Een proper jaarke

Hebben jullie dat ook, dat het jaar proper moet afgesloten worden? Ik heb dat alleszins wél.

Ik scoor niet altijd de hoogste punten als huisvrouw (al woon ik allesbehalve in een varkensstal – orde is rust in het hoofd), maar soms is er verlangen naar beter.

Al een tijd was ik op zoek naar een uniforme manier om mijn kruiden te bewaren. Allemaal dezelfde potjes, mooi gelabeld en die dan liggend bewaren in een lade. Het draaiende kruidenrekje met 16 potjes dat op het keukenblad stond, was te klein in capaciteit. Meteen mocht mijn besteklade wel eens uitgewassen worden en de duizend en één spatels en dergelijke aan een kritisch oog onderworpen.

De voor: Zou ik durven? Zwakke huishoudskills zoals ik al zei. Maar ja, waarom niet, ’t is hier het echte leven nietwaar?

En dan de potjes. Ze kwamen netjes verpakt toe, met een heleboel vellen voorgedrukte en blanco labels. Terwijl de glaasjes in de vaatwasser zaten, begon ik al met de schroefdeksels te kleven. Foute boel natuurlijk, want als ik achteraf de potjes dan toedraaide stond geen enkel label gelijk met de voorkant van het flesje waar dan een andere sticker op hing. Ik baalde meer dan veel! Eerst denken en dan doen, ik zal het nooit leren.

Dat slechtgezind zijn verergerde nog toen ik tot de vaststelling kwam dat ik de flesjes niet allemaal in de verdeling van mijn lade kon neerleggen. Ze rechtzetten met die scheve klevers was geen optie meer natuurlijk.

Al chattend met het lief zei die dat ik er een nachtje over moest slapen. Al zag ik niet echt een oplossing. En toch… Ik herinnerde mij een bestekbak die na de verhuis van jongste uit haar huis naar mij gekomen was. Toen ik opstond ging ik die meteen halen op verdiep twee. 

Ladeverdeling eruit, nieuwe bestekbak erin en de kruiden er mooi naast. De mixers die normaal een lade lager lagen konden ook nog mooi boven de bestekbak. Ik werd er belachelijk blij van!

img_20221229_102141

En met die ladeverdeling kon ik ook nog wel wat doen. Want mijn handdoeken/vaatdoeken/keukenschorten konden ook wel wat reorganisatie gebruiken. Lees: weer een schandalig hoekje dat kon opgeruimd worden.

Voor: (beetje schaamrood)

img_20221228_080448

En na:

img_20221228_084757

Dat ik dat allemaal nog rap rap deed vooraleer gisteren te gaan werken, en dat ik na het werk andere plannen had, maakt dat op mijn keukenblad nog een rommeltje staat dat nog moet gesorteerd/weggegooid worden. Maar dat komt wel in orde als ik straks ga koken. 

Als nu voor het einde van het jaar de ruimte onder mijn trap nog opgeruimd geraakt (wil ik al weken eens doen), dan kan ik straks op 1 januari met een propere lei herbeginnen. 

 

24 reacties

 1. Ik word zelf al belachelijk blij van de foto’s van je herschikte laden, stel je voor.
  (ook een aanhanger van “orde is rust in het hoofd”, alhier. Het is hier niet altijd even proper, maar opgeruimd over het algemeen wel)

  Like

 2. Daar ben ik jaloers van want ik kan geen orde houden in mijn kasten. Het is een drama. Vorig jaar bij de verhuis lag alles zo netjes… dat had mijn zusje gedaan want zij kan dat goed. Nu moet ik weer overal in rommelen. Nochtans oogt alles in huis hier strak en opgeruimd, maar trek geen kasten open. En ja, dat is mijn schuld. Mea Culpa.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik kan daar ook oprecht blij van worden, ook wanneer ik iemand anders mag helpen met opruimen trouwens en de collega’s op kantoor weten al dat ik spontaan begin op te ruimen wanneer ik mijn hoofd wil leegmaken 😉

  Like

 4. […] gat’ zijn maakte dat ik toch maar iets nuttigs deed. De bergruimte onder de trap raakte niet opgeruimd voor het einde van het jaar, dus begon ik er toen maar aan. Dat leverde veel papier en karton op […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s