Ditjes en datjes

Ik hoor jongste strijken boven. Ze wilde het per se doen. Goed opgevoed, moeder! 🙂

Banken sturen brieven rond met kostenstaten over het gepasseerde jaar. Naar mijn vorig adres bovendien (post wordt doorgestuurd). Drie A4-tjes met allemaal nullen op want geen kosten aangerekend, een envelop en een postzegel. Het gaat bovendien over rekeningen die al een hele tijd niet meer bestaan. Toporganisatie! 😦

Mijn keukentoestellen hebben tegenwoordig tiptoetsen. Makkelijk jong. Echt! Je vinger op de aan-knop van het fornuis, dan nog eens die vinger bij de juiste plaats waar je wil koken en dan ook nog die vinger op het vuur op juiste hoogte te brengen. Ik begin al te zweten als ik denk  dat ik daarvoor vroeger één beweging aan een knop moest doen. Maar ik kreeg er wel een beleefde oven voor. Die wenst me smakelijk eten als het programma ten einde is. Ze noemen dat vooruitgang, mevrouw.

Ik kwam bij het maken van een afspraak in de nieuwe dichtbije garage tot de conclusie dat mijn adres niet is veranderd op de autopapieren. Ben ik nu ‘pakbaar’? Werkpuntje.

Het lief slaat helemaal door. Als hij zo doorgaat steek ik hem in ‘theiligherte’ (de psychiatrie net aan zijn deur). Vast staat, als Ieper een no go zone wordt door het Corona-virus, dat hij iedereen gaat kunnen voeden. 🙂 Ik eet rustig mijn in de weg staande grote vriezer leeg.

Ondertussen doe ik het met zijn twee neven. Dirty minds, hold your horses! De ene gaat mijn tuin aanleggen, de andere gaat voor maatwerk zorgen in de badkamer en op zolder. Ik kijk erg uit naar het resultaat. En veel hartjes voor mensen die een stiel geleerd hebben!

Het regent. Alweer. Zij die een zonnestraal teveel hebben, stuur ze op aub.

 

 

19 reacties

 1. Ik heb een zoon die een stiel geleerd heeft. Ik ben daar zo blij mee!
  Zo wijs om naar huizen te kunnen gaan kijken en hem mee te nemen, samen met de schoonzoon die na 2 verbouwingen ook wel iets weet.
  Een stiel leren, het is zo onderschat.
  En ik ben ook blij dat ik ondergedompeld geweest ben in de wondere wereld van het beroepsonderwijs. Zalige school waar hij geweest is. Zoveel geleerd. En niet alleen die stiel.

  Like

 2. Zo lang een rekening niet volledig administratief is afgesloten, zijn banken verplicht zo’n kostenstaat op te maken en op te sturen (vaak op hun eigen kosten). Een belletje naar de bank en ’t is opgelost!

  Like

  • De zolder is hier een XXL afgewerkte kamer. Ik wil aan één kant een wand met schuifdeuren om een echt zolder gedeelte te maken. Niet te groot, want geen ambities om weer brol te verzamelen.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s