Reiskriebels

Het lief is iemand die denk ik constant met diverse reisplannen in zijn hoofd rondloopt. Ik luister, weet dat hij nog wel eens van gedacht durft te veranderen, en volg (soms).

De laatste twee jaar hebben wij gefietst. In 2018 in Frankrijk en Spanje, 2019 in Ierland. Hij was nog nooit in Ierland geweest en was onder de indruk. Mocht ik zeggen “we gaan terug”, hij zou het geen straf vinden.

Voor mij moet dat niet direct. In mijn vorig leven gingen al onze reizen naar Groot-Brittannië en Ierland. Er mag bijgevolg voor mij nu wel al eens wat afwisseling zijn.

Toen mijn hoofd nog bezig was met een huis verkopen, een huis kopen en een verhuis, was hij al reisplannen aan het maken. Ik deed nog even niet mee.

Hij vond een nieuwe maatschappij die onze fietsen naar het zuiden kon transporteren, dus werden er fietsplannen daar gemaakt. Iets later veranderde dat weer naar een treinreis. We moeten toch niet elk jaar fietsen. Ondertussen zitten er zo al twee reizen in de pijplijn. Een korte binnenkort en een langere halverwege mei.

Dat ik nu in Kortrijk woon maakt dat ik op een half uur treinen van Lille zit. Eén van de redenen waarom ik hier een huis kocht.

De TGV nemen is nu zéér gemakkelijk! En in het voorjaar ook zéér goedkoop!

Op 12 maart stappen we al voor het eerst de trein op. Een retourtje Marseille. Vijf dagen, drie steden: Marseille, Arles en Aix en Provence. De volle €76 betalen we daarvoor met ons tweetjes. Tweemaal 5u treinen. Geen luchthaven waar je naartoe moet rijden, uren vooraf moet aanwezig zijn. Nee, thuis te voet vertrekken een kilometer wandelen en op de trein stappen.

E-reader mee, kruiswoordboek/sudoku, kleine trolleyvalies.

En dan op zoek naar warmte vroeg op het jaar. Na al die wind en regen hier ben ik daar meer dan aan toe!

 

23 reacties

 1. Ik ben zoals jouw lief, zit ook constant met reisplannen in mijn hoofd. Niet altijd concreet maar dat mag de pret niet drukken.
  Wow zeg, dat is echt geen geld om naar Zuid-Frankrijk te reizen!

  Like

 2. Wat een heerlijk vooruitzicht! Hier thuis ben ik degene die al voor vijf jaar vakantieplannen heeft. Maar die ook steeds veranderen. Jan volgt altijd met een zucht. Dit jaar heeft hij het uitgestippeld. Volgend jaar ben ik weer aan de beurt.

  Geliked door 1 persoon

 3. Oh, wat klinkt dat heerlijk! Even lekker de zon op zoeken, en zonder vliegstress. Ik reis eigenlijk nooit met de trein (nu wonen we ook in een uithoek waardoor dat niet makkelijker wordt), maar het lijkt me heerlijk ontspannen. Ik zie het er wel ooit van komen als onze hond er niet meer is, en we zelf niet meer willen rijden met de auto, dat we de trein pakken voor bezoeken aan familie in NL.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s