/e-mailadressen uitwisselen, dat was dan weer enkel voor betalende leden. 

En jezelf figuurlijk in de etalage of uitverkoop zetten is niet simpel, daar ook nog voor betalen is voor mij van het goede teveel. Exit mijn profiel op deze site.

Woensdag maakte ik een Tinder-profiel aan. Ik wou ook wel eens oneerbiedig (dat is het toch, niet?) links en rechts gaan swipen. Handige die ik ben vergiste ik me zelfs een paar keer van richting, wat dan niet de bedoeling was, en je kon die beweging dan niet ouderwets uitgommen met Tipp-Ex, of misschien wel maar weet ik niet hoe, dat kan ook.

Het is dat ik mijn vegende bewegingen soms héél snel deed, want ik ergerde me nogal wat aan sommige heerschappen.

Een bloemlezing:

De categorie mannen die indruk proberen maken met een motor, stoeipoesgewijs tegen een (luxe)auto leunen, of met hun hond op schoot zitten.

screenshot_20221103-1536182

 

Geef toe, ik wil daar toch direct ook bij op schoot?

Diegenen die het over ‘haar’ hadden of dat moesten tonen:

Diegene die niet kon schrijven, of de persoon die waarschijnlijk een keer teveel bedrogen was in ’t leven:

De culinairen: Want ik val natuurlijk op een bord zeevruchten en op een varken.

De echtgenoot stond zelfs op uit de doden en zit ook op Tinder. Altijd al geweten dat die graag naast de pot pieste. En ik die dacht dat Halloween vorige week was! Schrikken!!

Ik had vooraf natuurlijk wat parameters ingesteld qua afstand tot mijn woonplaats, leeftijd, … En door zo snel die linkse beweging uit te voeren, zat ik al snel door mijn voorraad heerschappen en werd me gevraagd of ik niet wereldwijd wou gaan.

Tuurlijk dat, ik wil een Australisch lief. Hij moet dan maar vrijdagavond na het werk afkomen en de zondagavond weer naar huis gaan.

Zucht…

Het is wat, daten in 2022!

Klein lichtpuntje is dat ik misschien wel touche heb en er misschien een afspraakje inzit. Misschien dus. Want toen ik bevestigend antwoordde op zijn vraag om af te spreken bleef het plots stil. Het kan zijn dat hij op verschillende paarden aan het wedden was, en dat ik helaas ben gediskwalificeerd. De tijd zal het leren…

Wordt vervolgd. Of niet 🙂

28 reacties

 1. Alleen ouder worden….ja, ik begrijp je…..
  In mijn omgeving zijn meerdere mensen die nu echt gelukkig zijn na dat ze de stap hebben genomen om te daten. Ik begrijp dat het wat onwennig aanvoelt, maar er zijn veel zoekenden die het heel goed menen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Die foto van dat borsthaar! Denken mannen dan echt dat vrouwen van zo’n foto wild worden van verlangen!? Ik hoop dat er ook normale mannen op Tinder blijken te zitten en je een fijne date mag hebben!

  Like

 3. Wat een avontuur. Ik hoop dat de ware zich snel kenbaar maakt. Ik heb manlief (meer dan 20 jaar geleden) ook via een datingsite leren kennen (en moest me ook eerst door de ‘zaadlozertjes’ en meer van dat smakelijks worstelen), maar je voelt op enig moment of het klikt. Luister naar je onderbuikgevoel (of nekharen die overeind gaan staan…) Succes! Ben zeer benieuwd naar het vervolg!

  Like

  • Ik hoop eerlijk gezegd niet teveel ervaring nodig te hebben vooraleer het koekenbak is.
   Ga er zelf gewoon voor, zo’n toffe madame gelijk gij, dat moet zeker lukken!

   Like

 4. Goh, de liefde van je leven online vinden: ik zet daar toch wat vraagtekens in vetjes bij.
  Zelf ben ik iemand die gelooft dat liefde je pad moet kruisen zonder op zoek te gaan. Een blik die ineens de jouwe vasthoudt, een toevallig gesprek dat smaakt naar meer, iemand uit het verenigingsleven die je boeiend vindt et vice versa,…
  Wat er ook van zij: ik wens je het geluk toe waar je naar verlangt.

  Like

 5. je vraagt je soms toch af wat voor mensen er bestaan en wat er in hemelsnaam in hun kop omgaat als je ziet wat voor profielen ze daar blijkbaar opzetten. Maar enfin.

  (maar als je dan ziet wie en wat er allemaal op andere social media passeert, zou dit dan weer niet mogen verrassen)

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s