Gouden randjes

Lang geleden dat ik die nog eens op een rij zette. Ze zijn er altijd, maar gaan soms verloren in het alledaagse. Ik probeer die van de laatste maanden op te lijsten:

 • Tuinbeurzen. Ik bezocht er twee dit najaar. Eén in Celles (Henegouwen, hier vlakbij) en Beervelde (klassieker, al vele jaren. Altijd een beetje thuiskomen)
 • Mijn stadstuintje, a ja, waarom zou ik naar tuinbeurzen gaan denk je? Ik moet nog eens een update schrijven, want er veranderden kleine dingen.
 • De vogels die mijn tuin weer gevonden hebben. In de zomer waren dat enkel de residerende meesjes en een aantal duiven. Nu zijn vink, merel, ekster, mees, mus en duif present. Dat er bloemhoofden van zonnebloemen aan de schutting hangen zit daar voor veel tussen.
 • Tickets scoren voor ‘Love Actually – cinema in concert’. De film met zo’n keur aan actrices/acteurs en de muziek gespeeld door een symfonisch orkest. De dochters en ik zien dat helemaal zitten. Ik voorspel nu al tranen met tuiten bij de scène waar Emma Thompson een CD krijgt en ‘Both sides now’ van Joni Mitchel gaat gespeeld worden.
 • The wife, mooie film onlangs op Canvas gezien, en het witte kopje van Glenn Close daarin. Kapselgoals!
 • Mijn vrijwillige werkplek. Het gebouw, de collega’s, de waardering die erbij komt.
 • Gesprekken met mensen die echt wel diep gaan. Zoals met een collega die net haar mama verloor. Ontroering niet uit de weg gaan daarbij. 
 • Shiatsu massage. Ik heb er ondertussen twee gehad. De persoon werd me aangeraden door mijn psychologe. Dit is lichaamswerk dat amper te vergelijken is met gewone massage. Traumaverwerking is hier een dingetje, en daar doe ik het voor.
 • De tandarts a.s. maandag. Niet dat dit mijn favoriete uitje is, maar ik zit al sedert augustus met een gat in een tand, en helaas was de wachttijd om te kunnen gaan zo lang. 
 • Haken combineren met boeken luisteren. Who needs a television?
 • De dochters, hoe ze elk op hun manier hun leven uitbouwen. #Proudmom.
 • Mijn huis en de stad waarin het staat. Grote liefde!

31 reacties

 1. Wat heb jij een prachtig stuk gemaakt. Die kleuren en haakstijl. Daar zal je in schitteren in winterse sferen.
  Elke dag heeft wel ergens een gouden rand(je). Ze neerschrijven helpt extra naar waarde schatten.
  De combinatie van herfst én zon (als ze zich laat zien) doet dat ook.

  Like

 2. Van zo’n logje word ik blijgezind, het werkt serieus aanstekelijk. Merci.
  Tof, hé, die vogels in de tuin. Wij hebben niets van bloemen of struiken,…, maar ze komen op ons grasplein rusten vanuit het parkje naast onze tuin, en komen regenwormen zoeken. Zo is er ook een prachtige groene ekster die regelmatig komt goeiendag zeggen.

  Like

 3. Wat fijn om te lezen Viefie! En o die gehaakte poncho. Zo eentje heb ik ook nog gemaakt. Hij is weer helemaal in. Die massage lijkt me ook wel wat. De film wil ik dit weekend ook bekijken! Dat kan via herbekijk.

  Like

 4. Heerlijke gouden randjes en wat fijn dat je daar bij stilstaat. Je kunt prachtig haken, mijn handen beginnen al te zweten als ze wol zien. Daar wordt die wol niet mooier van. En vogeltjes in de tuin, daar geniet ik ook zo van.

  Like

 5. Mijn favoriete film – elk jaar tussen Kerst en Nieuw moet ik hem gezien hebben – met een symfonisch orkest? Wenen dat ik dat niet wist! En wenen ook met dat moment inderdaad, elke keer opnieuw. Zo herkenbaar, achter een hoekse gaan wenen, compleet nutteloos het laken nog wat rechter trekken, u herpakken en dan met een pokerface terug onder de mensen komen…Ik hoop dat jullie er van genoten hebben!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s