Whereabouts

Vorige maandag: onder het motto, het mag nog eens iets verder zijn, het lief en ik fietsten van Kortrijk naar Doornik. Snelle maar rustige fietswegen op een oude spoorwegbedding (Guldensporenpad), langs het kanaal Bossuit-Kortrijk en langs de Schelde. We stopten al eens in Bossuit want ik wou hem het kerkje wel eens tonen dat hier al eerder verscheen. Enkel de muren en de toren staan nog recht.

img_20200914_093646-collage

De liefde was heel de rit mijn metgezel:

img_20200914_103518-collage

Dinsdag: ik ging weer naar de Spaanse les. Niet op woensdag zoals de week ervoor, want ik liet me naar een andere cursus overplaatsen (Spaans 5 i.p.v. Spaans 6). De groep is daar iets kleiner en in dat jaar worden nog heel wat werkwoordtijden herhaald, wat in Spaans 6 niet zo was. Ik nam een foto van het handboek van de leerkracht om te kijken of ik dat thuis had liggen. Nee, niet de exacte versie, maar de hoofdstukken die nog gebruikt moeten worden zitten ook in mijn oud boek.

img_20200915_190219-collage

Woensdag ging ik naar de kapper. Niets speciaals denk je nu? Wel, toch wel, want ik ga nog altijd naar mijn Oost-vlaamse kapster en dat gaf als bonus dat ik op de middag nog eens door ‘onze’ bossen mocht wandelen en op een heerlijk plek kon eten.

img_20200916_115906-collage

Donderdag deden het lief en ik van ‘meet me halfway’. Ik fietste tot Menen, hij nam de wagen omdat na een val met de fiets zijn pink helemaal genaaid moest worden (de pezen lagen bloot) en hij wou voorkomen dat bij een rembeweging die naad weer zou open gaan. Menen is niet wat je noemt een toeristische klepper, maar het is er wel fijn wandelen aan de Leie, en de oude stadsmuren hebben ook wel wat. En ze hebben daar bovendien ook koffie en pannenkoeken.

img_20200917_142028-collage

Vrijdagmorgen ging ik fietsen. Op een fout uur duidelijk want ik kwam helemaal in het woon/werk/school-verkeer terecht. En het was plots ook zo koud! Ik heb de rest van de voormiddag thuis achter glas in de zon zitten opwarmen. Ik fietste omwille van de kou ook niet te ver.

screenshot_20200918-092554

Zaterdag was voor een namiddag Gent samen met de dochters. Twee lange treinritten wel, want ze werken hier in het weekend aan het spoor en ik weiger op zo’n vervangbus te kruipen. Dus telkens over Brugge naar Gent en terug. Ik nam één foto, maar die mag er ook wel zijn.

img_20200919_171149-effects

Gisteren zondag begon met ochtendlijk fietsen. Nooit een straf om dan naar het landschap te kijken.

img_20200920_081712-collage

En er was ook nog veel potentiële soep in wording op een veld te vinden:

img_20200920_082110-collage

En vandaag begint jongste aan ontbijt te denken.

img_20200921_092444

Hopelijk haalt ze nu brood en een mes en geen lepel 🙂

 

31 reacties

 1. Wat mooi. Dat kanaal… ooit moeten we dat dus eens doen. Maar momenteel trekt “de fietsen op de auto laden en elders gaan fietsen” mij niet echt aan. Gewoon geen zin in. Ooit dus eens.
  Heb genoten van je blogbericht en je foto’s!
  (yep, soms heb je met één schitterende foto van Gent alles verteld)

  Like

 2. Misschien dat ik toch nog die elektrische fiets van mijn schoonmoeder overkoop en dat ik het toch nog eens probeer? Maar ik blijf een hekel hebben aan dat fietsen, vrees ik. Dus liever wandelen dan, als ik mag kiezen.
  Zeg en hoe gaat dat nu Corona-gewijs in die lessen Spaans? Allemaal met een mondmasker in de klas? Ik had zin om Arabisch te beginnen leren, maar zolang dat nog allemaal met die maatregelen gebeurt, ga ik het nog wat uitstellen.

  Like

 3. Kijk kijk, als die strava zo wat klopt dan woon jij niet ver van het Pirroen en op wandelafstand van de “veemarkt”. Geen slechte locatie. Want het station is ook dichtbij.
  En ook nog eens tot de Gavers gefietst dus. Niet slecht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s