(In) vervoer(ing)

Benenwagen, metro, Eurostar , gewone trein, benenwagen, zo had onze dag er in eerste instantie moeten uitzien vandaag om van Londen naar Kortrijk te komen.

De alternatieve planning verving de Eurostar door een vliegtuig van British Airways, wegens geannuleerde trein door de stakingen in Frankrijk. In Londen blijven was uiteraard geen optie.

screenshot_20230321-151958

Dat gaf ons bijna een dag minder in Londen, want vliegtuig om 11u terwijl de trein ’s avonds zou gaan.

But still… Ondanks het feit dat het vervangende vliegtuig iets na 13u had moeten landen in Brussel, zitten dochterlief en ik nu, plaatselijke tijd 18:35u nog altijd in Londen.

Viersterren luxe met zicht op zee de start-en landingsbanen van Heathrow airport.

Want:screenshot_20230323-183937

Het ding in het rood gebeurde pas nadat we al drie! uur op het stilstaande vliegtuig hadden gezeten. Wel met af en toe een half verstaanbare boodschap dat ze aan het toestel aan het sleutelen waren. Zéér aangenaam voor iemand die vliegangst heeft. Alsof de immense overprikkeling van die gigantische luchthaven al niet genoeg energie had gekost. Energie die ik, wegens al wakker van 5 uur, niet met overschot had.

Weer wat later op de avond hebben we net ons compensatie avondmaal binnen en aten we uit frustratie elk anderhalf stuk taart, wat nu zwaar op de maag ligt.

Zei ik trouwens al dat onze koffer niet mee kwam naar het hotel? Grote hoera voor dochters’ toiletgerief dat in de handbagage zat en tandenborstels bij de receptie.

Morgen gaan we zonder verse sokken hopelijk zonder calamiteiten deftig van de grond.

Ik heb er al helemaal zin in.

Not!

Na een geannuleerde trip naar Bordeaux ook al door staking, heb ik het even gehad met openbaar vervoer.

Al ga ik – als ’t God belieft (zou ons’ moeder zeggen) de eerste week van april wéér het Kanaal onder, deze keer met auto en mijn oudste. Om dan wat kasteeltuinen in Kent te bezoeken.

Diezelfde moeder zou denken dat ik boven mijn stand aan het leven ben.

Ik denk alleen dat ik misschien wel een klein beetje veel colèrig ga worden mocht dan ‘Le Shuttle’ niet rijden.

Update:

Net voor mijn wekker deze morgen ging aflopen kwam dit:

screenshot_20230324-0413162

Ik wil schreeuwen. De met tranen versie én die met véél geluid.

22 reacties

 1. OH dat lijkt me écht niet leuk!! Ook al word je daar nu verwend, drie uur wachten in een vliegtuig dat ‘in onderhoud ‘ is weegt door. Een hopelijk meer ontspannen thuiskomst morgen. Ik duim.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een ellende! Ik hoop dat je ondertussen gewoon weer thuis bent. Bij mij laatste vliegtuigrit hadden we ook een dikke 2 uur vertraging, maar dat is nog niks in vergelijking met dat van jou. Ik neem overigens altijd een flinke portie kalmeringsmiddel als ik vlieg en dan heb ik totaal geen last van vliegangst ;).

  Like

 3. Hoeveel pech kun je hebben zeg! Jouw verhalen maken wel dat manliefs en mijn plannen om de auto te verkopen en vanaf nu ook naar NL te komen per openbaar vervoer, steeds harder gaan wankelen… Ik duim voor je, dat jullie goed thuiskomen, mét alle bagage!

  Like

 4. Amai Marijke, dat is toch ook niet alles… Ik hoop dat je ondertussen gezond en wel weer thuis bent. Het is inderdaad altijd wat met het openbaar vervoer. Een mens zou schrik krijgen om er nog gebruik van te maken…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s